Bodrum Gündem

Bodrum’dan Harvard’a…

Bodrum’dan Harvard’a…

Bodrum’un ve Türkiye’nin gururu olan Uluç Kadıoğlu, Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin BESİAD Yönetim Kurulu toplantısına konuk olarak başarı hikayesini paylaştı.

Bodrum Gündem Haber

Tip 2 Diyabet ve Hipertansiyon İlaçlarının Etken Maddelerinin Sinerjistik İlişkisinin İncelenmesi adlı araştırma projesi ile TÜBİTAK bölge birincisi olan Uluç Kadıoğlu;  SAT Sınavlarında yüksek başarı göstererek, birçok öğrencinin destek alarak ilerlediği başvuru sürecini kendi çabalarıyla yürüttüğü dünyanın önde gelen üniversitelerdinden Harward’a yüzde yüz burs hakkı kazandı.

Bilimsel araştırma ve incelemelere olan merakının, ailesinin küçük yaşlardayken kendisine aldığı mikroskop ile temelinin atıldığını dile getiren Uluç, ilköğretimini Bodrum devlet okullarında tamamladıktan sonra lise öğrenimine SEV Amerikan Koleji’ni burslu kazanarak devam etti.

BESİAD Yönetim Kurulu’yla düşüncelerini paylaşan Uluç Kadıoğlu: “SAT sınavlarındaki başarımın yanı sıra başvurumun kabülünde; bilimsel projelerimde ulusal düzeyde kazandığım TÜBİTAK bölge birinciliğimin ve MEF Türkiye birinciliğimin, okuldaki sosyal aktivitelerim olan; okul gazetesinin editörlüğümün, tiyatro kulübü başkanlığımın ve onur kurulu başkanlığımın etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum…” dedi.

Eğitim hayatına ek olarak; Bodrum’da Clinic International’da 2 hafta laboratuvar ve acil servis stajı ve Almanya’da Max Plank’da Evrimsel Biyoloji alanında staj yapan Uluç Kadıoğlu; Harvard Üniversitesi’ne kabul edilmesinin yanı sıra başvuruda bulunduğu Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinden; Imperial Collage London’a, University Collage London’a ve The University of Edinburgh’a da kabul edildi.

Eğitimini master ve doktora ile de sürdürmeyi hedefleyen Uluç Kadıoğlu, eğitiminde gelebileceği en üst noktaya geldikten sonra Türkiye’ye dönerek ülkesi için başarılı bilimsel çalışmalara imza atmak istediğini belirtti.

Başarı İçin; arzu ettikleri ve ilgi duydukları alanlara yönelmeleri gerekir…

“Harvard Üniversitesi’ne başvuru sürecimde  bir çok bilgi edindim ve Amerikan üniversitelerine başvuru konusunda edindiğim bu bilgileri ve deneyimimi, benzer üniversiteleri hedefleyen arkadaşlarımla paylaşarak, onlara yardımcı olmayı çok isterim. Yaşıtlarımın başarılı olabilmeleri için en önemli nokta; gerçekten arzu ettikleri ve ilgi duydukları alanlara yönelmeleri gerektiğidir. Aileler çocuklarını istemedikleri farklı mesleklere yönlendiriyorlar. Maalesef çevremde bu durumun örnekleri  var…” diyen Uluç Kadıoğlu aynı zamanda Besiad Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gümüş’ün de yeğeni olduğu için Besiad Ailesi’ni ayrıca gururlandırmıştır.

Kendisini tebrik eden, hem şahsi hem de BESİAD olarak kendisine destek olacaklarını dile getiren BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan, Uluç gibi değerli bir gençle tanışmaktan çok memnun olduğunu dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.