Bodrum Gündem

“Belediye Başkanının İşi Hizmet Üretmektir…”

DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocadon ile Milas Belediye Başkan adayı Serçek MİTSO’da…

Bodrum Gündem Haber

Demokrat Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Milas Belediye Başkanlığına adaylığını koyan eski Milas Belediye Başkanı Ali Doğan Serçek, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. Kocadon, daha önce büyükşehir belediye başkanlığı için adaylığını koyduğu CHP’de kendisine haksızlık edildiğini belirterek adaylık sürecini anlattı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Demokrat Parti’den aday olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkan adayı Ali Doğan Serçek, Demokrat Parti Milas İlçe Başkanı Abdullah Kisirlioğlu ile partinin büyükşehir ve Milas belediye meclisi adayları MİTSO’yu ziyaret ettiler. Kocadon ve Demokrat Partililer, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve odanın meclis ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandılar.

Daha önce CHP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyan ancak CHP  genel merkezi tarafından tartışmalı bir süreç sonunda Bodrum Belediye Başkanlığına da aday gösterilmeyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ziyareti sırasında adaylık sürecinde yaşananları anlattı. Adaylık sürecinde kendisinin iki ay oyalandığını belirten Mehmet Kocadon hiç kimsenin gururuyla oynanmaması gerektiğini ifade ederek Muğla ve ilçelerinde güzel bir hava yakaladıklarını ileri sürdü.

            DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon kimseye bir sorunu olmadığını belirterek “Ben siyasi terbiye aldım. kimseye sataşmam. Gerek yok bunlara. İnsanları karalayıp, meydanda bağırmak bize yakışmaz. Belde Başkanlığı yaptım. 2009’da herkes bana karşı çıkarken, CHP’nin Bodrum’da yüzde 80 oyu var, DP’den kazanamazsın dediler. Halk değişim istiyor, diye Bodrum  belediye başkanlığı seçimine girdim. İnanmadılar, kazandık. 2014’te yarımada seçimi oldu, yine kazandık. Ben 10 belediye kapattım, arkadaşlar. Ne bir görüş, ne de bir müfettiş istedim. Kapanan tüm belediyelerin borçlarını ödedim. Ağzımdan laf çıkmadı. Bu sürece girdiğimizde, benim 2016 yılına kadar hiçbir derdim ve sıkıntım yoktu. Ne zaman ki Bodrum’un dinamik güçleri elimden alınmaya başladı, gelirlerim elimden alınmaya başladı, biz zorlanmaya başladık. İşte o zaman feryatlar başladı. Sadece biz değil, Fethiye, Yatağan… Ben her ay 6 milyon lira maaş ödüyorum arkadaşlar…” dedi.

DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon belediyeciliğin iki ayağı olduğunu belirterek “Bu işin bir siyaset ayağı var, bir de hizmet ayağı var. Ben siyaset ayağını pek bilmediğim için o yüzden bugüne kadar kendi kaleme hep gol yedim. Biz hep şunu söyleriz; bu işin siyasetini il ve ilçe başkanı yapar. belediye başkanının işi hizmet üretmektir. Ben 20 yıllık belediye başkanlığı bilgi ve tecrübelerimi büyükşehirde kullanacağım…” diye konuştu.

            Şu anda Muğla’da bir değişim rüzgarının esmekte olduğunu ifade eden Mehmet Kocadon “Hizmet yapmakla belediye başkanlığı kazanılmıyor. Halk kendisine yakın, makamına gidebileceğini ve konuşabileceği birisini istiyor. Bunlar olmadıktan sonra da zincirin halkaları birbirini tutmuyor. Allah’a şükür, vatandaşta karşılığım olmuş, halk beni sevmiş. Kimseye bir yanlışımız olmamış, kimsenin yasal haklarını elinden almamışız, kimsenin ekmeğiyle oynamamışız. Şu anda Muğla’da güzel bir rüzgar esiyor. Muğla’da yakaladığımız bu hava, bu rüzgar bizi güzel yerlere taşıyacak…” diyerek sözlerini bitirdi.

DP’nin Milas Belediye Başkan Adayı ve eski Milas Belediye Başkanı Ali Doğan Serçek de eski Adalet Partisi, Doğruyol Partisi ve Anavatan Partisi seçmeninin partilerinde toplanmaya başladığını belirterek “Milas’ta da güzel bir hava yakaladık. Partimizde ve partililerimizde yeni bir heyecan var…” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.