Bodrum Gündem

“Meclis Kadromuzda Tam Bir Bodrum Fotoğrafı Göreceksiniz…” VİDEO HABER

Mehmet Tosun Ankara dönüşü Yerel Seçimler ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Oldukça dikkat çeken yanıtlar veren Mehmet Tosun “Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün ile talep geldiği takdirde birlikte miting yapabiliriz…” dedi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, adaylığının resmi olarak açıklanmasının ardından ilk kez basının karşısına çıktı. İlçe binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Tosun, bugüne kadar devam eden ittifak görüşmeleri, bu görüşmelerden basına yansıyan spekülasyonlar ve adaylığı ile ilgili gündeme getirilen iddialar hakkında konuştu. Düzenlenen basın toplantısına İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Belediye Meclis Üyesi Adayları, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

17 Aralık 2018 tarihinde Bodrum Belediye Başkan Adaylığını ilan ettiklerini hatırlatan İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun şunları söyledi;

“O günden itibaren çalışmalarımıza hızla başladık. Ancak bundan 10 gün önce Ankara’ya çağrıldım, Ankara’daki Mahalli İdareler Başkanlığı bünyesinde ‘İyi Belediyecilik Vizyonu’ çalışmaları ve seçim kampanyamızla ilgili çalışmaları yürütmek üzere. Tabi bu süre zarfında da hepinizin malumu ulusal ve yerel basında şahsımı da konu alan birçok habere tanıklık ettik. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, basında yer alan haberlerle bizim bir ilgimiz, alakamız, bilgimiz yoktur. Tamamen partilerin genel merkezlerinden alındığı iddia edilen bilgiler ışığında yazılan ve çizilenlerdir. Daha önce de ifade ettiğim gibi şahsıma tebliğ edilen bir durum yoktur. Biz ‘İYİ Belediyecilik ve İYİ Bir Gelecek’ isimli çalışmamızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde de Genel Merkezimiz 1 Şubat tarihinde bu çalışmayı kamuoyuyla paylaşacaktır. Hadise bundan ibarettir. Biz yolumuza devam ediyoruz…”

“Seçmenin demokratik olarak sandıkta istediği şekilde oyunu kullanmasını istiyoruz”

İYİ Parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte ülke genelinde geniş kapsamlı ciddi bir iş birliği çalışmalarının olduğunun da altını çizen Başkan Adayı Mehmet Tosun; “Bodrum önemli bir yer ve Bodrum Cumhuriyet Halk Partili bir belediye tarafından yönetiliyor. İşbirliği çalışması kapsamında da başlangıçta alınan prensip gereği burada İYİ Parti’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ni desteklemesi söz konusu oluyor. Bizim de bunu kabul etmemizin mümkün olmadığını Genel Merkezimize ilettik. Çünkü bizim burada güçlü bir kadromuz var, güçlü bir adayımız var. Şahsımla ilgili her iki Genel Merkezin ve başka kamuoyu araştırmalarında açık ara önde bu seçimi alabileceğimizi görüyoruz. Bunu bizzat ben gözlemliyorum, başka kamuoyu araştırma firmaları bizleri arayıp söylüyorlar ve buradan hareketle Mehmet Tosun ismi, İYİ Parti ve Bodrum Belediyesi ismi ulusal basında uzunca bir süre konuşuldu, görüşüldü. Ama bizim hep gönlümüzden geçen bu süreçte her partinin kendi adayıyla yarışması ve seçmenin demokratik olarak sandıkta istediği şekilde oyunu kullanmasıydı…” dedi.

Türkiye’nin geleceği doğrultusunda Millet ittifakı ortakları olan İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı ittifakı önemsediklerini de belirten Tosun, orada yapılan ittifak ve işbirliği çalışmaları sonucunda büyük metropolleri alabileceklerine inandığını söyledi.

Başkan Adayı Tosun; “ Bugün karşınızda İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak bulunmaktayım”

İttifak çalışmalarının tabana doğru yayıldığında ise partiler bünyesinde bir takım sıkıntıların yaşanabileceğinin de altını çizen Başkan Mehmet Tosun; “Bodrum da bundan etkilenen bir yerdir. Bu süreç içerisinde şahsımı Cumhuriyet Halk Partisi listesinden bizim teklifimizle değil ama genel merkez nezdindeki görüşmelerde aday olunmasından tutun, adaylıktan çekilmemize varana kadar bir yığın spekülasyon, bir kısmı da gerçeği yansıtmayan kamuoyunda düşünceler oluşmuştur. Ama Perşembe günü akşam itibariyle Genel Merkezimizde iki partinin heyetleri arasında yapılan görüşmeler sonucunda Muğla’da sadece ve sadece Büyükşehir Belediyesini içeren bir iş birliği çalışması var, ilçelerde ise her parti kendi adayıyla seçimlere gireceklerdir sonucu çıkmıştır. Dolayısıyla Bodrum’da geniş katılımlı bir demokratik yarış olacak. Bundan da son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü biz Bodrum’da yola çıkarken, İYİ Partili arkadaşlarımıza, Bodrumlu hemşehrilerimize güvenerek, sizlerin teveccühüne güvenerek yola çıktık. Ama ittifak kapsamında da bu tür görüşmelere de saygı duyduğumu ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla bugün karşınızda İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak bulunmaktayım. Bundan da gurur duyuyorum, bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları daha da hızlandırarak gezmediğimiz sokak, gitmediğimiz bölge kalmayacak, her vatandaşımızın elini sıkacağız…” dedi.

Bodrum’da Artık Sel Felaketlerinde Can Kaybı Yaşanmaya Başladı

Dün akşam Ankara’dan Bodrum’a gelen Mehmet Tosun, iki gencin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaşandığı Çömlekçi ve Bahçeyaka mahalleleri arasındaki Akarca deresi bölgesinde incelemelerde bulunduğunu belirtti. Yaşanan sel felaketinde iki genç insanı kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyleyen Tosun, “Keşke can kaybı olmasaydı. Bodrum’umuzda artık sel felaketlerinde can kaybı yaşanmaya başlandı. Doğa bir şekilde intikamını alıyor. Üzülerek ifade ediyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum…” dedi.

Tosun; “Meclis Kadromuzda Tam Bir Bodrum Fotoğrafı Göreceksiniz”

Mehmet Tosun, toplantıda basının sorularını da yanıtladı. Meclis üyelerinin seçiminde toplumun her kesiminde öne çıkan isimlere öncelik vereceklerini ifade eden Tosun, “Meclis kadromuzda tam bir Bodrum fotoğrafı göreceksiniz. Şu anda 50’nin üzerinde mahalle var Bodrum’da, buradaki nüfus oranlarını ve kadın erkek oranını gözetmek suretiyle iyi bir meclis oluşturacağız. İYİ Parti olarak kendimizi artık daha özgür görüyoruz. Bodrum’un hak ettiği kadroyu Bodrumlu hemşehrilerimize sunmayı planlıyoruz…” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gürün’le ilgili bir soruyu da yanıtlayan Tosun, “Büyükşehirle ilgili bu işbirliği içinde Büyükşehire aday çıkarmamakla zaten desteğimizi gösteriyoruz. Onun haricinde seçmen iradesiyle ilgili bir yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum. Bu işbirliği çünkü hakikaten önemli. Özellikle bazı büyükşehirlerde. Örneğin Ankara’da bunun sonuçlarını 31 Martta göreceğiz. Osman Gürün, Millet ittifakının büyükşehir belediye başkan adayıdır. Yaş olarak da bizden büyüktür. Seçildiği taktirde kendisiyle çalışırız. Seçim süreci öncesinde de beraber çalışma talebi gelirse o talebe cevap veririz. Bizim derdimiz Bodrum’a ve Muğla’ya hizmet etmek…” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.