Bodrum Gündem

Milas’ta Meydana Gelen Göçükten Acı Haber Geldi…

Milas’ta feldspat madeni çıkarılan ocakta göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden 1’i yaralı olarak kurtarılırken, 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. 1 işçinin de çıkarılması için çalışmalar sürdürülüyor. 
Bodrum Gündem Haber
Sarıkaya Mahallesi ile Labranda Antik Kenti arasındaki bölgede yer alan Yumrutaş mevkisindeki feldspat maden ocağında, bugün saat 10.30 sıralarında göçük oldu. 4 işçi, göçük altında kaldı. Maden ocağındaki çalışanların Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarıyla, olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmada, işçilerden 1’i ağır yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Dev kaya kütlelerinin altında iş makinelerinin de kaldığı görüldü. 2 işçinin cansız bedenine ulaşılırken 1 işçi için çalışmalar sürdürülüyor.
Cansız bedenine ulaşılan işçinin kimliği araştırılıyor.
Diğer yandan kaya altında kalan işçilerin kamyon şoförü Şükrü Otlak ile ekskavatör operatörleri Engin Tutuk ve Servet Çapacıoğlu olduğu belirlendi.
Kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, hastaneye yaralı olarak kaldırılan kamyon şoförü Tayfun Akıncı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve taburcu olduğu alınan bilgiler arasında.
Muğla Valisi Civelek; “Kayayı kaldırma, kayayı kırma çalışmaları sürüyor…” dedi.
Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük sonrası olay yerine giderek çalışmaları yerinde izlemeye başladı. Yaşananlarla ilgili bilgi veren Vali Civelek, “Feldspat madeni sahasında bir kaya, iş makineleri çalışırken düşmüş. İş makineleri ve sürücüleri, kayanın altında kalmış. 1 kişi yaralı hastaneye sevk edildi. Ama 500- 600 ton ağırlığında olduğu belirtilen kayanın altında kalan diğer 3 işçinin sağlık durumuyla ilgili bir bilgi veremiyoruz. Kayayı kaldırma, kayayı kırma çalışmaları sürüyor” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.