Bodrum Gündem

Son dakika Bodrum… Kocadon Parti Meclisinde 40 Oy ile Reddedildi…

Son dakika Bodrum… Kocadon Parti Meclisinde 40 Oy ile Reddedildi…
 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkan adaylarının belirlenmesi için yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. PM yaklaşık 13 saat sürdü. MYK’dan çıkan Bodrum adayı Mehmet Kocadon 19 kabul oyu alırken 40 ret oyu aldı. Bodrum adayı önümüzdeki hafta yapılacak olan Parti Meclisinde belirlenmesi bekleniyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP’nin gerçekleştirdiği PM toplantısının ardından 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak 145 yeni belediye başkan adayı belli oldu. Alınan son dakika bilgisine göre, özellikle İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında yaşanan tartışmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu toplantıya üç kez ara verdi.

Gergin bir ortamda devam eden toplantıda söz alan üyeler, PM’ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun istifası da bazı PM üyelerinin parti yönetimine eleştirilerine yol açtı.

Yaşanan tartışmalar üzerine bazı PM üyeleri “kapalı oylama” talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda çok sayıda ilçenin adayı “kapalı oylama” yöntemiyle belirlendi.

Fethiye’de Alim Karaca, Marmaris Mehmet Oktay ve Seydikemer’de İbrahim Ertürk’ün adaylıkları kesinleşti.

Bodrum’dan Mehmet Kocadon ve Marmaris’ten de Ali Acar’ın PM’de reddedilmesinde  Muğla Milletvekilleri ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün etkisi olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.