Bodrum Gündem

Bodrum’da Kültür Şenliği “Yörük Yareni Ve Zeybek” Gecesi…

Bodrum Yörük Obası Derneği (BODYOD)  tarafından 2. Yörük Yareni ve Zeybek Gecesi düzenlendi. Gecede Türküler çalınıp halkoyunları oynandı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Anadolu’nun tüm kültürlerini barındıran önemli bir kültür kenti. Bodrum Yörük Obası Derneği (BODYOD)  tarafından düzenlenen 2. Yörük Yareni ve Zeybek Gecesinde, Bodrum’dan, Ege’ye, Toroslar’dan Burdur’a ve hatta Kafkasya’ya kadar adeta bir kültür şenliği yaşandı.

Delfi Otel’de gerçekleştirilen geceye Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca, Muğla ve çevre illerdeki Yörük obaları dernekleri ile üyelerinin yanı sıra İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve Yönetim Kurulu üyeleri, İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve Yönetim Kurulu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, CHP Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan Ankara’da gerçekleştirilecek olan aday tanıtım toplantısına katılacağı için katılamadığı geceye eşi Hülya Saruhan katıldı.

Yöresel Kıyafetler ve Müzikler Geceye Renk Kattı…

Etkinlik alanının girişine kurulan kıl çadırın içerisinde ve çevresinde, Yörük kültüründe yer alan bazı eşyalar sergilendi. Yörük kültürü derneklerinin temsilcileri de etkinliğe Yörük kıyafeti ile katıldı.

Gecede sergilenen halkoyunları gösterileri ve Türküler büyük beğeni topladı. Katılımcılar, özellikle Ege Yöresi halkoyunları ve yöresel sanatçıların performanslarını gösterilerini uzun süre alkışladı.

Halk Oyunları Eğitimi Veriyorlar…

Bodrum Yörük Obası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Cömert’in sunuculuğunu yaptığı gecede konuşan BODYOD Başkanı Perihan Tikiç, “Geçen yıl ilkini yaptığımız Yörük Yareni ve Zeybek Gecesi’nin bu yıl da ikincisini yapıyoruz. Çok mutluyuz. Bodrum Yörük Obası olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimiz arasında Türkiye’de dereceye girenler var. Yemeğimizi, oyunlarımızı, kültürümüzü bu gece buraya taşıdık. İyi ki geldiniz. Ayrıca Bodrum ve Muğla dışından buraya gelerek bizi yalnız bırakmayan Yörük Obaları başkanları ve üyelerine çok teşekkür ediyorum…” diye konuştu.

‘Bizim tek bir liderimiz var; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür…

Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca ise “Bugün çok mutluyuz. Çünkü biz Türk Boyları Konfederasyonu bünyesindeki Yörük Türkmen dernekleri olarak kini, nefreti, ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi reddediyoruz. Biz sevgiyi, barışı, hoşgörüyü, kardeşliği, ilke ediniyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu bizim Yörüklerin, Türkmenlerin düsturudur. Kıymetli Bodrumlular, Yörükler, Türkmenler diyor ki ‘Bizim tek bir liderimiz var; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O da Kızıloğuz Kocacık Yörüğü Türkmeni. O insan bize güzel bir ülke, Cumhuriyet bırakmış. Ne olur Bodrumlular, Cumhuriyetinize, o güzel insanın ilkelerine sahip çıkın…” şeklinde konuştu.

Bodrumlu esnafların katkıları ile gerçekleştirilen çekilişte çeşitli hediyeler sahiplerini bulurken, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, kendisine çıkan el işi kilimi ÇYDD’nin açılışını yaptığı örnek proje Bodrum Turgutreis’te Darius Gerensar Eğitimevi’ne bağışladı. 2.Yörük Yareni ve Zeybek Gecesine katılanlar Gece boyunca Anadolu ezgileri ile bir kültür şenliği yaşadılar…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.