Bodrum Gündem

Son Dakika Bodrum!!! Muğla’da İttifak Bozuldu…

Son Dakika Bodrum!!! Muğla’da İttifak Bozuldu…

CNN Türk’te Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü Programında Muğla’da ittifakın bozulduğu yönündeki haberi ile Muğla siyaseti de yeni bir boyut kazandı. Muğla ve Bodrum siyasetinde taşlar yerine oturmaya başlıyor. Kartlar yeniden karılacak ve yeniden dağıtılacak… 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Günlerdir İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un CHP rozetini takacağı ve CHP ve İYİ Partinin Bodrum Belediye Başkanlığı için ortak aday olacağı konuşulmaktaydı.

CHP’li Milletvekillerinin net olmayan söylemleri CHP Bodrum İlçe Örgütünde rahatsızlığa ve büyük tartışmalara neden olurken, CHP Bodrum ilçe Başkanı da sürekli olarak “Mehmet Tosun asla CHP üyesi ve CHP’nin belediye başkan adayı olmayacak…” şeklindeki demeçleri örgütü bir türlü tatmin etmemişti. Hatta CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu “Sokağa çıkarız…” demişti.

Ali Öztürk’ün Radikal çıkışları Bu Kararın Alınmasında Etkili Oldu…

CHP’den Bodrum Belediye Başkan aday adayı olan Ali Öztürk’ün kimilerine göre radikal sayılabilecek çıkışları ile CHP İlçe Örgütünü harekete geçirmesi ve toplu istifaların da gündeme gelmesi ile Muğla’da ve en çok tartışılan ilçesi Bodrum’da CHP ve İYİ Parti ittifak yapmamam kararı alındığı bildirildi. Her iki parti de 31 mart Yerel seçimlerinde kendi adayları ile seçime girecek.

Bu haber CNN Türk’de Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programında kamuoyuna duyuruldu… 

Bu konu ile ilgili olarak CHP Bodrum ilçe örgütü ve Bodrum Belediye Başkan aday adayı olan Ali Öztürk başta, CHP’li sekiz aday adayı, Mehmet Tosun’un CHP rozeti ile çatı adayı olmasına, toplu istifalar da dahil olmak üzere çok sert bir defans koydu. Bazı CHP’liler ise bu defansa kerhen destek verdiği ve Mehmet Tosun’un adaylığını kabul ettiği görülmüş olsa da, CHP Genel Merkezindeki güvenilir kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre; özellikle son dönemde yerel gazetelerin yaptığı haberler göz önünde bulundurularak Muğla’da ve özellikle Bodrum’da ittifak yapmaktan son anda vazgeçtiği ifade ediliyor.

CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in 25 Ocak Cuma günü saat 12:00’de ortak bir basın açıklaması yaparak bu kararı kamuoyu ile paylaşacakları kaydediliyor. 

Bodrum Belediye Başkanı Adayı Kim Olacak?

Bu durumda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ parti’den Behçet Saatçi’nin aday olma olasılığı artarken, Bodrum Belediye Başkan adayının da Mehmet Tosun olması kesinleşiyor. CHP’den ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sekiz aday adayı ile makamında yaptığı görüşmede söylediği gibi mevcut Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile devam etme kararı alabileceği gibi, bu süreçte Mehmet Tosun’a karşı yaptığı basın açıklaması, kararlı ve radikal çıkışları ile öne çıkan Ali Öztürk’ün de Bodrum Belediye Başkan adayı olabileceği olasılıklar arasında yer alıyor.

Diğer taraftan bir kaç gündür Ankara’da CHP Genel Merkezi önünde adeta kamp kuran ve bir çok tanınmış ismi de araya sokarak adaylık yarışında öne çıkan Mustafa Saruhan ile birlikte, Sosyal Medya hesabından bir döneme damgasını vuran “Yeter Söz Milletin” sloganını paylaşarak, Mehmet Tosun’un CHP’den Bodrum Belediye Başkanı yapılması durumunda yeni bir defans oluşabileceği algısını oluşturan Taner Uslu da CHP Genel Merkezinde adı öne çıkan iki isim olduğu kaydediliyor.

Mehmet Kocadon Süreci Sakin ve Sabırla Takip Etti…

Mehmet Kocadon ile bu süreçte yaptığımız görüşmelerde “27 ocak’ta yapılacak Parti Meclisini beklemek lazım. Hepimiz sakin ve sağduyulu olmak zorundayız. CHP Genel Merkezimiz en doğru kararı verecek ve Parti Meclisimizde bunu onaylayacaktır…” şeklinde konuşmuştu.

Mehmet Tosun Bu Süreçte Sağduyulu, Barışcıl, Kararlı ama Temkinli Açıklamalar Yaptı…

Mehmet Tosun ise ulusal basında yazılan çizilen tüm haberlere oldukça temkinli bir şekilde yaklaşarak “Biz İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatımız olarak Genel Başkanlarımızın yürüttüğü görüşmeler sonunda çıkacak her türlü karara saygılıyız. Bodrum’da ittifak olmasına bizim ihtiyacımız yoktur. Yaptırdığımız anketler de bizim önde olduğumuzu gösteriyor. Biz durmadan yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Bodrum’u iyi belediyecilik ile buluşturacağız. Biz 31 Mart yerel seçimlerinde kazanacağımıza inanıyoruz…” açıklamasını yapmıştı.

Şimdi Behçet Saatçi’nin söylediği gibi Muğla’da kartlar yeniden karılacak ve yeniden dağıtılacak.

Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Hani bir fıkra vardır, bilir misiniz? Ağa ile marabası köyden kasabaya gidip birşeyler alacaklarmış. Ağa at sırtında, marabası da yayan yola çıkarlar. 1 saat, 2 saat yürüyüşün ardından ağanın canı sıkılır. Yolun kenarındaki at pisliklerini göstererek der ki: “Aha şuradaki pohi yirsen at senindir.” Maraba sıcaktan bunalmış ve yorulmuş, bir at pisliklerine bakar, bir de ata, alır bir avuç, atar ağzına. Şaşıran ağa mecburen verir atı marabasına. Kasabaya gidip alışveriş yaparlar yapmasına ama, marabanın içi içini yemektedir. “Ul aga olacak herife bah! Bağa rismen poh yedirdi!” Dönüş yolunda daha fazla dayanamaz, yolun kenarındaki at pisliklerini göstererek; “Agam, şu yerdeki pohi yirsen at senin.” Zaten yorgunluktan bitap düşmüş ağa, bir de köye marabası atta kendi yerde girmek istemediğinden kabul eder, bir avuç atar ağzına ve ata biner. Köye girerken bu sefer sıra marabadadır: “Yahu agam, yola çıkarken sen at sırtındaydin, ben yerde; aha yine sen at sırtındasın ben yerde. O halde biz bu pohi niye yedik?”

    İşte CHP’nin Bodrum’daki durumu…