Bodrum Gündem

Usta Ozanlar Türküleri ile “Bodrum Cemevi” İnşaatına Can Suyu Verdi …

Bodrum Alevi ve Bektaşi Kültür Derneği iki usta halk ozanını Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nu Bodrumlular ile buluşturdu. Ozanlar türküleri ile Bodrum Cemevi inşaatına can suyu verdiler…
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Alevi ve Bektaşi Kültür Derneği tarafından Cemevi inşaatına katkı sağlamak amacı ile organize edilen konser Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Halk Ozanları Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun yüreklere dokunan türkülerini dinlemek için salonu dolduran Bodrumlu yurttaşlar, hem keyifli bir zaman geçirdiler, hem de Bodrum Cemevi inşaatına katkı sağlamış oldular.

Müziğe 5 yaşından itibaren keman, bağlama, cümbüş çalarak başlayan ve perdesiz gitarı icat eden Erkan Oğur ile Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden İsmail Hakkı Demircioğlu, Anadolu’nun dört bir yanından derlenen türküleri Bodrumlular için seslendirdi. Özellikle Alevi deyişlerini çok farklı sesi ile farklı bir yorum katan Erkan Oğur ile davudi ve güçlü, kalpleri titreten sesi ile İsmail Hakkı Demircioğlu her zaman olduğu gibi katılımcılardan büyük beğeni topladı.
“Cem Evi inşaatına can suyu verdiler…”
Konser öncesi basın mensuplarına konuşan Bodrum Alevi ve Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Av. Cem Yalçın, davetlerini kırmayıp Bodrum’da konser veren iki sanatçıya teşekkür ederek şunları söyledi:
Biliyorsunuz geçen Ekim ayında Bodrum Belediye Meclisinde alınan bir karar var. Derneğimize bir Cem Evi yeri tahsis edilmişti. Bu yerde başlayacak Cem Evi inşaatına bir can suyu olması temennisiyle bugünkü konseri tertip ettik. Bu konsere katkı sunan sanatçılarımıza ve buraya gelen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum…” dedi.
Alevilerin Türkülerimize Katkısı Çoktur…
İsmail Hakkı Demircioğlu ise Alevilerin türkülerimize çok katkısı olduğuna dikkat çekerek;  “Arkadaşların projelerine küçük bir katkımız olduğu için çok mutluyum. Bu camianın Türkülere çok katkısı var. Bizim Türküleri sevmemize belki de bu camia neden olmuştur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Çok iyi müzik yapabilmek için Alevi olmak isterdim…
Erkan Oğur da Cem Evi’ne katkıda bulunmanın kendilerini çok mutlu edeceğini dile getirerek “Biz alevi değiliz. Daha iyi müzik yapabilmek için bu camiadan olmayı isterdim. Bu kervana sonradan olma olarak katıldık. Bir katkımız varsa bu bizi sevindirir. İnşallah hedefine ulaşır…” dedi.
“Müzik bizim yaşam biçimimiz…” diyen Oğur sözlerini; “Müzik bizimle gittiği yere kadar, ölene kadar devam edecektir…” şeklinde bitirdi.
CHP ve İYİ Parti; Her Zaman Alevi Yurttaşların Yanında Olacağız…

Konseri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, HDP Bodrum ilçe Başkanı Fulya Erdoğan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan, HDP Bodrum Belediye Eş Başkan Adayı Şirin Güney, CHP ve İYİ Parti Meclis Üyesi adaylarının da aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş izledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mustafa Saruhan “Biliyorsunuz biz insan odaklı projeler üreteceğiz ve uygulayacağız. Bodrum’da yaşayan Alevi yurttaşlarımız da bizim en önemli zenginliğimizdir. Bunun bilincinde olarak Cemevi İnşaatı ile ilgili göreve geldiğimizde gereken neyse yapmaya devam edeceğiz…” dedi.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber de “Çok anlamlı bir proje için düzenlenen bu konserden elde edilecek gelir, Bodrum Cemevi’nin inşaatına katkı sağlayacak. Bizde İYİ Parti olarak Alevi vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu yaşayabilmeleri için her zaman yanlarında olacağız…” dedi.
“Mağusa Limanı” Türküsünü Gezi Direnişinde Katledilen Ali İsmail Korkmaz için söylediler…

Oğur ve Demircioğlu’nun seslendirdiği Türkülere zaman zaman izleyenler de eşlik ederken, katılımcılar Gezi Direnişinde dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ve Gezi Direnişinde yaşamını kaybedenlerin anısına söyledikleri “Mağusa Limanı” adlı türkü ile hüzünlenirken, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” türküsü ile coştular…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.