Bodrum Gündem

Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik En Zor Mesleklerin Başında Geliyor…

Bodrum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının düzenlediği geleneksel dayanışma gecesi AZKA Otelde gerçekleştirildi. Oda Başkanı Erdoğan mesleğin zorluklarını ve değerini anlatan konuşması çok dikkat çekti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası üyeleri her yıl olduğu gibi bu senede Geleneksel Dayanışma Gecesinde bir araya geldi. Bodrum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri geceye katılan konukları tek tek karşıladılar. Başkan Erdoğan “Bizler mesleğimizi layıkıyla, onurumuzla, fedakârca icra ediyoruz. Ülkemiz için elimizi her zaman taşın altına koyuyoruz. Bu nedenle sizlerle bu mesleği icra etmekten ve bu büyük camianın bir ferdi olmaktan onur duyuyorum…” dedi.

Ege Bölgesinin Tüm Oda Başkanları Bodrum’a geldi…

Bodrum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Geleneksel Dayanışma Gecesinde stajlarını başarı ile tamamlayan genç muhasebecilere ruhsatları da teslim edildi. Yoğun bir katılımın olduğu geceye TÜRMOB Yönetim Kurulu üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Muğla Defterdarı Veysel Sezgin, Muğla SGK İl Müdürü Ahmet Ekecan, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Ömer Kabahor, Bodrum Mal Müdürü Ümit Yıldırım, Bodrum vergi Dairesi müdürü Sait Orulluoğlu, Bodrum SGK Müdüresi Fatma Turan, Muğla SGK İl Denetmeni Emre Haseki, İzmir, Afyon, Uşak, Denizli, Manisa, Aydın, Burdur, Isparta, Kütahya, Çanakkale, Muğla, Balıkesir, Fethiye, İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Oda başkanları katıldı.

Bodrum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Geleneksel Dayanışma Gecesine, CHP’nin  Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan ve meclis üyeleri de katıldı.

Mesleğin Zorluklarını ve Değerini Anlatan Konuşma Dikkatle Dinlendi…

Bodrum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan misafirleri ve geceye katılan meslektaşlarını selamladıktan sonra şöyle konuştu; “Değerli Meslektaşlarım; Bir meslek düşünün, ülkesine yaptığı katkılar ve sağladığı katma değer saymakla bitmeyen. Evet düşünün; sabah okuluna gitmek için servisini bekleyen bir öğrencinin eğitim hizmetinde, hasta bir vatandaşımızın tedavisinde gerekli olan hastanede ve onun aldığı ilacın sağlanmasında katkısı olan, uzaklarda özlem ile bekleyen yakınlarımıza giderken kullandığımız tünelin, köprünün, otoyolun her metresinde emeği olan. Bitmedi; sürekli ileriyi planlamak için veri üreten bir meslek. Bayram demeden, tatil demeden sürekli ülkesi için üreten bir meslek düşünün. Üniversitelerin ilgili bölümlerin de; en az lisans eğitimi almış olan, bu eğitiminin üzerine şu an ülkemizde yapılan tartışmasız en zor sınavları başarı ile geçen, mesleğin ilk adımı olan stajyerliğe geçişte staja başlama sınavına tabi olan, sınavda başarı barajının 60 olduğu, 3 yıl kesintisiz stajı şart gören, staj sonunda muhasebe, denetim, hukuk, analiz, vergi mevzuattı, SGK mevzuatı, borçlar hukuku, ticaret hukuku, sermaye piyasası mevzuatı gibi daha nicelerini sayamadığımız mevzuatları kapsayan stajı, bitirme sınavında başarılı olan ve hak ederek aldığı ünvanının vakar ve onuruna yakışır bir şekilde ülkesi için yılmadan, usanmadan üreten, çalışan bir meslek düşünün. Düşünün; tüm dünyadaki ekonomik ve finansal işleri yakından takip eden, muhasebe sistemlerinde ki gelişimi, değişimi ülkesine adapte eden. Ülkesinde yaşanan her sorunu, sıkıntıyı kendi sorunu, sıkıntısı gibi gören. Çözüm üreten, uzlaştırmaya çalışan bir meslek. 30 yılda kurumsallaşmasını tamamlamış, koca bir camia olmuş bir meslek. Teknolojik tüm gelişmelere açık bir meslek. İşte o meslek bizim değerli dostlar. Mutluyuz ve onurluyuz. Bizler mesleğimizi layıkıyla, onurumuzla, fedakârca icra ediyoruz. Ülkemiz için elimizi her zaman taşın altına koyuyoruz. Bu nedenle sizlerle bu mesleği icra etmekten ve  bu büyük camianın bir ferdi olmaktan onur duyuyorum…”

Başkan’dan Genç Meslektaşlarına Anlamlı Mesaj…

Başkan Barış Erdoğan konuşmasını; “Birazdan buraya mesleğine ilk adımını atan, ailemize yeni katılan meslektaşlarımız gelecekler. Ailemize yeni katılan meslektaşlarıma seslenmek istiyorum. Geleceğimizin emin ellerde olduğunu biliyorum. Çünkü; sizler Atatürk’ün ilkelerine bağlı Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan gençlersiniz. Yolunuz açık olsun arkadaşlar…” şeklinde sürdürdü.

Bu gece Çalışmak Yok, Stres Yok, Bu Gece Eğlence Var…

Başkan Barış Erdoğan sözlerini çok uzatmak istemediğini kaydederek konuşmasını; “Hepimiz çok yorucu bir süreçten çıktık. Yılsonu hesapları, yeni sistemler, derken gerçekten çok yorulduk. Bu gün bir es verme zamanı. Birlikte, gönlümüzce eğlenelim. Meslektaşlarımızla sohbet edelim. Bu bağlamda; bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen kurul üyesi arkadaşlarıma, Sosyal Kültürel Etkinlikler Komisyonumuza, oda personelimize şahsım ve oda kurullarımız adına çok teşekkür ediyorum. Tabi ki en büyük teşekkürde bu geceye katılımı ile anlam katan değerli odamız üyesi meslektaşlarıma…” sözleri ile tamamladı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen TÜRMOB Yönetim Kurulu üyesi Rıfat Nalbantoğlu, kısa bir konuşma yapmayı düşündüğünü ancak bu poşet konusunun kafasını çok kurcaladığını ifade ederek, poşet konusunda görüşlerini dile getirerek, eleştirilerini sıraladı.

Gecenin En Gurur Verici Anı…

Stajlarını başarı ile tamamlayıp, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirlik ruhsatını almaya hak kazanan meslek mensupları Hande Çingigiray, Ezgi Deniz Özenoğlu, Gülsiye Ataman, Pelin Öngelen, Figen Akkartal, Adnan Çağan’a ruhsatları verildi.

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler gece boyu müzik eşliğinde kimi zaman dansettiler, kimi zaman da yerel türküler eşliğinde oynadılar. Seçim sürecinde olunduğundan, hemen her masa da Muğla ve Bodrum gündemi konuşuldu, görüş alıverişinde bulunuldu, seçim sonucuna dair tahminler paylaşıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.