Bodrum Gündem

Karya ve Leyla’ya Yuva Arıyoruz…

Şehnaz Özden, Göltürkbükü’nde bir yıl önce sokağa atılan Labrador&Golden kırması 16 aylık Karya ve Leyla adını verdiği sokak hayvanları için kapı kapı dolaşıp yuva arıyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Emekli öğretmen Şehnaz Özden, yaklaşık bir yıldan fazla bir süredir sokakta beslediği 2 labrador golden kırması köpeğe sahip çıkacak hayvan severlere ulaşmaya çalışıyor.

Göltürkbükü’nde yaşayan Şehnaz Özden,  Karya ve Leyla adını verdiği kardeş iki köpek için kapı kapı dolaşıyor. Sokakta beslediği köpeklerin çevre sakinleri tarafından istenmemesi üzerine onlara barınak arayışına giren Şehnaz Özden, bu güzel iki yavruya evlerini açacak gönüllüler arıyor. Şehnaz Özden “Evimde iki büyük kurt köpeğim var ve dişi olan kurt köpeğim diğer kızları istemiyor. Neticede kısıtlı bir imkana sahibim.  Gönül ister ki sokakta yaşayan tüm hayvanlara destek verebileyim ama maalesef şartlarımız da ona uygun olmuyor. Karya ve Leyla’ya bir yıldır  sokakta bakmaktayım fakat son yaşadığımız olaylardan sonra mahalle sakinleri onların gitmelerini istedi. Bodrum Hayvan Barınağının imkanları fazla yok, ayrıca genelde hasta olan sokak hayvanlarına bakabiliyorlar. Hayvan Hakları Derneği onlar için ilan koydu . Zaten gönlüm onları bir barınağa vermeye de razı değil açıkçası.  Karya ve Leyla’nın aşıları tam ve kısırlaştırıldılar. Kar beyaz olan bu güzelliklere Bodrum dışından da talep gelirse onların nakliye masraflarını ben karşılamaya hazırım, yeter ki sıcak bir yuvaları olsun. Ayrıca mümkünse onları aynı kişiye vermek isterim. Sokakta yaşamalarına rağmen çok ürkekler, büyük köpeklerden korkuyorlar. Tahminen bebekken ağır travma geçirdiği için zor güvenen bu köpekleri şefkatle sevecek bir yer arıyorum” Dedi.

Yazlıkçıların keyfi nedenlerle baktıkları hayvanlarını eve dönüşlerinde Bodrum sokaklarına bırakmalarının çok acı olduğunu belirten Şehnaz Özden, “Onların da bir canı ve duyguları var. Lütfen bunu unutmasınlar. Bu güzel yavruların sokakta iken zehirlenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunun farkındayım. Tek başına bununla nasıl mücadele edeceğimi de bilemiyorum. İnsanları merhametli olmaya davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.