Bodrum Gündem

CHP, Kocadon’u Durdurmak İçin Adaylığına İtiraz mı Ediyor?

CHP, Kocadon’u Durdurmak İçin Adaylığına İtiraz mı Ediyor?

31 Mart yerel seçimleri öncesinde YSK’nın seçim takvimine göre; Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son gününde (23 Şubat 2019 Cumartesi-bugün) CHP İl Başkanlığı’nın DP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kocadon’un adaylığına itiraz geldiği iddia edildi.

Bodrum Gündem Haber

CHP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; CHP Muğla İl yönetimi Siyasi Partiler Yasası’nın 40. Maddesinde yer alan “Bir kimse, bir partiden ön seçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez ve partisinden istifa etmedikçe bağımsız aday olamaz” ifadesine istinaden il seçim kuruluna başvuru yaptığı öne sürüldü.

CHP’nin itiraz başvurusunun il seçim kurulu tarafından seçim takvimine göre 25 Şubat 2019 Pazartesi günü karara bağlayacağı, Mehmet Kocadon ve DP il yönetiminin il seçim kurulunun büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin kararına ise 27 Şubat 2019 Çarşamba günü itiraz edebileceği belirtildi.

Haber:NEJAT ALTINSOY

Konu ile ilgili Kocadon cephesinden kısa bir yanıt geldi; bu konuda emsal kararların olduğu ve bu tür çabaların beyhude olduğu ifade edildi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.