Bodrum Gündem

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Başkan ve Meclis Adaylarını Açıkladı…

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Başkan ve Meclis Adaylarını Açıkladı…

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla Büyük Şehir Belediye Eş Başkan adayları ve ilçelerdeki Belediye Eş Başkan ve meclis üyesi adaylarını açıkladı. HDP Bodrum’da meclis üyeliği çıkartmak için çok iddialı. HDP’nin Muğla’da yaklaşık 45 bin civarında oyu bulunuyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yazılı bir açıklama yaparak; 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemizde barış, demokrasi ve daha çok özgürlük kazanımlarına vesile olması diledi.

HDP 2014 Yerel Seçimlerinde Ayşe Erdem’in Muğla Büyükşehir Başkan Adayı olduğu seçimlerde 8.585 oy almıştı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş Muğla’dan 17 bin 589 oy alırken, Milletvekilliği için ise 43 bin 679 oy almıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) daha önce çeşitli partilere verdiği emanet oyları 31 Mart Yerel Seçimlerinde geri döndürmek için özellikle Bodrum Marmaris ve Milas gibi oy potansiyeline sahip ilçelerde güçlü adaylar ile seçime giriyor.

Muğla Büyük Şehir Belediye Eş Başkan adayları ve ilçelerdeki Belediye Eş Başkan ve meclis üyesi adaylarını açıklayan HDP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Bodrumluların da iyi tanıdığı bir isim Mehmet Polat. HDP tüm yöneticilerinde olduğu gibi, Belediye Başkanlıklarında da resmi olmasa da bir eş başkan adayı gösteriyor. Muğla Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı da Dilek Dobrucalı olarak bildirildi.

HDP’nin Menteşe Belediye Başkan Adayı Adil Çavaş, Ortaca Belediye Başkan Adayı Saip Kaya, Dalaman Belediye Başkan Adayı ise Yakup Basut.

HDP Datça Belediye Başkan Adayı Aziz Akbalık olurken, Meclis adayları ise; Süphan Dinç, Özgür Kahraman, Oya Özgüven, Adem Tekdağ, Nurhan Bayraktar olarak sıralanıyor.

Köyceğiz Belediye Başkan Adayı Belma Koray, Eş Başkan ve birinci sıra Meclis üyesi Adayı ise Yasin Yargı.

Marmaris Belediye Başkan Adayı Deniz Azum, Eş Başkan ve birinci sıra Meclis Üyesi Adayı Rıza Doğan, Meclis üyesi Zafer Doğan.

HDP Ula’da belediye Başkan Adayı Yüksel Sarı, Eş Başkan ve birinci sıra Meclis üyesi Adayı ise Emine Dayıoğlu.

HDP Milas Belediye Başkan Adayı Sabiha Ataş, Eş Başkan ve birinci sıra Meclis üyesi Adayı Hüseyin Bulut, Meclis Üyesi adayları Mevlüde Balık, Zamanhan Turan.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bodrum’da oldukça iddialı. Gezi Direnişinin ardından 2014’de de Bodrum belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Serap Kalkan HDP’nin Bodrum belediye Başkan adayı olarak açıklanırken, birinci sıra Meclis Adayı Güney Şirin de eş başkan olarak belirlendi. HDP’nişn Meclis Üyesi adayları ise şu şekilde sıralanıyor; Derya Demir, Bozan Yıldırım, Yüksel Yıldız, Adalet Demir, Osman Nihat Gençosman, Rıdvan Yaşar, Gülten Madenli, Faik Kara.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.