Bodrum Gündem

BESİAD 2019 Yılında Önemli Projelere İmza Atmaya Hazırlanıyor…

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği  “Perşembe Toplantısı” Engin Kaplan Başkanlığı’nda Churchill Bistro’da gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

BESİAD’ın Geleneksel Perşembe toplantısında 10. Dönem Yönetim Kurulunun 2019 yılında hayata geçireceği projelere değinildi. Toplantı Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Deveci’nin moderatörlüğünde gerçekleşti.

İlk sunum BESİAD üyesi Arzum Yalçın tarafından yapıldı. Yalçın’ın “Kalite Yönetim Sistemleri Bilinçlendirme Sunumu” başlığı ile gerçekleştirdiği sunum; kalite belgelerinin neden alındığı, hangi firmaların hangi belgeleri neden alması gerektiği, İSO belgelerinin firmalara neler kazandırdığı ve standartlar hakkında genel bilgileri içerdi. Arzum Yalçın, 10 Nisan’da Bodrum Ticaret Odasında konu ile ilgili standart bilgilendirme semineri yapılacağını duyurdu.

Arzum Yalçın’dan sonra konuşan dernek başkanı Engin Kaplan, BESİAD olarak Bodrum Amerikan Hastanesi ile yaptıkları anlaşma gereği üyelerin sağlık hizmetinden %45 indirimli olarak yararlanacağı müjdesini verdi. Anlaşmanın diğer Amerikan Hastanelerini de kapsadığına dikkat çeken Engin Kaplan, sadece indirim oranının farklı olacağını kaydetti.

Eğitim alanında önemli projeler üzerinde çalışan BESİAD Yönetim Kurulu; Bodrum Campus kurucusu Yrd. Doç. Dr. Ural Aküzüm işbirliği ile gerçekleştireceği Micro MBA projesinin tanıtımı yapılırken, projenin detaylarında Bilgi Üniversitesi’nin akademik kadrosunun yanı sıra önemli uzman ve akademisyenlerin Bodrum’a getirileceği kapsamlı bir MBA programının donanımına sahip olduğu ifade edildi. MBA programının yaklaşık 27 bin liralık maliyetinin BESİAD üyelerine özel 3 bin liraya mal olacağı dile getirildi.

Tip 2 Diyabet ve Hipertansiyon İlaçlarının Etken Maddelerinin Sinerjistik İlişkisinin İncelenmesi adlı araştırma projesi ile Harward Üniversitesi’ ne yüzde yüz burs hakkı kazanan Bodrum’un gurur Uluç Kadıoğlu’na hediye edilecek tableti BESİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan dedesi Ahmet Gümüş’e takdim eden Engin Kaplan: “Değerli gencimiz Uluç Kadıoğlu hepimizi gururlandırırken şahsen ve BESİAD olarak Uluç ve Uluç gibi değerli gençlerimize elimizden gelen her türlü fedakarlığı göstererek geleceğin Aziz Sancarları’nın yetişmesine destek olmaktan onur duyarız.’ dedi.

Bodrum iş dünyasının en önemli problemlerinden biri olan istihdam sorununa çözüm olmaya yönelik Bodrum CV projesinin tekrar hayata geçirilmesi adına BODTO ile işbirliği içerisinde çalışmaların sürdürüldüğünden de bahseden Engin Kaplan, Bodrum’un eleman ve iş bulma ile ilgili çok önemli bir açığının Bodrum CV projesi ile giderileceğinin altını çizdi.

Moskova’ya bir iş seyahati planlayan BESİAD yönetimi, bunu hem bir iş seyahati hem de Moskova’daki konsolosluk ve resmi kurumlara ziyaret şeklinde düzenleyecek.

BESİAD’ın bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceği Gelenekselleşen İş Zirvelerinin formatıyla ilgili Engin Kaplan şunları söyledi: “ 8 yıldır sürdürdüğümüz iş tanıtım toplantıları adı altında bir organizasyon yapıyoruz. Bu toplantılar üyelerimiz arasında olan ticareti büyük ölçüde geliştirdi. Biz 10.dönem yönetimi olarak her konuda olduğu gibi bunda da çıtayı yükseltmek için; gerçek anlamda bir iş zirvesine dönüşmesi açısından, Türkiye’deki TÜRKONFED, GESİFED, EGİAD, TÜGİAD, TÜSİAD gibi önemli iş örgütleriyle birlikte Bodrum’da 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek bir zirve planlıyoruz. “ dedi.

Toplantı sonunda engelli çocuklar yararına Bodrum Sağlık Vakfı’na yaptırılan plaketlerin takdimi ile devam edilirken; plaket alan üyelerin kendilerini ve sektörlerini tanıtmalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.