Bodrum Gündem

Behçet Saatçi; “Türkiye’de Ve Muğla’da Biat Sistemi Sona Erecek…”

Behçet Saatçi; “Türkiye’de Ve Muğla’da Biat Sistemi Sona Erecek…”

Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Behçet Saatçi MİTSO’da…

“Türkiye’de Ve Muğla’da Biat Sistemi Sona Erecek”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız olarak adaylığını koyan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, kendisini destekleyenlerle birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber

Aday olma sürecinde yaşananları anlatan Behçet Saatçi ittifak görüşmelerinde yaşananları eleştirerek “İlçelerde tam rekabet, ilde tam ittifak” diye dayatmada bulunulduğu için kendisinin bağımsız aday olduğunu belirtti. “Ben yaptım oldu diye bir şey olamaz” diyen Behçet Saatçi, Muğla’yı ortak akılla ve işbirliği ile yönetmeye talip olduklarını söyledi. Muğla seçimlerinin önemini de vurgulayan Behçet Saatçi seçim sonuçlarının Türkiye’de ve Muğla’da biat sistemini de sona erdireceğini ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olarak seçim yarışına katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, kendisine destek veren arkadaşlarıyla birlikte MİTSO’yu ziyaret etti. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen ve Meclis Üyesi Murat Sodra tarafından karşılanan Behçet Saatçi, neden aday olduğunu anlattı. Gelişen şartlar gereği aday olmak durumunda kaldığını belirten Behçet Saatçi ittifak sürecini de eleştirerek “İlçelerde tam rekabet, ilde tam ittifak” diye dayatmada bulunulduğunu ileri sürdü. Saatçi “Böyle bir ittifak anlayışı olmaz. Biz de böyle olsun istemezdik. Fakat böyle oldu. Dayatmayla bir şey yapamazsınız. Şartlar böyle gelişti. Böyle geliştiği için biz de aday olduk” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin yönetim anlayışını da eleştiren Behçet Saatçi “Ben yaptım oldu, diye bir şey olamaz. İlçe belediyelerle birlikte olmak zorundasınız. Mahalle muhtarlarını dinlemek zorundasınız. Biz Muğla’yı ortak akılla, işbirliği ile yönetmeye talibiz. İlçe belediyelerimizle, muhtarlarımızla, odalarımızla birlikte yönetmeye talibiz…” dedi.

Hiç kimsenin kendisini büyük görmemesi gerektiğini de ifade eden Behçet Saatçi “Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hiç kimseyi küçük görmeyeceksin” diyerek seçimlerin Türkiye’de ve Muğla’da biat sisteminin de sonu olacağını ifade etti. Saatçi “Muğla’da seçim eğer bizim beklediğimiz gibi sonuçlanırsa bu, Türkiye’de ve Muğla’da pek çok şeyi değiştirecek. Türkiye’de ve Muğla’da biat sisteminin sona ermesini sağlayacak. Bundan CHP de kazançlı çıkacak. Türkiye de kazançlı çıkacak. Türkiye’de ve Muğla’da biat sistemi sona erecek…” diye konuştu.

Seçim çalışmaları sırasında güzel bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Behçet Saatçi “Bizim arkamızda parti desteği yok. Bizim arkamızda sadece bizi sevenlerin, bize güvenenlerin, belediye başkanlığımız süresince yaptıklarımızı takdir edenlerin desteği var. Biz, böyle olduğu için aday olduk. Kimseye seçim kaybettirmek gibi bir niyetimiz yok. Oy namustur. Birisine seçim kaybettirmek için oy verilmez. Biz Muğlalı seçmenlerden seçimi kazanmak için oy istiyoruz. Gittiğimiz her yerden çok güzel karşılık buluyoruz. Bizi hiç bilmeyen, tanışmadığımız, ilk kez karşılaştığımız, hatta yakalarında başka partilerin rozetleri olan pek çok kişi oyumuz Behçet Saatçi’ye, diyor… Tabii, bu ilgi de bizi sevindiriyor. Demek ki, doğru işler yapmışız ki böyle bir ilgi görüyoruz…” dedi.

Bazı belediye başkanlarının Ankara’dan gelecek maddi destekle hizmet yapacaklarını anlattıklarını ifade eden Behçet Saatçi “Belediye başkanları Ankara’dan gelecek parayla hizmet yapacaklarsa yapmasınlar. Belediye başkanı kendi kaynağını kendisi yaratır. Biz Fethiye’de kordonu böyle yaptık. Yerel olanaklarımızla yaptık. Ankara’dan yardım istemedik. Belediye başkanları kendi kaynaklarını kendileri bulacaklar. Biz kendi kaynaklarımızı yine kendimiz bulacağız…” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Behçet Saatçiyi MİTSO’da ağırlamaktan memnunluk duyduklarını belirterek “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.