Bodrum Gündem

Bodrum’da Kadın Olmak Bir Ayrıcalık…

Meslek sahibi kadınlar Bodrum Amerikan Koleji velileri ile bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel Mesleklerini Bodrum’da icra ederken yaşadıklarını paylaştılar.

Bodrum Gündem Haber

Farklı  meslek dalında hizmet veren 11 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Bodrum Amerikan Kültür Koleji’nin misafiri olarak artı ve eksi yanları ile Bodrum’da yaşamayı anlattılar.

Emekli öğretmen Hülya Özatay, turizmci Sevinç Gökbel, muhtar Nil Taşkıran, gazeteci Çiçek Bozoğlu, yazar Aysel Yenidoğan, diyetisyen Tuğçe Çotura, Büyükşehir Belediyesi halk otobüsü şoförü Özen Taş, avukat Ece Çetinkaya, polis Sema Baltalı, eczacı Merve Akardere, müzisyen Pınar Seli’nin bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını Bodrum Amerikan Kültür Koleji öğretmenlerinden Dilek Erkoç yaptı.   Dilek Erkoç, dünden bugüne dünya ve Türk kadının haklarını kazanma süreçlerini ve Cumhuriyet kadını olmanın ayrıcalıklarını aktardığı konuşmasında 8 Mart’ın önemine dikkat çekti.

Konukların sırayla kendilerini tanıttıkları ve mesleklerini icra ederken yaşadıklarını aktardıkları toplantının moderatörlüğünü Bodrum Amerikan Koleji Halk Oyunları eğitimcisi Zehra Bilgin yaparken, organizasyon velilerin sorularına verilen cevaplarla renklendi. İnteraktif olarak gerçekleşen toplantıda Türkiye’nin geneline göre Bodrum’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunun farkında olduklarının altını çizen kadınların ortak görüşü ise eğitim ve gelir düzeyi ne olursa olsun Bodrum’da da ata erkil yapının hakim olduğu ve kadınların sahip oldukları haklarını özgürce kullanabilmesinin temelinde erkek-kadın birlikte yol almanın önemine değinildi.

Bodrum Amerikan Kültür Koleji kurucusu Çiğdem Demiralp, kolej bünyesinde verilmekte olan eğitimin temel dinamiklerinin küçük yaştaki çocuklara bireyin kadın ya da erkek olarak ayrılmaması ve birey eşitliği üzerinden hareket edilmesi gerekliliğinin ön plana çıkarıldığı, yaşamın her alanında cinsiyetçi söylemlerden uzak durulmasının temelini attıklarını belirtti.

Toplantı toplu fotoğraf çekimi ve ikramlarla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.