Bodrum Gündem

Bodrum Turgutreis’te Örnek Bir Proje Hizmete Açıldı…

ÇYDD’nin çok önemli bir projesi daha hayata geçti. Bir çok hayırseverin katkısı ile gerçekleştirilen Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi yoğun bir katılım ile hizmete girdi. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

ÇYDD’nin en önemli projelerinden birisi olan Eğitimevleri Projesine bir yenisi daha eklendi. Bodrum Turgutreis’te Darius Gerensar’ın bağışladığı villasından elde edilen gelir ve birçok hayırseverin katkıları ile hizmete giren Darius Gerensar Eğitimevi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreni sırasında katkıda bulunanlara tek tek teşekkür eden ÇYDD Bodrum şube Başkanı Meral Saraçbaşı “Bu yıl Çağdaş Yaşamın 30.yılı. 30.yıla bir armağan verelim istedik. Tüm Türkiye’deki şubelerimiz özveri ile çalıştı. Ama sanıyorum bu şans bize nasip oldu. 30.yıla yakışan bir eğitimevi açmayı başardık…” dedi.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızın, kısa bir süre önce Ankara’da da 25.Eğitim evinin açılışını yaptıklarının bilgisini vererek, Bodrum’da da Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi ile 26’ya ulaştıklarını söyledi.

ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Ayşe Yüksel de mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevinin açılışında emek ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Sayısız genç ve çocuğa hizmet verecek bir proje…

Çocukların ve gençlerin kendilerini keşfedecekleri, becerilerini geliştirebilecekleri etkinliklerin planlandığı Eğitimevinde Bilişim Eğitimi, Felsefe Kulübü, Edebiyat Kulübü, Okuma Kulübü, Türkan Saylan Bilim Kulübü, Müzik Kulübü, Darius Gerensar Korosu, ÇYDD Müzik Grubu, Resim ve Kil Atölyesi, El Becerileri Atölyesi, Darama Atölyesi, Satranç Kulübü, Spor Kulübü, Türker Minibaş Tiyatro Kulübü, Halk Oyunları Kulübü, Dans Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü, Doğa ve Tarih İnceleme kulübünde kılavuz gönüllü eğitmenlerce eğlenerek öğrenme prensibi ile çalışmayı hedefliyorlar.

Kızı anısına Eğitimevi kurulsun diye evini ÇYDD’ye bağışlamış…

Turgutreis ÇYDD Darius Gerensar Eğitimevinde ayrıca ana-baba eğitimleri, kadınlara yönelik beceri geliştirici çalışmalar ve bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini kaydeden ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı “Bu bina ve bu projenin çocuklara ulaşması için ilham veren Yüksek Mimar Darius Gerensar’ın 18 yaşında yitirdiği Güzel Sanatlar öğrencisi kızı Roxanne Geransar’ın anısına ÇYDD’ye bağışladığı evinin satışı ile alındı. Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi kız-erkek sayısız gence, çocuklara ve ailelerine ışık tutabilmek için hizmete açılmıştır. Anısı önünde saygıyla eğiliyor ve davranışının örnek olmasını diliyorum…” dedi.

Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi Açılışına Yoğun bir katılım oldu…

ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ve Yönetim Kurulu üyeleri Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi açılışına gelen misafirler ve katkı sağlayan hayırseverler ile tek tek ilgilendi.

Turgutreis ÇYDD Darius Gerensar Eğitimevi açılış törenine İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya, tiyatro sanatçısı Salih Kalyoncu, Turgutreis ÇYDD Darius Gerensar Eğitimevine katkı sağlayan hayırseverler ve ÇYDD gönüllüleri katıldılar.

Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi için birçok kişi katkı koydu…

Turgutreis ÇYDD Darius Gerensar Eğitimevi için katkı sağlayan Aysun Karakaya Kutan, Bilge Koşan, Can Kuttan, CAD Reklam, Doğan Cam, Eda Güneş Ekim Erkurt, Elmas Eke Emre Köroğlu, Erdal Tansev, Güler Duru, Hanife Duşi, Kamil Karatay, Karaca Ahşap, Karnet Ltd.Şti. Koray Emre Öndeş,Lale Smekal, Lenova Türkiye, Lexmark, Makel A.Ş. MediaMarkt, Mehmet Uyargil, Merve Kazık, Münevver Güner, Nermin Gökçen, Nigar Boluğur, Nihal-Mürsel Selçuk, Nilgün-Kerim Cangır, Orhan Dumanlı, Serap Gökalp, Semih Demir, Türkan Can, Orhan Dumanlı, Recai-Güler Seymen’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, ÇYDD’ye Gündoğan’daki evini bağışlayan Füsun Doruker’e de hissi senet diye adlandırdığı bir plaket takdim etti. Annesi Öğretmen Oya Köroğlu adına Kütüphane yaptıran Emre Köroğlu teşekkür belgesi alırken oldukça duygulu anlar yaşadı. Erdal Tansev’de Emre Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi Bilişim odasını yaptırdı.

Defne ve İlkin’in şarkıları ile renk kattığı etkinlikte keşkek, pilav ve lokma ikramı yapıldı.

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.