Bodrum Gündem

Kartanesi’nden Dijital Çağda Çocuk Yetiştirmek Semineri…

Kartanesi’nden Dijital Çağda Çocuk Yetiştirmek Semineri…

Kartanesi Eğitim Kurumları tarafından Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen “Dijital Çağda Çocuk Yetiştirmek” konulu bir seminerde dile getiren çözüm önerileri velilerin çocuklarının bu konudaki bağımlılıkları ile ilgili ufkunu açtı.

Bodrum Gündem Haber

Kartanesi Eğitim Kurumları tarafından Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda  Uzman Psikiyatrist Dr. Suat Yiğit ve Çocuk Gelişim Uzmanı Gülser Yiğit tarafından “Dijital Çağda Çocuk Yetiştirmek” konulu bir seminer gerçekleştirildi.
Kartanesi Eğitim Kurumları Kurucusu Elvan Bilgin de “Bu sene Kartanesi Eğitim Kurumları’nda Dodimon eğitim modelini uyguluyoruz. Çok güzel işler yapıyoruz. Bugün de dijital çağda çocuk yetiştirmek konulu çok güzel bir seminer gerçekleştiriyoruz. BODTO’ya da bizi burada ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Seminer, yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Seminerde, çocukların hatta bebeklerin teknolojiye nasıl bağımlı haline geldiklerini anlatan Dr. Suat Yiğit, bu bağımlılıkla ilgili uyguladıkları psikiyatrik tedavilerden bahsetti.  Montesorri, Regio ve Waldolf eğitim teknikleri ile Türk eğitim modelini sentezleyip “Dodimon” eğitim modelini geliştiren 30 yıllık eğitimci Gülser Yiğit ise teknoloji bağımlılığı ve çocukları dijitallikten uzak tutan “Dodimon” eğitim modelini katılımcılarla paylaştı.
Psikiyatri Uzmanı, Aile Terapisti Ve Okul Psikiyatristi Dr. Suat Yiğit, konu ile ilgili şunları dile getirdi  “Gülser hanım uzun bir tecrübeden sonra Dodimon eğitim modeli geliştirdi. Çocukların ve 20 yaşına kadar olan gençlerin bilgisayar, tablet, cep telefonu ve oyun konsolları ile yaşadıkları sıkıntılara şahit olduğumuz için bununla ilgili velilerimizde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Oyun oynayarak, hikaye dinleyerek, masal anlatarak hayal dünyalarını genişletmesini sağlıyoruz. Bizim eğitim modelimizle de bu örtüşüyor. Çünkü çocukların hayal dünyasını genişletmemiz gerekiyor.”
Teknolojinin çağımızda insan hayatının vazgeçilmez parçalarından biri olduğunu ifade eden Dr. Suat Yiğit,  çocukların teknoloji bağımlılığı ile ilgili sıkıntıları olduğunun altını çizerken “Bana gelenlerin içinde şeker hastalığı, cilt hastalığına yakalanan, görme bozukluğu yaşayan, omurgalarında skolyoz ve kifoz oluşan, öfke kontrolü nedeniyle sıkıntı yaşayan birçok çocuk var. Önümüzdeki dönem bağımlılıkla ilgili çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Teknoloji şart ama bunun uygun kullanılması ile ilgili özellikle anne babalar çok hassas olmalı. Oyun oynamak ya da yemek yerken ona küçük hareketler göstermek çocuğun teknolojiyi çok iyi bildiği anlamına gelmiyor. Bununla ilgili psikiyatrik tedaviler uyguluyoruz. Bağımlılık tedavisi uyguluyoruz. Bu konuda uyanık olmamız gerekiyor.”  Dedi.

Dodimon Eğitim Planlayıcısı Gülser Yiğit uyguladıkları eğitim modelinin dijital bağımlılığa bir çare sunduğunu ifade ederek şöyle konuştu “Alternatif eğitim modellerini harmanlayarak çocukların kültürüne ve yaşadığımız coğrafyaya uyum sağladığı bir modelleme yaptık. 5-6 aydan beri de Kartanesi’nde uyguluyoruz. Ama 13 yıldır da Dodi Eğitim Kurumlarında uyguluyoruz. Bu modelleme çok keyifli. Bunun içinde bolca oyun, çocukla geçirilen kaliteli ve etkin zamanlar ve dijitallikten uzak zamanları içeriyor. Biz eşim Dr. Suat Bey’le beraber bununla ilgili 3 yıldır kafa yoruyoruz. Küçük çocukların dijitalliğe ne çabuk yatkın olduklarını, 6 aylık bebeklerin bile dijital aletlerden olmadan mama yiyemediğini, o sesi duymadan uyuyamadığını keşfettiğimizden beri bu çocukları nasıl koruyabiliriz, diye çalışıyoruz. Yemeğin tuzu fazla olunca nasıl rahatsız ediyorsa dijitalliğin çok fazlasının da rahatsız edeceğini düşünüyoruz. Bu Bodrum’da ilk toplantımız. Biz bunu daha önce başka yerlerde yaptığımız 4 toplantı ile velilerle paylaştık” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.