Bodrum Gündem

Bodrum’da Türk-Yunan Dostluk Rüzgârı…

Bodrum’da Türk-Yunan Dostluk Rüzgârı…

Pekdemir Kültür Sanat organizasyon tarafından Cumartesi akşamı Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen Bodrum Oda Orkestrası Türk-Yunan dostluk konseri Bodrumluların yakın ilgisini gördü.

Bodrum Gündem Haber

Biletleri kısa sürede tükenen konseri Yunan şef Nikos Haliassas yönetti ve keman sanatçısı Cihat Aşkın ile Mezzosoprana İnez Zikou ve Buzuki sanatçısı Konstantinos Gedikis solist olarak katıldı.

Aradan önce Ulvi Cemal Erkin’in keman konçertosunun seslendirildiği konserde aradan sonra Yunan besteci Mikis Teodorakis’in Zorba Bale müziği süiti seslendirildi.Halkın aşırı isteği karşısında Bodrum Oda Orkestrası iki kere bis parçası çaldı.

Konser öncesi Bodrum Oda Orkestrası kurucusu ve sanat koordinatörü Numan Pekdemir; Sanat ve sporun uluslararasında büyük bir önem taşıdığı ve Yunanistan ile hep dost ve barış içinde yaşamak istediklerini belirtti. Bu dostluk ve barışın da önce Venizelos ve Atatürk tarafından atıldığı ve bunun yaşamasını arzu ettiklerini söyleyen Numan Pekdemir önümüzdeki aylarda da başka etkinlikler de düzenleyeceklerini bildirdi.

Konser sonunda günün anısına Bodrum Oda Orkestrası adına Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu tarafından şef ve solistlere birer plaket verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.