Bodrum Gündem

Ekonomiye Verilen Zararın Artçıları Yatırımları da Etkiliyor…

Ekonomiye Verilen Zararın Artçıları Yatırımları da Etkiliyor…

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu AKP İl Başkanı Kadem Mete’nin iddialarına ekonomi üzerinden cevap verdi. “Ekonomiye verdiğiniz zararın artçıları yatırımları da etkiliyor…”

AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi hakkındaki iddialarına CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ekonomi üzerinden cevap verdi. Ülkeyi 17 yıldır yönettiğini iddia eden anlayışın her yaptığı yanlışın bedelini vatandaşların ödediğini söyleyen Adem Zeybekoğlu, ülkemizi tanzim kuyruklarına muhtaç eden siyasi iktidarın aldığı karar nedeni ile dövizdeki yükselişin faturasının müteahhitlere değil işi yaptıran kurumlara kaldığını söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; “İktidar partisinin il başkanı basına bir açıklama yaparak Büyükşehir Belediye’mizin devam eden yatırımları ile ilgili bazı iddiaları gündeme getirerek yerel seçimler öncesi vatandaşlarımızın aklını karıştırmaya çalışıyor. Bunu söylerken de demiyor ki ülkeyi biz bu hale getirdik, sancıları Muğla’da hissediliyor. Amerika ile papaz kaçtı oynamaları yüzünden Amerika başkanının bir tek açıklaması ile yükselen dolar kuru nedeni ile ülke genelinde yaşanılan sıkıntılar ne yazık ki Muğlamızda da hissedilmiştir. Üstüne üstlük AKP iktidarı yatırımcıyı korumak yerine işi yapan müteahhitleri koruyan (17.01.2019 tarihli ve 7161 sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ile 5/1/2002 tarihli ve 4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanununa “ Sözleşmelerin tasfiyesi veya devri” başlıklı geçici 4.madde eklenmiştir.) maddeyi eklemiştir. Bu nedenle devam eden çalışmalarda yavaşlamalar olmuş, işi alan bazı firmalar kanun maddesinden süresi içerisinde yararlanma yoluna gitmiş, bazıları da işlerine devam etmektedir.

AKP İl Başkanı’nı elinde bilgi, belge varsa açıklamaya davet ediyorum. Şunu da unutmamalı il başkanı özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimize müfettişler sürekli gelirler, kapılarımız da her zaman açıktır. İl Başkanı hiçbir belediye başkanımızın metal yorgunluğu adı altında ağlayarak görevden alındığını gördü mü? Bunlar sadece Akp’de yaşanır. Neden görevden uzaklaştırıldıklarını da cümle alem bilmektedir.

İktidara geldiklerinden bu yana satılmadık fabrika, özelleştirilmedik banka, maden, devlet şirketi bırakmayan son olarak askeri fabrikamızı Katar ortaklı yandaş bir firmaya veren AKP’nin her hamlesi vatandaşa artçı şok olarak geri dönmektedir. Tanzim kuyruklarını varlık kuyruğuna benzeten anlayıştan da beklenen hareket budur. Bu sıkıntılı süreçten Muğla ve Türkiye olarak hep birlikte, kol kola daha güçlü çıkacağımıza inanıyor, martın sonu bahar diyoruz…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.