Bodrum Gündem

Tebrikler Kayra…

Tebrikler Kayra…

Türkiye Karate Federasyonu’nun ulusal seviyedeki en önemli organizasyonu olan Büyükler Türkiye Karate Şampiyonası, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yapıldı. 41 ilden 494 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada dereceye giren isimler belli oldu.

Bodrum Gündem Haber

Eldirek Beşkaza Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada kata ve kumite olmak üzere toplam 12 ferdi dalda madalya dağıtıldı.

Türkiye Karate Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı Hakkı Koşar, üç gün boyunca müsabakaları yerinde takip ederken, finaller sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti. Bodrum Belediyesi Bodrumspor kulübünden Kayra Sezgin ilk defa Büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonasında yarışarak büyük  bir başarıya imza attı.

Yıldızlar, ümitler, gençler kategorilerinde her yıl ard arda Türkiye şampiyonlukları, Balkan, Akdeniz ve Dünya şampiyonluğu bulunan Kayra yaptığı final müsabakasında önde götürdüğü karşılaşmayı son saniyelerde verdiği puanlarla ikinci olarak tamamladı. Karate sporunun 2020 yılında olimpik olması ile birlikte 183 ülkesinin katılımı ile yapılan dünya ve olimpiyat şampiyonalarına ilgi ve ülkelerin sporcularına yatırımları her geçen gün artıyor.

Hedefinin 2024 olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya kazanmak olduğunu söyleyen Kayra’ya ve kendisi gibi eski bir şampiyon olan antrenörü Bodrum Gençlik ve Spor ilçe müdürü Fatih Uzunlulu’ya spor yaşamların da nice başarılar diliyoruz.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.