Bodrum Gündem

Dibeklihan Efsanesinin Yaratıcısı Cenap Tezer Onuruna, Kaçırılmayacak bir Konferans…

Akademia Vakfı Tarih Konferansları devam ediyor. 2 Şubat Cumartesi günü saat 14:00’de Türkiye’de Neolitik Dönem Projesi Yayın Editörü Nezih Başgelen’den Göbeklitepe – Fırat ile Dicle Arasında Tarihi Yeniden Yazdıran Neolitik Kazıları konferansı gerçekleşecek…

Bodrum Gündem Haber

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı bünyesinde bulunan Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi’nin “Tarih Konferansları” dizisi içinde, Tav Havalimanları ve Bodrum Belediyesinin destekleri ile 02 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 14:00’de Bodrum-Konacık Herodot Kültür Merkezinde Nezih Başgelen tarafından,Göbeklitepe – Fırat ile Dicle Arasında Tarihi Yeniden Yazdıran Neolitik Kazılarkonulu bir konferans verilecektir. Akademia Vakfı bu konferansı aynı zamanda Bodrum’da “Dibeklihan” Kültür ve Sanat Köyü mucizesini yaratan Cenap Tezer onuruna düzenleniyor.

Ülkemizde 1978 yılından itibaren ilk popüler süreli yayın olan “Arkeoloji ve Sanat Dergisi”ni bugüne kadar başarı ile yayınlayan Nezih Başgelen’in, arkeoloji, sanat tarihi, etnografya, turizm, tarihi ve doğal çevrenin korunması hakkında bine yakın yayınlanmış çalışması vardır. Nezih Başgelen, Unesco Türkiye Milli Komitesi üyesidir. Başgelen, konferansında, Göbeklitepe ile ilgili elde edilen son bulgular ve bölgedeki diğer Neolitik dönem kazıları ile ilgili bilgilendirmede bulunacaktır. Devletimiz tarafından 2019 yılının “Göbeklitepe” yılı ilan edilmesi sebebi ile Türkiye”de ve dünyada tüm ilginin bu bölgede olacağı bellidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.