Bodrum Gündem

Dibeklihan Kurucusu Cenap Tezer Toprağa Verildi…

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nün kurucusu Cenap Tezer, gözyaşları ile Yakaköy Mezarlığında toprağa verildi…
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum’un kültür ve sanat merkezi haline gelen Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nün kurucusu Cenap Tezer Ortakent Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Yakaköy mezarlığında toprağa verildi.

Uzun süreden bu yana çağımızın hastalığı ile mücadelesini sürdüren Cenap Tezer son üç aydan bu yana yoğun bir tedavi süreci geçirmişti. Özellikle Gülay Tezer ve evlatları Emrah ve Uluç Tezer ile birlikte en yakın dostu duayen gazeteci Can Pulak, gazeteci yazar Yılmaz Özdil, Cenap Tezer’in tedavi sürecinde hep yakınlarındaydı.

Cenap Tezer ağır hastalığına karşın 2018 yaz döneminde onlarca sergi ve onlarca konferans düzenledi. Ağır hastalığına rağmen her sergi açılışını ve her konferansın sunumunu yapmaktan vazgeçmeyen Cenap Tezer, Ekim ayı itibarı ile rahatsızlığı daha da arttı. Bodrum’da özel bir hastanede bir çok kez kemoterapi tedavisi gördü. Şubat ayı itibarı ile evinde olmak isteyen Cenap Tezer’in iki evladı Emrah ve Uluç ile birlikte gelinleri Mine ve Özge Tezer gece gündüz nöbetleşe olarak başında kaldılar.

Bu süreçte evlatları ile birlikte can dostu Can Pulak’ta, Cenap Tezer’i bir an olsun yalnız bırakmadı.

Bodrum sanat ve Kültürüne damgasını vuran ve Bodrum’a önemli bir eser kazandıran Cenap Tezer, 10 Şubat Pazar gecesi iyice fenalaştı. O an yanında olan evladı Emrah’ın ve haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalelerine karşın Cenap Tezer aylardan bu yana süren yaşam mücadelesini sabah saatlerinde kaybetti ve yaşama veda etti.

Cenap Tezer’in ölüm haberi neredeyse tüm Türkiye’de duyuldu. Tezer’in ölümü özellikle sanatseverler arasında çok önemli bir kayıp olarak değerlendirilirken, Can Pulak Bodrum Gündem’de, Yılmaz Özdil Sözcü’de ve Erol Manisalı’da Cumhuriyet’te Cenap Tezer başlıklı yazılarını yayınladılar.

Cenap Tezer’e Son Görev İçin Dostları Cenaze Törenindeydi…

Cenap Tezer için ilk tören Ortakent Kerem Aydınlar Camiinde gerçekleştirildi. Tezer’in tabutu saat 12:00 civarında cami avlusuna getirildi. Gülay Tezer, evlatları Senem (Şirin) Tezer, Emrah ve Uluç Tezer ve gelinleri Mine ile Özge Tezer cenazeye gelenleri karşıladılar ve acılarını paylaştılar.

Cenap Tezer’in torunları Selen Ekinci, Emir ve Ege’de dedelerinin tabutunun başucundan hiç ayrılmadılar.

Cami Avlusu Doldu Taştı…

Öğle namazından ardından cenaze namazı kılınan Cenap Tezer’in son yolculuğuna uğurlamak için; 1979-1980 yılları arasında da Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve 1991 yılında da Maliye ve Gümrük Bakanlığı yapan Sümer Oral, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil, Ortadoğu Uzmanı Gazeteci-Yazar Hüsnü Mahalli ve 8:Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başdanışmanı Gazeteci Can Pulak, Gazeteci Gökmen Ulu, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye’nin ilk kadın spor muhabiri Nükhet Tatari’nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
Cenaze namazının ardından Cenap Tezer vasiyeti üzerine Yakaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenap Tezer’i mezarına evlatları Emrah ve Uluç yerleştirirken, Can Pulak’ta can dostuna son görevini gerçekleştirdi. Mezarı başında kısa bir konuşma yapan Eski İzmir Milletvekili Musa Çam ve Yılmaz Özdil Cenap Tezer ile ilgili duygularını dile getirdiler.

Cenaze töreninin ardından Tezer ailesi Dibeklihan’da taziye dileklerini kabul etti.
Cenap Tezer Kimdir?
1943’te, İstanbul’da, kendi değimiyle Çarşı’nın göbeğinde Beşiktaş’ta doğdu. O nedenle doğuştan, sıkı bir Beşiktaşlıydı. İzmir Atatürk Lisesi’nde yatılı okudu. İTÜ’den diploma aldı, Türkiye’nin ilk petrol mühendislerinden biri oldu, baktı ki Amerikalılar petrol sektöründe Türkleri barındırmıyor, mecburen başka sektöre geçti, inşaatçılıkla uğraştı, tüm birikimini Anadolu kültürüne vakfetti, 2008’de Dibeklihan’ın temelini attı. 2019 yılına kadar Dibeklihan’ı yöneterek birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe imza attı. 10 Şubat 2019 tarihinde tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrıldı.

Dibeklihan’ı kurarken herkese örnek olacak felsefesi şuydu;

“Dibeklihan varlık için değil, var olmak için yapıldı…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.