Bodrum Gündem

Bodrum’u Birlikte Yöneteceğiz…

Mehmet Tosun: “Önce Bodrum’un Envanterini Çıkartacağız, Sonra 50 Yıllık Planlama Yapacağız. Bodrum’u Birlikte Yöneteceğiz… …”

BESİAD tarafından organize edilen “BESİAD Aday Tanıtım Söyleşileri”nin ikincisinde İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun konuk oldu. Tosun “Ben yaptım oldu, bunu kabul etmek zorundasınız anlayışına son vereceğiz. Yani Bodrum’u birlikte yöneteceğiz…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesinin en özel mekânlarından birisi olan Trafo’da gerçekleştirilen “BESİAD Aday Tanıtım Söyleşileri”ne iş insanları ve İYİ Parti Bodrum Meclis Üyesi adaylarının bir bölümü katıldı. Ahmet Biçer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşinin başında kısa bir açış konuşması yapan BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ali Kaplan, tüm partilerin meclis üyesi adaylarında BESİAD üyelerinin ağırlığının görüldüğüne dikkat çekerken, tüm adaylara da eşit mesafede kalmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Bodrum’un iş dünyasını temsil eden en güçlü STK’lardan birisi olduklarını vurgulayan Kaplan “BESİAD’ın onuncu yönetim dönemi. Bu güne kadar çok önemli icraatlar ve projeleri hayata geçirdik. Şu an seçim sürecindeyiz. O nedenle bir çok projemizi yavaşlatmak ya da seçim sonrasına ertelemiş durumdayız…” dedi.

BESİAD Türkiye Çapında Bir Organizasyona Evsahipliği Yapacak…

Başkan Kaplan Mayıs Başında çok önemli bir etkinliğe imza atacaklarının bilgisini de verdi. Kaplan şöyle konuştu; “Türkiye çağında iş dünyasının buluştuğu bir toplantı planlamaktayız. Bu konuda epey yol aldık. Bu buluşma gerçek anlamda Türkiye çapında olacak. Tüm Türkiye’den iş dünyasının önde gelen örgütleri Bodrum’a gelecek ve somut iş bağlantıları olacak…”

Kafanıza Takılan Herşeyi Açıkça Sorun…

Aynı zamanda BESİAD Üyesi de olan İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mehmet Tosun’un kısa bir şekilde kendisini tanıtmasını, seçilmesi durumunda da neler vadettiğini anlatması için söz veren Ahmet Biçer; “Özellikle kısa bir şekilde anlatmanızı istiyorum. Çünkü daha sonrasında BESİAD Üyelerinin soruları olacak. Sorulara daha çok zaman kalsın. Merak ettiklerimizi, taleplerimizi, kafamızda olan tüm soruları ya da şüphelerimizi açıkça sorabilelim…” dedi.

Bir oy ile çok şey değişir, bir oy ile Bodrum’un geleceği değişir…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mehmet Tosun sözlerine çok dikkat çeken bir cümle ile başladı. Tosun; “31 Mart günü önümüzdeki beş yıl Bodrum’u yönetecek olan Belediye Başkanını ve Belediye Meclis Üyelerini seçeceğiz. Bir oyla ne değişir demeyin. Bir oy ile çok şey değişir, bir oy ile Bodrum’un geleceği değişir. O nedenle bu seçim çok önemli…” dedi.

Bodrum 171 bin 500 konut ve işyerinin olduğu bir kent…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Tosun konuşmasını şöyle sürdürdü; “Maalesef Bodrum sorunları ile büyüyor. 171 bin 850 insanımızın yaşadığı, 171 bin 500 konut ve işyerinin olduğu, alt yapı sorunlarını çözemeyen, çevre ve doğa konusunda ciddi tavizler vererek yürüdüğümüz ve betona yenik düştüğümüz, vahşi bir yapılaşmanın sürdüğü ve kontrol edemediğimiz bir büyüme yaşanıyor Bodrum’da. Bodrum özellikle son 10 yıl içerisinde altyapı, arıtma, kanalizasyon ve yol problemlerini çözmeden kontrolsüz bir hızla büyümeye devam ediyor. Diğer yandan ciddi bir konut ve işyeri enflasyonu ile karşı karşıyayız. Konuşmamın başında verdiğim rakamlar dikkatinizi çekmiştir. Her bir kişiye bir konut ve işyeri düşüyor. Bodrum merkezine bakalım; kalemiz kapalı, çarşımız neredeyse yerle bir edilmiş ve terkedilmiş bir görüntüye sahip. Sokaklar karanlık…”

“Bodrum mimarisinden hızla uzaklaşıyoruz…” sözleri ile konuşmasına devam eden Tosun “Artık mavi ile beyazı, begonvilleri neredeyse göremeyecek duruma geldik. O nedenle bu işe dur deme zamanı gelmiştir. Bodrum’da yaşayan vatandaşlarımız ile yapılan bir ankette, belediyeden yüzde 70’in üzerinde bir memnuniyetsizlik söz konusu. Bu çok ciddi bir durum. O nedenle biz diyoruz ki, ekibimizle birlikte göreve geldiğimizde işe belediyeden başlayacağız. Anlaşılan şudur; Bodrum halkı ile Bodrum Belediyesinin irtibatı kopmuş durumda. Belediyemizi kurumsallaştıracağız ve halkımızla yeniden buluşturacağız. Kimseyi mağdur etmeden Bodrum’a yakışan bir belediye yönetimi oluşturacağız ve bunun süresi de üç ayı geçmeyecek. 1 Nisan itibarı ile sezonumuz da başlıyor, bu gerçeği göz önüne alarak hızlı hareket etmek zorundayız…” dedi.

Bodrum Önlenemez Ve Hormonlu Bir Şekilde Büyüyor…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Tosun, hormonlu büyüme olarak tarif ettiği, Bodrum’un kontrolsüz büyümesi ile ilgili çözüm önerilerini de iş insanları ile paylaştı. Öncelikle geniş çaplı bir envanter çalışması yapılarak durum tespitinin yapılması gerektiğini kaydeden Tosun şöyle konuştu; “Sahada durum nedir? Önce gerçek verileri tespit edeceğiz. Bu gün 17 bin üzerinde işyeri var. Yapılaşma ile birlikte bir iş yeri enflasyonu ile karşı karşıyayız. Birbirinin tekrarı işletmeler, sezon başında açılan, sezon sonunda kapanan ticari işletmeler beraberinde Bodrum’da bırakılıp kaçılan borçlar ve mağdur olan iş adamları ve esnaflar…”

Turizm Tanıtımında Başka Bir Yol Bulmalıyız…

Turizmdeki yatak sayısının da net olarak belli olmadığını vurgulayan İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Tosun, ulaşımdan, altyapıya kadar, öğrenci sayısından okul sayısına ve kültürel yapısına, yaşayan insan profiline kadar her türlü konuyu tek tek tespit edip envanterini çıkardıktan sonra bu kentin 50 yıllık geleceğini planlayacaklarını ifade ederek “Aksi taktirde hiçbir sorunu çözemeyiz ve Bodrum’u iyi yönetemeyiz…” dedi.

Bodrum’u birlikte yöneteceğiz…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Tosun yapılacak her işi önce uzman bir kadro ve ilgili kişilerden oluşacak komisyonlar ile planlayacaklarını ve özellikle o bölgenin insanlarına sormadan veya bilgilendirmeden hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceklerini kaydetti. Tosun “Ben yaptım oldu, bunu kabul etmek zorundasınız anlayışına son vereceğiz. Yani Bodrum’u birlikte yöneteceğiz. Ben ve ekibim, geniş bir halk katılımı ile yöneten bir belediyeciliği öngörüyoruz. Çünkü Bodrum bir dünya kenti, barış ve demokrasi kenti ve en önemli varlığımız ise insandır…” dedi.

Mazaret Üreterek Bodrum’u Yönetemeyiz…

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı Tosun kadınlara, çocuklara ve gençlere önem vereceğini de özellikle altını çizerek ifade ederken kültür ve sanat politikalarını yaşama geçireceklerinin sözünü verirken altyapı sorunlarını dünden, bu güne hemen çözülemeyeceğini ifade ederek “Sel baskınları ve alt yapı sorunlarımızı üç yıl içinde çözeceğiz. Seçildiğimiz de devlet kurumları ile iyi ilişkiler içinde yöneteceğiz. Mazaret üreterek Bodrum’u yönetemeyiz…” dedi.

Daha sonra BESİAD Üyelerinin sorularına da yanıt veren Tosun engelliler, spor ve Turgutreis bölgesine özel sorulan soruları yanıtladı. Ardından da toplantıya katılan Meclis Üyesi adaylarının tek tek isimlerini okuyarak BESİAD Üyelerine tanıtan Mehmet Tosun, yerel seçimlerde partilerden daha çok kadroların dikkate alındığını da sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.