Bodrum Gündem

Bodrum İçin Bir Araya Geldiler….

Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından yöresel yemekler ve yöresel müzikler eşliğinde Bodrum sevdalılarının bir araya geldiği dayanışma gecesi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geceye Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Taner Uslu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, çeşitli oda başkanları ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dayanışma gecesinin açılış konuşmasını Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği adına dernek başkanı Mehmet Dağoğlu yaptı. Dağoğlu konuşmasına başlarken çok heyecanlı olduğunu belirtirken şunları söyledi “Çok keyifliyim, çünkü ilk gecemizde böyle bir kalabalığı beklemiyorduk. Gecemize kısa bir sürede hazırlandık. Ben bugün bizlerle olan, bizlere destek olmak için gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu sadece bir dayanışma yemeğimiz. Üyelerimiz ve Bodrum’da yaşayan vatandaşlarımızla beraberiz. Bu sadece bir başlangıç. Biz aslında daha büyük projelere imza atacağız. Daha büyük işler yapacağız. Çünkü biz buranın unutulmaya yüz tutan her şeyini tekrar gün yüzüne çıkartıp yeni nesillere vereceğiz. Unutulan fazla bir şey yok ama biz gençlere yemeklerimizi, halk oyunlarımızı, kültürümüzü anlatarak yaşatmak istiyoruz. Bodrum ortak sevdamız, Bodrum için hep beraber olacağız.” dedi. Daha sonra derneğin bu günlere gelmesinde emeği olanları tek tek anons ederek sahneye çağıran Dağoğlu her birine teşekkür ederek toplu fotoğraf çektirdi. Mehmet Dağoğlu’nun başkan olduğu dernekte Akın Rüştü Fetvacı Başkan Yardımcısı, Emine Bar sayman, Ali Şengül genel sekreter, Üyeler Mehmet Ünal, Aydın Öncel, Türkan Demiröz, Ender Kasal, Semih Nalbantoğlu, Zeki Özkeskin, Mustafa Çakmaklı, Nilay Konday, Ayşe Koca, Ercan Ünlü, Denetleme Kurulu ; Cemil Göğercin, Yücel Ziylan, Erdoğan Başeymez, Danışma Kurulu Nil Daşkıran, Zehra Bilgin, Neşe Gökbel, Tuncay Özsert, Zerrin Muğlalı, Gençlik kurulu, Burak Şengün, Melih Aya, Deniz Göğercin, Halil Bilgiç.

Bodrum kültürünü yeni nesillere aktarmak amacıyla dernek tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde yöresel müzikleri derleyen Bodrum’un usta müzisyeni Rasim Eriş’in söylediği türküler geceye renk katarken,  Bodrum Halk Eğitim merkezi kursiyerlerinin ve BOFAD derneği üyelerinin sergilediği yöresel oyunlar da geceye damga vurdu.

Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyelerinden Ali Şengün’ün arşivinde yer alan eski bir Bodrum fotoğrafı açık arttırmaya çıkarıldı. Açık arttırmaya çıkarılan fotoğraf Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon adına CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı tarafından satın alınarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesine hediye edildi. .

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.