Bodrum Gündem

4. BODEX Fuarı Kapılarını Açtı…

  • Dördüncü BODEX (Turistik İşletmeler Donanımı ve Gıda ihtisas Fuarı) Fuarı Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın katlımı ile ziyaretçilere kapılarını açtı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
13-16 Mart tarihlerinde açık kalacak olan Marmaris Fuarcılık Organizasyon (MARFO) tarafından düzenlenen 4.BODEX (Turistik İşletmeler Donanımı ve Gıda ihtisas Fuarı) Fuarının ilk gününde ziyaretçi sayısının fazla olması katılımcı firmaların yüzünü güldürdü.

Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Ticaret Odası adına İbrahim Akkaya, Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği’ başkanı Engin Kaplan, Bodrum Belediye Başkan vekili Taner Uslu, Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Tahir Ateş,  MHP Bodrum İlçe Başkanı Ömer Varan katıldı.
Gıda, endüstriyel mutfak, mobilya, ısıtma ve soğutma sistemleri, ev ve otel tekstili ürünlerinin yer aldığı, 70’e yakın firmanın 250’nin üzerinde marka ile katıldığı fuara otellerin satın alma ve teknik müdürlerinin de yer aldığı çok sayıda ziyaretçi stantları gezerek ürünler hakkında detaylı bilgi aldılar.

MARFO Fuarcılık adına Hakan Özel açılışta yaptığı konuşmada 4. BODEX fuarına çok iyi hazırlandıklarını bunun yanı sıra Bodrum’da kalıcı bir fuar alanı ihtiyacının önemine dikkat çekti. özel  “Yerimizin az olmasından dolayı Bodrum’daki fuara sınırlı sayıda firmayı kabul edebildik. Biz aynı çarkın içerisinde yol alıyoruz. Bu fuara hazırlanırken Bodrum Belediyesi, Ticaret Odası, BESİAD, TÜMSİAD ve Bodrum Teknik Müdürler Derneği gibi bir çok sivil toplum kuruluşu ile birlikte yol aldık. Daha güzel çalışmalar yapmak için çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi.

BESİAD (Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği) başkanı Engin Kaplan, Bodrum’da fuar alanı yapılması konusunda en çok konuşan derneklerden biri olduklarını belirtirken “Fiziki imkanları daha kuvvetli, alanı daha geniş fuar alanının gerekliliğini çok uzun zamandır dillendiriyoruz. Bununla ilgili tüm çalışmalara da sonuna kadar destek vereceğiz. Bu fuarın katılımcılar için iyi sonuçlar vermesini temenni ediyorum” dedi.

Son olarak Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz fuarın açılış kurdelesini keserken yaptığı konuşmada şunları dile getirdi “Fuarlar bir turizm dalı olarak önemli bir konudur. Biliyorsunuz biz turizm kentiyiz. 100 bin yatağımız var. Binin üzerinde otelimiz var, otellerimiz buradan hizmet alacaklar. Bu anlamda ayağımıza gelen bir hizmet. Kendi alanında ilçemize renk katan bir fuar. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”
Ege Teknik Müdürler Derneği Bodrum Şube Başkanı Ömer Tekin, dernek olarak fuara destek verdiklerini ifade ederken “Teknik müdürler olarak hizmet sağlayıcı kurumlarla üyelerimiz olan teknik müdürlerimizin bir araya gelmesine olanak sağlayan önemli bir fuar. Teknik müdürlerimiz kurumlarında kullandıkları veya kullanacakları ürünleri yerinde inceleyip ilk ağızdan detaylı bilgiye ulaşabildiler. Ege Teknik Müdürler Derneği olarak sektörümüze ve üyelerimize yönelik bu tarz girişimlere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Adnan Menderes Üniversitesinin Ege Teknik Müdürler Derneği Bodrum Şubesi iş birliği ile teknik müdürlerin mesleki gelişimlerine yönelik 450 saatlik uzaktan eğitimini tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan üyelerinden Burhanettin Karabağ â sertifikasını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz verdi.

Birbirinden güzel yöresel lezzetlerin de yer aldığı ve 16 Mart’a kadar açık kalacak fuara İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Muğla’nın çeşitli ilçelerinden 70’e yakın firma katılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.