Bodrum Gündem

Bir Konserin Ardından / Hamdi Topçuoğlu yazıları…

Dün neredeyse bütün gün yağmur yağdı. Akşam da Herodot Kültür Merkezinde Bodrum Oda Orkestrasının Türk Yunan Dostluk Konseri vardı.

Başka yerlerde olsaydı bu yağmurda kaç kişi gelir ki diye düşünürdüm. Oysa dün akşam için böyle bir şey aklımın ucundan bile geçmedi. Çünkü burası Bodrum.

Yanılmadım. Salon tıklım tıklımdı. Yer olmadığı için sahnenin sağına soluna da sandalyeler atılarak düzenleme yapılmıştı.

Bodrum Oda Orkestrası Bodrum’un yetiştirdiği çok değerli müzisyen Numan Pekdemir’in kişisel çabalarıyla on yıldır bizlere muhteşem konserler sunar. Numan Bey de her seferinde bunun kurumsal olarak elinden tutulması gerektiğini dile getirir. Dün akşamki konserde birçok aday ve aday adayını görünce artık umutlanabiliriz diye düşündüm.

Numan Pekdemir, açılış konuşmasında müziğin siyaset üstü niteliğiyle uluslar arasında barış ve dostlukların kurulması ve geliştirilmesindeki önemini güzel örneklerle dile getirdi.

Bu konserin şefi ülkemizde daha önce Antalya, Eskişehir ve İzmir gibi kültür kentlerinde de dostluk konserleri yöneten Nikos Haliassas’tı. O da Türkçe yaptığı kısa konuşmasında müziğin evrensel diline değindi.

İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde solist ülkemizin en iyi keman sanatçılarından Cihat Aşkın’ı dinledik. Aşkın, Ulvi Cemal Erkin’in Keman Konçertosu’nu başarıyla seslendirdi. İkinci bölümde de Bodrumlu müzikseverlerin adeta ezberledikleri Teodorakis’in Zorba Bale Süiti’ni dinledik. Bu bölümde de konuk solistler mezo soprano Inez Zikou ve buzukisiyle Konstantinos Gedikis’ti.

İnanıyorum ki bu yağmurlu kış ortasında salonu dolduran herkes evine büyük bir mutlulukla döndü.

Eğer estetik dünyası gelişmiş biriyseniz Bodrum’da yaşamak bir ayrıcalık. Mevsim ne olursa olsun, hava nasıl olursa olsun kişisel gelişiminizi doyuracak bir etkinlik bulabiliyorsunuz.

Ne var ki başka yerlerde devasa salonlar boş boş yatarken Bodrum’da salon bulmak; var olanlarda yer bulmak çoğu kez olanaksız.

Seçimlere çeyrek kala adaylardan Bodrum’a yakışır uluslararası etkinliklere yanıt verebilecek bir kültür merkezi sözünü duymak Bodrumluların hakkı olsa gerektir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.