Bodrum Gündem

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Bodrum Belediye Başkan Adayı BESİAD’a konuk Oldu…


Yerel seçimler yaklaşırken BESİAD, Bodrum ve Muğla’yı yönetmeye talip olan belediye başkan adaylarını ”Aday Tanıtım Söyleşileri” adı altında iş dünyası ve kamuoyu ile buluşturmaya yönelik bir organizasyonun ilki gerçekleştirildi. Başkan Engin Ali Kaplan ““Bizler tarafsız değiliz. Bizler Bodrum’un tarafındayız, ülkemizin tarafındayız…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

BESİAD Muğla ve Bodrum’u yönetmeye talip adaylar ile iş dünyasını bir araya getirmeyi amaçladığı “Aday Tanıtım Söyleşileri”nin ilki Bodrum Deniz Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Dr. Tahir Ateş ve AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır’ın davetli olduğu toplantıya katılım oldukça düşük oldu. BESİAD Başkanı Engin Kaplan ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Ömer Varan ile birlikte MHP’nin geçmiş dönem başkanı ve BESİAD Üyesi Asım Başaran ile birlikte BESİAD Üyeleri katıldı.

BESİAD Tarafsız Değil, Bodrum ve Ülke Tarafındayız…

BESİAD’ın iş dünyasını temsil eden en güçlü stk olduğunu kaydeden BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan siyasetten ve siyasilerden talep eden konumda olduklarını ifade ederek; “Bizler tarafsız değiliz. Bizler Bodrum’un tarafındayız, ülkemizin tarafındayız. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Siyasi partilerin isimleri değil verdikleri hizmetlerle ilgileniyoruz. Eğer siz seçilirseniz kapınıza en çok gelen örgüt biz olacağız…” dedi.

Açılış konuşmasını Bodrum AK Parti’nin yüzde 20’nin üzerinde oy aldığı dönemde İlçe Başkanı olan Yılmaz Algül yaptı. Algül Konukları tanıttıktan sonra söyleşiyi yönetmesi için sözü BESİAD Üyesi İş İnsanı Ahmet Biçer’e bıraktı. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Geçmiş Beş Yılı İyi Analiz Edin…

İlk sözü AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır aldı. Önce kendisinin özel yaşamı ve kayınpederi ile ilgili yapılan süpekülatif söylemlere yanıt verirken, Türkiye’nin koalisyonlu yıllar, dünü ve bugününe yönelik değerlendirmeler yaptı. Hıdır 31 Mart Yerel Seçimlerinde kullanılacak oyun önemi ile ilgili şunları söyledi; “Bu seçimde vatandaşlarımız kullanacağı oyun ehemniyeti nedir? Onu ortaya koyabilirse ülke de kazanır belde de kazanır, ilçe de kazanır. Bu iradenin temeli şudur; geçtiğimiz beş yıllık zamanda belediye başkanları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ve Büyükşehir Belediye Başkanının da ekleyelim. Bunlar geçtiğimiz beş yıllık zaman zarfında bizlerin istediği hizmeti yerine getirmişler mi, verdikleri taahhütlerin ne kadarını gerçekleştirmişler? Eğer yüzde 50 artı birini yapmışlarsa eh deriz. 10 üzerinden beş almıştır ve sınıfını geçebilir. Ama taahhütlerini yerine getirmemişlerse yeni bir arayış başlar. O nedenle önümüzdeki beş yılı çok iyi analiz etmemiz gerekir…”

Ön yargılı Oy Kullanırsanız Şikayet Hakkınız Kalmaz…

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır Büyükşehir için dört, Bodrum’da da 2-3 aday var diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Eğer ben babadan, dededen kalma alışkanlıklarımla bu seçime girer ön yargılarımla oy kullanırsam, önümüzdeki beş yıllık süreçteki şikayet hakkımı kaybetmiş oluyorum…”

Behçet Saatçi ve Osman Gürün’ü Eleştirdi…

Önyargılardan uzaklaşarak adayların iyi analiz edilmesi gerektiğine vurgu yapan Hıdır, her adayın ben bu işi iyi yaparım diye çıktığını söyledi. Hıdır konuşmasına şöyle devam etti; “Bir laf vardır ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz…’ Osman bey 20 yıldır başkan. Geriye dönük eserleri nedir; Bodrum, Yatağan, Marmaris, Fethiye, Ortaca ile kavgalı. Demekki bu arkadaşımız başarılı değil. İkincisi Kocadon. Ben onunla ilgili hiçbir yorum yapmayacağım. Çünkü sizlerin hemşerisi. Kendisini şahıs ve aile olarak tanırım, severim ve görüşürüm. Diğer adayımız da Behçet Saatçi. Behçet Saatçi ben Milliyetçi Hareket Partisi ile siyasete başladım, ama beğenmedim. Demokrat Parti’ye geçtim onu da beğenmedim. İyi Parti’ye geçtim onu da beğenmedim, Millet ittifakına girdim, onu da beğenmedim dedi. Şimdi ben tek başına muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım diyor. Peki Meclisin nerede? Olmazki. Diyelim seçildin. Mecliste AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’li üyeler olacak. Senin bir tane meclis üyen yok. Diyelim vatandaşa vadettiğin bir işi meclise getirdin. Oylamaya sundun ve kabul edilmedi. Ne yapacaksın o zaman…”

Sefa Sürmek için Değil, Cefa Çekmek İçin Geliyoruz…

Daha sonra söz alan AK Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Tahir Ateş ise kanalizasyondan, deniz kirliliğine, sel baskınlarından, trafiğe kadar Bodrum’un bütün sorunları ile ilgili durum tespitlerini katılımcılar ile paylaştı ve çözümün kendisinin seçilmesi ile gerçekleşeceğini söyledi. Tahir Ateş “Başarıya ulaşmanın sırrı bizleriz, bizler sefa sürmek değil cefa çekmek için geliyoruz…”diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Dr. Tahir Ateş ve AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır BESİAD Üyesi iş insanlarının sorularını tek tek yanıtladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.