Bodrum Gündem

Kaş Yapayım Derken Göz Çıkartmak / Fatih Bozoğlu ile HaberliYORUM…

Kaş Yapayım Derken Göz Çıkartmak / Fatih Bozoğlu ile HaberliYORUM…

31 Mart Yerel Seçimlerinde son düzlüğe yaklaşıldı. Şimdi her aday canını dişine takacak ve depara kalkacak. Eğer dengesini kaybederse ya da enerjisini verimli kullanamayacak olursa yarışı kaybeder.

İşte bu son düzlükte yarışan iki iddialı aday CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras ve İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun süreci çok dikkatle yönetmek zorundalar.

Bodrum hoşgörü ve barışın hakim olduğu bir kent olduğunu unutmadan, ılımlı olmalılar. Adayların sözlerine de, vaatlerine de çok dikkat etmeleri gerekiyor.

******

Lakin asıl söylemek istediğim başka bir şey.

Ahmet Aras’ın Bodrum Seçim Ofisinin açılışında konuşan Umut Oran talihsiz bir konuşma yaptı.

“Ben de genel merkez tarafından ve üst yöneticiler tarafından haksızlığa uğramış biriyim. Hiçbir görevim olmadığı halde, partimiz için çalışmaya devam ediyorum. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu yerel seçimde temiz, ilkeli siyasete prim vermeniz lazım. Fırıldak gibi parti değiştirenleri hem Muğla’da hem Bodrum’da sandığa gömmeniz lazım…”

Ben Umut Oran’ı saygılı, barışçıl ve seviyeli olarak bilirdim.

Benim de kadim dostumdur.

Lakin Mehmet Kocadon’u kastederek “Fırıldak gibi parti değiştirenler” şeklinde konuşması hiç yakışık almadı.

2014 Yerel Seçimlerinde Mehmet Kocadon’un Cumhuriyet Halk Partisi saflarına geçmesi için çok emek harcayan, Kocadon ailesi ile yakın ilişki içinde olan Umut Oran, nasıl böyle yakışıksız bir laf eder anlamış değilim.

CHP’nin Bodrum Seçim Ofisinin açılışına gelen yüzlerce insan bu üslubu hayran oldukları Umut Oran’a hiç yakıştıramadı.

Umut Oran çok ayıp etti çok.

Bence bu üslubu ile Ahmet Aras ve Osman Gürün’e de zarar verdi.

Umut Oran yerel dengeleri ve yerel hassasiyetleri bilen bir politikacı.

Nasıl böyle bir hata yapar bilemiyorum.

Umut Oran kaş yapayım derken göz çıkardı…

******

Diğer yandan Bodrumluların tanımadığı bir isim çıktı sahneye.

Bahçeşehir Belediyesi Eski Başkanı Kemal Aydın.

Neden?

Hangi sıfatla?

Onun yerine Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adaylarından bir sözcü çıkıp konuşsaydı hoş olmaz mıydı?

******

Bu süreçte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün çok dikkatli, ılımlı ve sakin bir seçim kampanya süreci yürütüyor. Mehmet Kocadon zaman zaman sesini yükseltmiş olsa da rakiplerine kardeşim ya da büyüğüm diye hitap ediyor. Behçet Saatçi de Mehmet Nil Hıdır da üsluplarına büyük oranda dikkat ediyorlar ve örnek oluyorlar.

Muğlalı ve Bodrumlular saygılı, barışçıl, hoşgörülü bir seçim kampanyası götürürken birileri dışardan gelip gazel okumasın

Not:

“Diyelim benim çocuğum top oynarken, komşum Umut beyin camını kırdı. Komşumuz Umut bey de çıkıp camı kıran benim çocuğuma bir tokat attı.

Ne olur?

Eğer Umut bey benim çocuğuma tokat atarsa, ben de Umut beyle yumruk yumruğa kavga ederim. Kimse benim çocuğuma tokat atamaz. Hatası, yanlışı varsa cezasını ancak ben veririm.

Mehmet Kocadon’da öyle ya da böyle Bodrumluların evladıdır. Ona tokadı Bodrumlular atar, cezayı da ancak Bodrumlular keser…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.