Bodrum Gündem

Bodrum’un Tarımsal Ekonomisinin Gücüne Dikkat…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum’un sadece turizm ekonomisine bağlı kalmaması gerektiğine vurgu yaparak, kendisinin de doğup büyüdüğü Bodrum’un Karaova bölgesine ve tarım ekonomisinin gücüne ve önemine dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun Bodrum ekonomisine dair önemli tespitlerde bulunurken, doğup büyüdüğü Karaova bölgesinin Bodrum ekonomisine çok önemli katkılar sağlayabilecek değerde ve özellikte olduğunu söyledi.

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Tosun Bodrum’un sadece turizme bağlı bir ekonomik yaşamın büyük bir risk olduğuna dikkat çekerek; “Turizm ekonomisi çok hassas bir yapıya sahiptir. Her türlü olaydan çabucak etkilenir. Son on yılda yaşadıklarımız da bunun kanıtıdır. Geçtiğimiz yıl itibarı ile biraz düzelme başladı, bu yıl da çok daha iyi olacağını umuyoruz. Ancak en basit bir olaydan etkilenene turizm ekonomisine mutlaka bir alternatif yaratmamız gerekiyor. Bu da tarım ekonomisidir. Bodrum’un deniz, kum, güneşi kadar, bereketli topraklarının da farkına varmamız gerekiyor. Ne yazık ki bu güne kadar elimizdeki bu hazineyi yeterince verimli kullanamadık…” dedi.

Tarımsal Ekonominin Gelişimi İçin Öncülük Yapacağız…

Tosun Bodrum’un tarımsal ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerine şu şekilde devam etti; “Bodrum geçmiş yıllarda tarıma dayalı bir ekonomiye sahipti. Türün vardı, zeytin vardı, mandalina vardı, hayvancılık vardı. Üzülerek söylüyorum bu kadar bereketli ve zengin topraklarımızın değerinin farkına kimse varmadı ve gereken önemi vermedi. Ama bizler bölgemizin ekonomik gücünün farkındayız. Belediye olarak öncülük yapacağız ve özellikle Karaova bölgesinde tarımsal ekonominin gelişmesi için büyük çaba harcayacağız. Zeytin ve zeytinyağı, şarapçılık, hayvancılık ve sebzecilik konusunda köylülerimle beraber yeni projeler üreteceğiz. Bu bölge için yapılmış projeleri dikkate alacağız ve destekleyeceğiz. Bunun için projelerimiz hazır, biz de hazırız…” dedi.

Kendimizi Milletten ve Devlet Kurumlarından Üstün Görmeyeceğiz…

Halıcılık ve el sanatlarının bölge ekonomisine çok önemli katkı sağladığını ifade eden Tosun “Ben bu toprakların çocuğuyum ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan belediye seçimleri Bodrum açısından çok önemli. Büyükşehir uygulamasına geçtik ve sorunlarımız iki üç kat daha arttı. Başta muhtarlarımız olmak üzere, Karaova halkı iki belediye arasında kalmış durumda. Su probleminiz oluyor büyükşehir belediyesi bakıyor, altyapı sorunları var, ona da büyükşehir belediyesi bakıyor, ulaşım yine büyükşehir sorumlu. Biz göreve geldiğimizde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı kim olursa olsun birlikte çalışacağız, el ele vereceğiz, kendimizi milletten ve devlet kurumlarından üstün görmeyeceğiz. Hep birlikte Bodrumumuzun, Karaovamızın sorunlarını bir bir çözeceğiz…” diyerek sözlerini tamamladı.

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun burada traktörü görünce köy hayatına hasret olduğunu belirterek, traktörle kısa bir gezinti yaptı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.