Bodrum Gündem

Hıdır “Şoförlerin Çektiği Eziyet Bitecek…”

Hıdır “Şoförlerin Çektiği Eziyet Bitecek…”

Cumhur İttifakı AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Mehmet Nil Hıdır seçim çalışmaları kapsamında ilçe ilçe gezmeye devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

“Şoförlere sözümüzdür: Haksız ve çifte standart içeren uygulamalar CHP’nin makus tarihinde kalacak…”

Yayınladığı “Şoförlere Sözümüzdür” bildirgesi ile haksız uygulamalar ve çifte standarda maruz kalarak sıkıntıya düşen Muğla’da görev yapan şoför esnafının gönlünde yer bulan Dr.Mehmet Nil Hıdır Yat Taksi Durağı’nda taksiciler ile bir araya geldi. Dr.Hıdır burada yaptığı konuşmada “Taksici esnafının dertlerini ilçe ilçe dolaştığım her yerde karşılaştığım, elini sıktığım şoför esnafımızdan öğrendik. Doğrusu böylesine bir zülumle karşılaşmış olmanızı üzülerek ve sizin derdiniz ile dertlenerek öğrenmiş bulunmaktayım…” dedi.

“Mevcut Büyükşehir Belediyesi’nin kendi borçlarını esnafın ve halkın sırtına yüklemesi hak değil adalet değil…”

Dr Hıdır “Marmaris’ten kaynaklanan üstelik yatırımlardan dolayı değil yapılandırmadaki görevini yerini getirmemesinden yani yanlış yönetimden kaynaklanan borcu şoför esnafına yüklemek,akıl tutulmasıdır.Mevcut durumla ilgili istifası beklenen UKOME ‘nin neticede bir çalışanı olan Alper Kolukısa değil, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’dür…” dedi.

 “Bu zulüm asla karşılıksız kalmayacak,Muğla’da Gürün devri bitmiştir…”

Dr.Mehmet Nil Hıdır, Fethiye Taksiciler Odası Başkanı Çağdaş Kocayiğit ‘in “2014 yılında bir seçim yaşadık. Muğla Büyükşehir oldu.2014 yılından bu yana araba değiştirip kredi ödemekten yorulduk. UKOME’nin kararları, ilgili yasalara da aykırı. Taksilerde yaş sınırı yasada yokken, TÜV kontrolü ve ardından çıkan rapora bağlanmış iken biz 10 yaş ile sınırlıyız. Aralık -Ocak -Şubat ‘ta turizm kentlerinde para istemek akıl sağlığı yerinde olan yönetim için mümkün değilken bizden para isteniyor. Esnaf bunca sıkıntıya dayanamadı ya intihar etti, ya iflas etti, ya ailesi dağıldı. Şimdiye kadar hiç muhalefet yapmadık ancak İlçe Belediyesi ile Büyükşehir ‘in anlaşamamasının faturasını da bize kesmelerinden tükendik. Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerimiz çok. Ölmüş eşek kurttan korkmaz, bizler için artık bıçak kemiğe dayandı…” sözleri üzerine Dr.Hıdır; “Bu zulüm asla karşılıksız kalmayacak, Muğla’da Gürün devri bitmiştir…” dedi.

Öte yandan Dr.Mehmet Nil Hıdır 36 maddelik Şoförlere Sözümüzdür Bildirgesi’ni yeniden hatırlattı, duraklara yazılı metin halinde ulaştırılacak olan ancak isteyen şoförlerin sosyal medya hesaplarından da rahatça ulaşabileceğini söylediği metni işaret ederek özetle;

“Tüm şoför esnafımızdan;

-Haksızlığa uğramış,

-Dava açmak zorunda bırakılmış,

-Müktesep hakları elinden alınmış,

-Çifte kira tahakkuk ettirilmiş,

-Kasıtlı yazılan cezâlarla hakkı gaspedilmiş,

-Tek aracı varken 3-4 ortaklı araca mahkum edilmiş…

Ne kadar şoför arkadaşımız varsa onlara, Belediye Başkanlarımızın kapısı her zaman açık ve ulaşılabilir olacak, uğradıkları haksızlıklar telâfî edilecek, müktesep hakları iade edilecek ve bu sebeple vefat eden arkadaşlarımız varsa bunların ailesine ve çocuklarına sâhip çıkılacak. Borca giren veya aracını satmak zorunda bırakılanların mağduriyeti giderilecek ve tekrar haksızlıkların yaşanmaması için her türlü tedbir alınacaktır…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.