Bodrum Gündem

ACIOT Festivaline Yoğun İlgi…

Oyder ( Ortakent Yahşi Yalısını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği ) tarafından Ortakent köy meydanında düzenlenen “BODRUM ACIOT” festivali yoğun ilgi gördü. Tur şirketleri Bodrum dışından onlarca araçla “Bodrum Acıot Festivali Turu” düzenledi…

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın da kurucusu olduğu ve başkanlığını yaptığı Oyder tarafından bu sene 2.si düzenlenen “Acıot Festivali” son yılların en çok ilgi gören festivali oldu.

İklim şartlarının mükemmel olduğu, doğanın renkliliğinin göz kamaştırdığı günlerin yaşandığı marta ayında düzenlenen festivalde yöre halkının hazırladığı Bodrum’a özel  Kenker, Enginar dolması, Acıot Gavurması, Deve kenkeri dolması, Körek mantarı, Kuzu göbeği, Tilkişen gavurması, Keçi köremeninden çaykama, Soğanlı ekmek, Asma yaprağı dolması, Su böreği, Keşkek, Lokumpilavı, Ahtapotlu Pilav, Kuru patlıcan dolması, muhtelif Pasta, Poğaça, Ot böreği, Gatmer, Baklava ve daha birçok ev yapımı yiyecekler festivale katılanlar tarafından adeta kapışıldı.

CHP Bodrum belediye Başkan Adayı Aras “Burada Siyaset Değil Bodrum Var…”

CHP Adayı Aras, kendisinin de kurucu başkanı olduğu Ortakent Yahşi Yalısını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen festivalin bütün Bodrum yarımadasının festivali olduğunu söyleyen Ahmet Aras, “Organizasyona büyük emek veren OYDER yönetimi başta olmak üzere, desteğini esirgemeyen Bodrum Kaymakamlığı’na, Bodrum Belediyesi’ne, derneklerimize ve burada stant açan tüm üreticilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bodrum’da yaşayan herkes bu festivalin rengi, dokusu. Bodrum’un kadim kültürünü yaşatan, geleneksel lezzetlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan, bu kültürü gelecek nesillere taşıyan ve tabii ki Bodrum ekonomisine büyük katma değer sağlayan bu tür organizasyonları Bodrum yarımadamızın her mahallesinde hayata geçireceğiz…” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş Bodrum gelenek ve göreneklerinin eksiksiz yaşandığı festivalde Yöresel Halk Oyunları ekipleri temel devrenleriyle yerel sanatçıların söylediği Bodrum türkülerinde oyunlarını sergilerken, siyasetçiler ve katılımcılar da zaman zaman eşlik etti.

Binlerce kişiyi bir araya getiren ve katılımcılara ekonomik olarak ta ciddi katkı sağlayan festival iki gün sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.