Bodrum Gündem

Bodrum’un Sinemacısı Hüseyin Biner 103 Yaşında Vefat Etti…

Bodrum’un Sinemacısı Hüseyin Biner 103 Yaşında Vefat Etti…

Bodrum’un gocamanlarından, Ganilerin Ali Çavuşun Hüseyin Biner 103 yaşında vefat etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum’un ilk sinemasının yöneticiliğini yapan 1916 doğumlu Hüseyin Biner 17 Şubat sabah saatlerinde vefat etti. Sevinç Yıldızhan ve Rahmetli Ali Binner’in babası Hüseyin Biner Bodrum Merkez Adliye Camiinde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Hüseyin Biner Karaburgaz Mezarlığında eşi Meliha Biner’in yanında toprağa verildi.

Bodrum’un gocamanlarından Hüseyin Yeter Şakar sosyal medya hesabından Hüseyin Biner ile ilgili oldukça ilginç bilgileri paylaştı; “Bu gün sadece mahallemiz değil, Bodrum koca bir çınarını 103 yaşında kaybetti. Ganilerin Ali Çavuşun Hüseyin Biner vefat etti. Allah taksiratını affetsin. Gençlik yıllarında Bodrum’un gelişmesine, inkişafına katkı yapmak gayesiyle Demokrat Parti ve 27 Mayıs Darbesinin ardından da Adalet Partisinde İl Encümen Azalığı, Belediye Meclis Üyeliği ve daha birçok kademelerde faaliyetlerde bulunmuş, o zamanki kısıtlı imkânlara rağmen devletten gerekli yardımları almak ve Bodrum’ u ihya etmek için çabalamış kişilerin başında gelir. Bunun yanında 1930’lu yıllardan itibaren 1950’li yılların başlarına kadar bizzat Bodrum Gençlik Spor kulubünde değerli bir futbolcu olarak futbol oynamış, oynamayı bıraktıktan sonrada uzun yıllar kulüp yöneticiliği yapmıştır .(resimde sol en başta).
Mesleği terzilikti. Çok iyi bir terziydi. Uzun yıllar Bodrum’un en büyük Terzi ustası İbrahim Özkeskin’in baş kalfalığını yapmıştır.
1952’de ben, Ortaokulu terk ettikten sonra, terzilik mesleği için terzi İbrahim Özkeskin’in yanına çırak olarak girdiğim zaman 7 veya sekiz yıl benimde kalfalığımı yapmıştı.1954’lerde Bodrum’a Sinema açılınca sinema yöneticiliğine başlamış, uzun yıllar Turgutreis sinemasını yönetmiştir. Boş zamanlarında kalfalığı bırakmamış bir yandan da mesleğine devam etmiştir.
Ayrıca Bodrum’un tanıtımında sosyal faaliyetlerde de bulunmuş bir çınardı. Tüm aile efradına baş sağlığı dileklerimle birlikte, kendilerine sabrı cemiller dilerim. Cennet Mekânı Olsun…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.