Bodrum Gündem

2019 Cenap Tezer Sanat Sezonu 15 Nisan’da Başlıyor…

2019 Cenap Tezer Sanat Sezonu 15 Nisan’da Başlıyor…

Doğayla olan uyumu, sanata ve sanatçıya olan saygısı, tarihi mimari dokusu, Anadolu kültürünü yaşatma çabası, han kültürünü günümüze taşıması, ben değil biz olabilmenin ve kültür, sanatın adresi Dibeklihan, kurulduğu yıldan beri aynı misyon ve özenle çalışmalarına devam ediyor…

Bodrum Gündem Haber

Dibeklihan; sergileri, konferansları, söyleşileri, defileleri, konserleriyle çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirerek sanatı ve sanatçıyı desteklerken, ziyaretçilerine yaşayan ve yaşatan mekanlar sunuyor. Bu yıl, 10 Şubat 2019’da Dibeklihan’ın kurucularından Cenap Tezer’in vefatı, 10. Yılını doldurması ve 2019 sergi programında yer alan çoğu sanatçının sergilerini Cenap Tezer’e ithaf etmek istemesiyle de anlamı bir sezona hazırlanıyor.

2019 Cenap Tezer Sanat Sezonu 10. Yılında, farklı sanat disiplinlerinden seçme sergileri, çalıştayları, workshopları, başarılı genç sanatçıları desteklemesiyle dolu dolu bir sanat sezonunu sizlerle paylaşıyor. Bu yıl Dibeklihan’da İsmail Hakkı Tonguç Sanat Galerisi, Erdinç Bakla Sanat Galerisi, Yıldız Kenter Sanat Galerisi, Nedim Günsur Sokağı ve Orhan Kemal Meydanı’ıyla üçü kapalı ikisi açık hava olmak üzere toplamda otuz beş sergi gerçekleşecek.

Takvimde yer alan ilk serginin açılışı ise 15 Nisan 2019 Dünya Sanat Günü’nün kutlanacağı önemli ve değerli bir günde yapılacak.

Kültür ve sanatın ortak buluşma mekânı Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü sanata ve sanatçılara verdiği değerle yaşamaya ve etkinliklerine devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.