Bodrum Gündem

CHP Bodrum Başkan Adaylığında İpi Göğüsleyen Ahmet Aras Oldu…

CHP Bodrum Başkan Adaylığında İpi Göğüsleyen Ahmet Aras Oldu…

Mustafa Saruhan’ın Yüksek Seçim Kurulunca adaylığının düşürülmesinin ardından CHP Bodrum İlçe Başkanlığının yeni adayı meclis üyeliği birinci sıra adayı Ahmet Aras oldu.

Bodrum Gündem Haber

CHP’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mustafa Saruhan’ın, “Adli Sicil Kaydı nedeniyle” seçilme yeterliliğine sahip olmadığının netleşmesinin ardından yine Saruhan’ın meclis üye listesinin birinci sıra adayı Ahmet Aras başkan adayı olarak belirlendi. Oldukça sıkıntılı bir sürecin ardından başkan adaylığı kesinleşen Ahmet Aras bugün öğleden sonra Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve İlçe Başkanı Halil Karahan eşliğinde İlçe Seçim Kuruluna giderek meclis üyeliğinden istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu tarafından yapılan 2 günlük araştırma sonucunda 4 aday (Recai Seymen, Taner Uslu, Ali Öztürk, Ahmet Aras) arasından Ahmet Aras’ın isminin çıktığı ifade edildi. Seçime 30 gün kala Bodrum İlçe Başkan aday isminin netlik kazanması partililer tarafından sevinçle karşılandı.

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Aras, aday adaylığı süresince Bodrum halkının beğenisini toplamış ve projeleriyle büyük dikkat çekmişti.

Bodrum CHP’den 1’inci sıra meclis üyesi olan Aras, üyelikten istifa etmek için İlçe seçim kuruluna geldi ve  Adliye Çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ahmet Aras  “Mustafa Saruhan ile bir yola çıkmıştık. Sağ olsun oda beni ekibine almıştı. Talihsiz bir konu başımıza gelen. Hiç beklemediğimiz bir şeydi. Şimdi de görev bana düştü. Bende bu aldığım bayrağı en yukarılara taşıyacağım. Bodrumdaki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını sürdüreceğiz. Bütün örgütü toparlayacağız. Vatandaşımıza hizmet götüreceğiz. Siyaset değil hizmet yapacağız” dedi.

Ahmet Aras kimdir?

1970 yılında Bodrum’da doğumlu olan Aras 48 yaşında. İlk ve ortaokul eğitimini Bodrum’da okuyan Arasi İzmir Askeri lise ve Kara Harp Okulundan mezun. Asker olarak 30 yıl görev yapan Aras, 5 yıl önce yarbay rütbesiyle emekli oldu. 2 kız çocuğu babası olan Aras iyi derecede İngilizce biliyor ve Bodrum’da işletmecilik yapıyor.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.