Bodrum Gündem

Turizm Bakanı Ersoy; Bodrum’u Tek Tip Turizm Anlayışından Kurtarmalıyız

T.C.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi ile ilgili çalışmaları incelemek için geldiği Bodrum’da, öncelikle turizm sezonunun uzatılması, sonrasında da Bodrum’un tek tip turizm anlayışından kurtarılması gerektiğine dikkat çekti. Bakan Ersoy sorulara yanıt verirken, AK Parti Bodrum Belediye Başkanı Tahir Ateş’i işaret etti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Bodrum Kalesinde yaptığı incelemelerde bulundu ve kalenin tadilat çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazeteciler ile bir araya gelen Bakan Ersoy, sorularımızı yanıtladı. Türkiye ve Bodrum Turizminin durumu ile ilgili değerlendirme yapan Bakan Ersoy; “Türkiye genelinde beklentiler çok yüksek. Geçen seneyi çok ciddi bir artışla kapatmıştık. Bu sene de turist sayısında ciddi artış bekliyoruz. Önemli olan aslında turist artışının yanı sıra gelir artışı. Bodrum’a özellikle Türk turistin kayması var. Türk turistler Antalya’ya göre daha yoğun. Ancak Bodrum’un sorunu sezonda yolcu almak değil. Bodrum’un sorunu sezonun uzatılması. Biz de konsantrasyonumuzu, çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Tahir Ateş de sabah yaptığımız kahvaltıda sezonu uzatma ile ilgili hazırladığı projeleri bana anlattı. Ben bu ayın 21’inde tekrar Bodrum’a geleceğim. Bodrum’da sezonu uzatma konusunda bakanlık olarak neler yapabiliriz, neleri devreye almamız lazım ona çalışacağız. Bodrum’da tek tip bir turizm var biliyorsunuz. 15 Haziran 30 Ağustos arasında villa turizmi dediğimiz, ağırlıklı villacıların getirdiği bir turizm var. Gerçek turizm bu değil. Bodrum’u tek tip turizmden kurtarmamız lazım. Tahir Ateş güzel projeler hazırlamış. 21’inde gelip bu projeleri yerinde inceleyeceğim. Bu projeleri hangi bakanlığımız destekleyebilecek onlarla ilgili kararlarımızı da alacağız, hayata geçireceğiz…” dedi.

“Altyapı Sorunlarının Acil Çözülmesi Gerekiyor” diyerek Tahir Ateş’i İşaret Etti… 

Bodrum’da altyapı ile ilgili sıkıntılar olduğunu da hatırlatan Bakan Ersoy; “Bu sorunların acil çözülmesi gerekiyor. Bunlarla ilgili özellikle arıtmalar olsun, 21’inde yerinde tespitleri yapacağız, ne tür projelere biz dahil olabiliriz. Öncelikle belediyelerin görevi ama biz belediyeye destek olmazsak Bodrum bu projelerin altında kalkabilecek durumda değil. Biz de nasıl destek oluruz, nerelerde ne yapabiliriz onları detaylı bir şekilde konuşacağız…” dedi.

Bodrum’u yavaş yavaş kazanacağız…

Bodrum’a kapsamlı bir arkeoloji müzesi yapılması gerektiğini de ifade eden Bakan Ersoy, yine Tahir Ateş’i işaret ederek Bize kapsamlı bir sualtı arkeoloji müzesi lazım. Bununla ilgili de Başkan adayımız Tahir Ateş bir yer gösterdiği zaman güzel bir müze yapacağız…” dedi. Bakan Ersoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ben proje açıkladığım zaman bitiş süresini de açıklamayı seviyorum. Geçen sene Bodrum’a sezon sonunda gelmiştim burayı açacağım, sezona yetiştireceğim demiştim sizlere. Görüyorsunuz Bodrum Kalesini 18 Mayıs’a yetiştiriyoruz. Bodrum cruise destinasyonu olarak da geçiyor. Eğer 1 sene daha kapalı tutsaydık cruise adına çok ciddi bir darbe görecekti. Bu sene en azından cruise gemileri için Kale açılmış olacak. Bu tarz hızlandırılmış projelere devam edeceğiz. Kalan 2’inci etabı da 18 Mayıs 2020’ye yetiştireceğiz. Kale restorasyonunu finansman kapsamına da aldık, finansal desteği de hızlandırıyoruz. Bodrum’u yavaş yavaş kazanacağız. Ayrıca bir müze ihtiyacımız var. Burası Sualtı Müzesi olarak da hizmet görüyordu. Bize kapsamlı bir sualtı arkeoloji müzesi lazım. Bununla ilgili de Başkan adayımız Tahir Ateş bir yer gösterdiği zaman güzel bir müze yapacağız…” dedi.

Denizcilerin Karşı Durduğu “Kissebükü” Yatırımına Yanıt Vermedi… 

Deniz turizmi ile ilgili sorumuza başka bir açıdan yanıt veren Mehmet Ersoy, “Marina alt yapılarıyla ilgili destekler istiyorlar. Başkan adayımız Tahir Ateş de bir koydan bahsetti bana. Marinalara destekleri de vereceğiz. Sonuçta bir plan yapılması lazım. Deniz Ticaret Odası’yla birlikte bizim planlara deniz rotalarını işlememiz lazım. Tescilli bir şekilde plana işlersek planlar kalıcı olur. O açıdan da çok önemli. Bir çalışma yapacağız Başkan adayı Tahir Ateş ile birlikte. Nerede konaklanacak, günü birlik turlar nerelere yapılacak onları da plana işlersek orta ve uzun vadede deniz turizimi geliştiririz diye düşünüyorum…” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bodrum Kalesi ziyaretinin ardından taksi duraklarında şoför esnafının sıkıntılarını dinledi. Cevat Şakir Caddesi üzerindeki esnafları da ziyaret eden bakan Ersoy daha sonra Milas’a hareket etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.