Bodrum Gündem

Bütün Bodrum Yarımadasına Merhaba… / Hatice Orman BG Yazıları…

Bütün Bodrum Yarımadasına Merhaba… / Hatice Orman BG Yazıları…

1990’lı  yıllarda Bodrum’da  lise olarak Bodrum Lisesi  ve İçmelerdeki Kız Meslek Lisesi vardı, bazı aileler çocuklarını Muğla’da ki Turgutreis Lisesi’nde yatılı okutuyor, bir çok ailede evini kapatarak İzmir’e taşınıyordu.1994 yılında iki minibüs öğrenci her gün bir saat uzaklıktaki   Milas Anadolu Lisesi’ne gidip geliyordu. Bu sıkıntılı durum dönemin Doğru Yol Partisi ilçe yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kocadon, Süleyman Kambur, Saliha Oktay, Ethem Özyurt’un dikkatini çeker. Bodrum’a bir Anadolu Lisesi açılması için çalışmaya başlarlar büyük uğraşlar sonunda dönemin Ortaöğretim Genel Müdürü  Hüseyin Atılgan’ın destekleriyle 1995 yılında Bodrum Anadolu Lisesi’nin açılış onayını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alarak Ortakent Dr. Mümtaz Ataman İlköğretim Okulu bahçesindeki üç derslikte eğitim öğretime başlanır. Daha sonra uzun uğraşlar sonunda Konacık Topçular mevkiinde bulunan 40 dönümlük arazi Mehmet Kocadon başkanlığındaki Bodrum Anadolu Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyelerinin girişimleriyle alınır ve binanın yapılması uğraşına girilir. Büyük emekler sonunda bugün Bodrum Yarımadasının binlerce güzel çocuğunu yetiştiren bu güzel eğitim kurumu hepimizin  medarı iftiharı olur.

Yine aynı yıllarda Yeniköy mahallesindeki tek katlı birkaç odadan ibaret olan Bodrum Devlet Hastanesi çok zor şartlarda Bodrum’a hizmet etmektedir. Hiçbir özel hastanenin, sağlık ocağının, polikliniğin olmadığı, birçok insanımızın Muğla’ya ,Milas’a hastaneye  yetiştirilmek üzereyken yolda hayatını kaybettiği yıllar. Mehmet Kocadon  bu günkü Bodrum Devlet Hastanesi’nin  Yaptırma derneğinde öncülük yaparak hastanenin  Bodrum’a kazandırılması konusunda çaba harcar.

Ortakent Yahşi Belediye Başkanlığı döneminde bugüne kadar kimsenin dokunmadığı bir konuya dokunur. Bodrum yarımadamızın her bir köşesinde yüzlerce  özel çocuğumuz vardır. Hiçbir sosyal hayatları ve eğitim imkanı olmayan bu çocuklarımızın ve ailelerinin ilgi ve desteğe ihtiyacı var. İmkansızlıklar içinde birkaç kişi ile bugünkü Yahşi Engelliler Okulu’nun temelini atar. Yokluklar içinde okulu bitirir ve eğitim öğretime açar. Özel çocuklarımız sosyal hayata kazandırılır, sokağa çıkabilir hale gelirler, tekerlekli sandalyeleri ve akülü arabaları olur. Resim yaparlar, teknolojiyi kullanırlar, topluma yararlı birer birey olurlar.

Bodrum’un en önemli değerlerinden biri olan Halikarnas Balıkçısı için Bodrum Deniz Müzesinde özel bölüm açar. Halikarnas Balıkçısı ailesi ile sıkı ilişkiler kurarak Balıkçı’nın bütün özel eşyalarını ve koleksiyonunu Türk ve dünya turizminin hizmetine sunar.

Bugün Bodrum yarımadasının bütün okullarında devletimizin yetişemediği bütün boşlukları yirmi yıldan buyana Mehmet Kocadon doldurmuştur. Kalorifer yakıtı bitince, okulun çatısı akınca, bahçe duvarı yıkılınca, kırtasiye ve teknolojik eksikliklerde, spor yarışmalarına  gidilemediğinde, spor alanları yaptırmak için yıllarca kapısını çaldığımızda hep cevabı evet olmuştur. Eğitim ,sağlık ve spor onun hizmet felsefesinin temelini  oluşturmuştur. Bugüne kadar bütün konuşmalarına Halikarnas Balıkçısı’nın merhabası ile başlamıştır Mehmet Kocadon. Merhaba demek benden size zarar gelmez ve iyilik güzellik olsun demektir.

 

Yorumlar

  1. Ali kılıç dedi ki:

    Yozgat yenifakılı ilçesinde görev yaparken ögrencilerindendim Allah razı olsun sevdiğimiz saydıgımız bir kişilikti Sağlıklı mutlu ömürler dilerim