Bodrum Gündem

Tanzim Satış Aldatmacadır…

Tanzim Satış Aldatmacadır…

Tanzim Satışların Yükü Halkın Omuzlarında, Çözüm Tanzim Satışı Değil Çiftçiye Destek, Üreticiye Teşvik vermektir…

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin hükümet tarafından yaşanan ekonomik kriz sonrası artan sebze fiyatlarının önüne geçebileceği iddiasıyla kurulan tanzim satışlarını TBMM ‘de 14 Şubat Perşembe 2019 tarihinde verdiği yazılı soru önergesiyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin fiyatlardaki dengesizliğe ve oluşan kamu zararına dikkat çekerek; “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kurmuş olduğu bir şirket tarafından 10 – 14 Şubat 2019 tarihleri arasında Fethiye hallerinden 148 ton domates 4.5 TL’den alınmış ve bu domatesler İstanbul Beykoz Çubuklu’da 3 TL’ye tanzim satış çadırlarında satışa sunulmuştur…” dedi.

Sadece 4 Günde Fethiye Hallerinden Alınan Domateste Zarar 221 Bin Lira…

Tanzim satışların kamu zararı doğurduğuna işaret eden Girgin; “Bu rakamlar ışığında 4 Günde sadece Fethiye’den alınan domatesten meydana gelen zarar 221 Bin TL’dir…” bilgisini paylaşarak Tarım Bakanı Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti;

1) Yaşanan bu kamu zararı hangi kurum veya kuruluşlar tarafından karşılanacaktır?

2) Şimdiye kadar İstanbul ve Ankara’da tanzim satışlarda meydana gelen toplam kamu zararı ne kadardır?

3) Yapılan bu zararına satışlar 5957 sayılı kanuna uygun mudur?

4) İstanbul ve Ankara’daki zararına yapılan tanzim satışlar serbest rekabet koşullarını nasıl etkilemektedir?

5) Ekonomik krizin ülkenin tüm kentlerinde ağır olarak hissedilmesine rağmen bu tanzim satışlar neden sadece Ankara ve İstanbul’da yapılmaktadır?

6) Tanzim satışların yapılmadığı diğer illerde halk ekonomik krizden etkilenmemiş midir?

7) İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen tanzim satışların iktidar partisinin düşen oy oranlarıyla bir ilgisi bulunmakta mıdır?

8) Hallerde dahi 3.8 – 4.9 TL arası olan patates fiyatı tanzim satış noktalarında nasıl 2 TL’den satılmaktadır?

9) Belediyeleri büyük kamu zararına uğratacak tanzim satış noktaları uygulaması yerine çiftçiye ve yerli üretime destek olacak çalışmalar yapmayı düşünüyor musunuz?

Fethiye Haline Ziyaret…

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tanzim satış için Fethiye Hal’inden giden domatesler hakkında bilgi almak için 15 Şubat 2019 Cuma sabahı Fethiye Karaçulha halini ziyaret etti. Hal yetkilileri ve üreticiyle görüşen Girgin; “Seçim dönemi artan sebze fiyatları hükümeti korkutmuştur. Tanzim satışı gibi alınan geçici önlemler de AKP’yi kurtaramayacak. Göstermelik indirimler vatandaşın bir cebine koyduğunu oluşan kamu zararı nedeniyle diğer cebinden alacak. Bu yöntem yanlıştır. Doğru olan çiftçiyi, üreticiyi, tarımı desteklemektir…” diye konuştu.

Üreten de Dertli Tüketen de Dertli…

CHP Muğla Milletvekili Girgin sadece İstanbul ve Ankara’da değil, her yerde pazaryerlerinde ve mutfakta yangın olduğunu, üretenin de tüketenin de dertli olduğunu söyledi. Zemheri ayazında hiç bir vatandaşımızın da patates, domates kuyruğunda üşümekten mutlu olmayacağını söyleyen Girgin, insanlarımızın temel besin maddelerini ucuza alabilmelerinin yolunun üreticinin desteklenmesinden geçtiğini söyledi. Girgin “Sen git Sudan’da arazi kirala, Sudan çiftçisini destekle ve kendi çiftçine rakip ol, sonra sebze meyve maliyetleri yükselince tanzim satış kur. Mazota, fideye, ilaca, gübreye, tohuma, naylona destek verilsin hem üretici hem de bütün ülke mutlu olsun…” dedi.

CHP’li Girgin; “Tanzim satış ekonomik çöküşün üstünü örtme çabasıdır. Tanzim günü kurtarma çabasıdır. Hükümet seçimlere kadar zevahiri kurtarma derdinde. Tanzim satışların zararı hepimizin üzerinde. Çözüm Tanzim satışta değil çiftçiye destek ve üreticiye teşvikte…” diyerek sözlerini tamamladı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.