Bodrum Gündem

30 Yıllık Emek, Alınteri ve Başarının Adıdır Çağdaş Yaşam…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 30.yılı ve Bodrum Şubesinin 27. yılı Bodrium Otel’de gerçekleştirilen Gala Yemeği ile kutlandı.  ÇYDD Bodrum şube Başkanı Meral Saraçbaşı “30 Yıllık Emek, Alınteri ve Başarının Adıdır Çağdaş Yaşam…” dedi. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği’nin 30. yılı tüm yurtta olduğu gibi, Bodrum’da da çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam ediyor.

9 Şubat’ta birçok hayırseverin de katkısı ile gerçekleştirilen Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi ÇYDD Bodrum Şubesi tarafından hizmete sokulmuştu. ÇYDD Bodrum şube Başkanı Meral Saraçbaşı o gün yaptığı konuşmasında şunları söylemişti; “Bu yıl Çağdaş Yaşamın 30.yılı. 30.yıla bir armağan verelim istedik. Tüm Türkiye’deki şubelerimiz özveri ile çalıştı. Ama sanıyorum bu şans bize nasip oldu. 30.yıla yakışan bir eğitimevi açmayı başardık…”

30 Yıllık Emek, Alınteri ve Başarının Adıdır Çağdaş Yaşam…

Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği’nin 30. Yılı Gala Yemeği de yoğun bir katılımla gerçekleşti. ÇYDD 30. Yılı Gala Yemeğinde bir konuşma yapan ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, Çağdaş Yaşamın kısaca 30 yıllık öyküsünü anlattı.  Saraçbaşı; “Prof. Aysel Ekşi’nin başkanlığında başlayan Çağdaş Yaşam, 1989 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği ile aynı zamanda İstanbul’da kuruldu. Türkan Saylan’ın Başkanlığıyla derneğimiz büyük bir ivme kazandı. Tüm yurtta hızla yaygınlaşarak, bugünkü güvenilir kimliğini elde etti. Çok emek harcandı, çok alınteri döküldü. Bugün de çalışmalarımızı Prof. Aysel Çelikel’in başkanlığında, gönüllüler ve destekçilerimizle hız kesmeden sürdürmekteyiz. Bodrum Şubesi’nin de bu yıl 27. yılını kutlamaktayız. Başta Kurucu Başkan Günseli Tamkoç olmak üzere, tüm kurucularımıza ve yönetim kurullarına, önceki dönem başkanlarına teşekkür ediyorum…” dedi.

Meral Saraçbaşı daha sonra birlikte çalıştığı 16.Yönetim Kurulu üyelerini de yanına çağırarak birlikte yol yürümekten, alın teri dökmekten ve emek harcamaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Saruhan’dan ÇYDD’ye Söz…

Her yıl ortalama 300 öğrenciye burs verdiklerini belirten Saraçbaşı, Bodrum Belediye Başkan adayı Mustafa Saruhan’dan Eğitim Evi yanındaki arsa Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının verileceği bir park haline getirilmesini istedi. CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Saruhan bu talebi gerçekleştireceğinin sözünü vererek: “ÇYD’nin Atatürk’ün izinde ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirmektedir. Belediyenin tüm gücüyle ÇYDD’ye destek vermeyi sürdüreceğiz. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Bizim yolumuz Ulu Önder Atatürk’ün yolu,  ruhumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ruhu. Ben ve arkadaşlarım Bodrum’a uzaktan bakmaya değil eğitimden sağlığa, sanattan spora, ekonomiden kültüre her alanda gerçek anlamda dokunmak için 1 Nisan’dan itibaren hizmet vereceğiz. Akıl ve bilim ile hareket ederek çağdaşlığı modernliği yakalamak zorundayız…” dedi.

CHP’den Meclis Üyesi Adayı Emre Köroğlu da Desteğini Sürdürme Sözü Verdi…

CHP’nin Bodrum Belediye Meclis Üyesi adayı Emre Köroğlu da kardeşi Berdan Köroğlu ile birlikte annesi Oya Köroğlu’nun anısına Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevinde yaptırdıkları Kütüphane için “ÇYDD’den Teşekkür Belgesi’ni almaktan gurur duyduğunu belirterek “Çağdaş modern ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda öğrenciler yetiştirmek için ÇYDD ‘ne tüm gücümüzle desteği sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın…” dedi.

Duygusal Anlar Yaşandı…

ÇYDD Bodrum Gençlik Biriminin hazırladığı görsel sunumun sonunda, Çağdaş Yaşam ile ilgili bilgilerin Türkan Saylan’ın sesinden aktarılması salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Bu duygusal anların ardından ÇYDD üyelerinden Bilge Koşan’ın doğum gününü de kutlandı. Çağdaş Yaşam gençleri Bilge Koşan’a çiçek verdiler ve doğum günü pastasını hep birlikte kestiler.

Meral Saraçbaşı’nın “O çalışırken biz oturamayız…” şeklinde tanıttığı Bilge Koşan, eşi ile birlikte Türkan Saylan’la çalışmış olmanın mutluluğunu ve bunun çok büyük bir sorumluluk olduğunu ve yaşamı boyunca da bunun süreceğini söyledi.

Ender Kasal, kızı  Didem Esentürk Kasal ve Soner Güngör’ün Çağdaş Yaşama destek amaçlı sahne aldı. Çağdaş Yaşam’ın gençleri ve her zaman genç kalanları kimi zaman Bodrum yerel türküleri, kimi zaman Zeybek, Kimi zaman vals ve kimi zaman da 60’lı yılların Rock N Roll şarkıları ile eğlendiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.