Bodrum Gündem

T.C.Dışişleri Bakanı’ndan Turizm İle İlgili Önemli Değerlendirmeler…

Bodrum’a gelen T.C.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilçedeki oda ve STK temsilcileriyle yaptığı toplantıda “Yapmamız gereken şey değişik sektörleri de işin içine katarak turizmden daha fazla gelir elde etmektir…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Bodrum’a gelen T.C.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önce Deniz Ticaret Odasında STK Temsilcileri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada son dönemde Bodrum’a kültür turizmi amacıyla sadece Avrupa’dan değil, dünyanın birçok ülkesinden turist geldiğine dikkat çekerek; “İki yıl önce yaşadığımız kriz bize bir şey öğretti. Sadece belirli bir bölgeye bağlı kalmamız lazım. Dünyanın her yerinden turistleri ülkemize getirebilmemiz lazım. Burada yapmamız gereken şey değişik sektörleri de işin içine katarak turizmden daha fazla gelir elde etmektir…” dedi.

Muğla Valisi Esengül Civelek Muğla’nın turizmde İstanbul ve Antalya’dan sonra üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekerek; “Muğla bir turizm kenti olmanın yanı sıra tarım ve madencilikte de güçlü bir potansiyele sahip bir ilimizdir…” dedi.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, çeşitli oda ve STK’ların temsilcileri, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Ömer Varan, Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Dr. Tahir Ateş katıldı.

Sadece Sağlık Turizminden 50 Milyar Dolar Gelir…

Bakan Çavuşoğlu sağlık turizminden 2017 yılında 1,5 milyar dolar gelir elde edildiğini vurgulayarak “Cumhurbaşkanımız 2023 için ’50 milyon turist 50 milyar dolar turizmden gelir’ dedi. Şimdiden 50 milyon turist hedefine yaklaştık. Şu an 40 milyonu aştık. Ben iddia ediyorum potansiyelimizi iyi değerlendirirsek 4 sene sonra sadece sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir elde ederiz. Bodrum sağlık turizmi açısından da önemli bir merkez olmaya başladı…” dedi.

Bölgenin Huzuru İçin Hiç Kimseden İcazet Almayız…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışilişkiler ile ilgili gündemi değerlendirerek çalışmaları hakkında kısa kısa bilgilendirmeler yapmasının ardından, Terör ve Turizm ilişkisi ile ilgili çok dikkat çeken bilgileri paylaştı. Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu; “Bölgemizdeki terör yuvalarını temizlemek ülkemizin güvenliği bakımından çok önemlidir Özellikle de turizm bakımından daha da önemlidir. Bazı ülkeler Türkiye’ye seyahat uyarları yapıyor o belgeler için. Genellikle bu Suriye’deki Irak’taki durumdan dolayı o bölgemize de çok katı seyahat etmeyin şeklinde uyarılarda bulunuyorlar. İstanbul Ankara’daki seyahat uyarılarını kaldırıyoruz ama o bölge ile ilgili çalışma yapmamız gerekiyor. Hemen sınırın öbür tarafında teröristler var, iç savaş var. Eğer buraları bu bataklıkları kurutursak, onlardan böyle bir ricada bulunmamıza gerek kalmayacak. Ama olaya sadece turizm bakımından bakarsak fırsatçılık olur. Ülkemizin bekası için güvenliği için yanı başımızdaki örgütlere mücadelemizi bizim için elzemdir. Bunun için de kimseden icazet almayız, gerekeni yaptık, yine yaparız. Fırat’ın doğusunda YPG ve PKK’dan temizlemek için ne gerekiyorsa yaparız…”

Dışişleri Bakanı Bodrum Sokaklarında…

Bodrum merkezini gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu’na Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Dr. Tahir Ateş ve partililer eşlik etti.

Bodrum sokaklarını gezerek esnaf ziyaretinde bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden Çavuşoğlu, karşılaştığı Japon bir turistle Japonca sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Mevlüt Çavuşoğlu, gitar çalan bir sokak sanatçısının seslendirdiği şarkıyı da dinledi.

Bodrum Ve Muğla’da Sokaklar Pis… 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u şahsen tanıdığı bir insan olduğunu ancak şahsi dostluk başka bir şey, bir şehri yönetmenin de başka bir şey olduğunu ifade eden TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu; “Benim Bodrum’la ilgili gözlemim sadece şahsi gözlemim değil. Yaz aylarında dünyanın her yerinden Dışişleri Bakanları dahil dostlarımız geliyor. Hepsi iklimin mükemmel olduğunu, akşamları nemin az olduğunu, şehrin çok güzel olduğunu söylüyorlar. Yapılaşma konusunda biraz sıkıntıların olduğunu dile getiriyorlar ama hepsinin ortak tespiti Bodrum ve Muğla’nın temiz olmadığı. Bodrum ve Muğla’da sokaklar pis. Çöp sorunu ve diğer sorunlar var. Altyapı bakımından eksiklikler var. Bunları giderebilmek için de Bodrum adayımız Dr. Tahir Ateş ve Muğla adayımız Dr. Mehmet Nil Hıdır var. Arkadaşlarımız seçildiği zaman Bodrum ve Muğla istediğimiz noktaya gelecek…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.