Bodrum Gündem

Kocadon Marmarisli Turizmciler Ve Basın Mensuplarıyla Buluştu…

Marmaris’i yönetecek yerel yöneticiler ile mülklerin ve yetkilerin paylaşımını yapacağının sözünü veren Başkan Adayı Kocadon, “Ben bu damdan düştüm, bu nedenle hiçbir seçilmişi de düşürmeyeceğim!” dedi.

Kocadon Marmarisli Turizmciler Ve Basın Mensuplarıyla Buluştu…

Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Marmarisli turizmciler ve basın mensupları ile 2019 yerel seçimlerini değerlendirdi. Muğla için hazırladığı projelerinden de bahseden Kocadon, basının sorularını yanıtladı.

Bodrum Gündem Haber 

Marmaris Liman Restoran’da basın mensuplarıyla toplantı yapan Mehmet Kocadon’a Demokrat Parti İl ve ilçe yöneticileri de eşlik etti. Marmarisli basın mensupları ile gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Kocadon, “Muğla’nın ilçeleri farklı bir gelişim gösterirken, Muğla merkez maalesef bu gelişimi kendisi gösteremedi. 2016 yılından beri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım. Bodrum’a ben aday olmadım, herhangi bir dilekçem ve beyanatım bile yoktur. Kendileri beni aday gösterdiler ve kendileri aday göstermelerine rağmen bunun arkasında durmayan bir genel merkez ve bir genel başkan var. Parti koridorlarında belediye başkanlıklarını farklı boyutlara taşıyan, seç beni seçtireyim seni zihniyetiyle atanmış adaylardan başka bir şey yok. Bunun en güzel örneği Muğla’mızdır.  Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gelirlerimiz alınınca  maaş ödeyemeyecek duruma getirdiler. Buna isyan ettiğimiz, dik durduğumuz ve kendilerinden talimat almadığımız için de bizi devre dışı bıraktılar. Muğla demokrat insanların yaşadığı bir bölgedir. Kendileri tabanını kaybettikleri için Anadolu’dan çekile çekile, Adnan Menderes, Süleyman Demirel’in tabanını oluşturan Ege’ye çekildiler. CHP ana muhalefet görevini Türkiye’de yapamamaktadır. Muğla’dan bu seçimde ana muhalefet Demokratik Parti çıkacak. Şapkamı koysam seçilirim devri bitti. Artık insanlarımız bilinçli oy kullanıyor. Değişim rüzgarının önünde durmak mümkün değil. Halkın içinden gelmedikçe dertlerini bilemedikçe yerel yönetici olunmuyor. Bizleri yatırımları engellemekle suçluyorlar. Bizler yatırım yapmalarına engel olmadık. Bunlar külliyen yalan. Beceriksizliklerini bizleri suçlayarak örtmeye çalışıyorlar. Arıtma tesisleri, alt yapı, yol, su; bunlar belediye başkanlığı değil. Bunlar zaten belediye daire başkanlıklarının görevi. Belediye başkanlığının görevi yöresine ekonomik güç katmak, yöresini kalkındırmak, yöresinde insana saygılı nesiller yetiştirmek, eğitim, sağlık, spor, sanat ve kültüre önem verip destek olmaktır. Daire başkanlarının yapması gerekeni sen yapıyorsan, sen belediye başkanı değilsin!” dedi.

“KİBİRDEN, BEN BİLİRİMDEN UZAK BİR ANLAYIŞ  İLE MUĞLA’YI YÖNETMEYE TALİBİZ”

Muğla’daki değişim rüzgarının Mehmet Kocadon ile estiğini ifade eden Kocadon, “Zaman zaman diyorlar ki, Behçet başkanın oyları, şu oylar, bu oylar… Arkadaşlar, Allah herkesin yolunu açık etsin. Ancak Muğla’da Mehmet Kocadon rüzgarı esiyor. Çok iyi biliyorsunuz ki kaç tane ilçeden belediye başkan adayı çıkarttık. Demek ki bu halk bunu özlemiş, bu değişimi istiyor. Sizlerin sayesinde, bu özlenen birlik beraberliği, seçilmişler tarafından yönetilecek bir Muğla’yı, kibirden uzak, ben bilirimden uzak, ben değil biz yaparız düşüncesiyle Muğla’yı yönetmeye geldik. Ve bu seçimi kazanarak da bunu başaracağımıza inanıyorum. Önümüzde fazla bir süreç kalmadı, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşadığımız güzel bir şeyi de sizler ile paylaşmak istiyorum. Geçenlerde Yatağan Katrancı köyüne gidecektik. Saat 21.00 gibi geleceğimizi söylemiştik maalesef yoğunluğumuzdan dolayı saat 23:00’e doğru gidebildik. O kadar mutlu oldum ki, düşünebiliyor musunuz yüzlerce insan hiçbir yere gitmemiş, o saatte bizi bekliyorlar. Bu çok güzel bir şey arkadaşlar, gönüllerde bir yere gelebildiyseniz. Sevilmek kadar güzel bir şey yok. Bu sevgiyi, ne bir makam koltuğuyla ne de parayla satın alabilirsiniz. Onun için ben hep şunu söylüyorum: Sevilmek en güzel şey. Bu süreçte de bunun mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“ARTIK DALAVERE İLE BU İŞLER OLMUYOR”

“PARTİ KORİDORLARINDA SEÇİM KAZANDIKLARINI ZANNEDİYORLAR”

Basın mensuplarının adaylık sürecine yönelik sorularına da cevap veren Başkan Adayı Mehmet Kocadon, genel merkezin koridorlarında hiçbir zaman kimsenin kapısının önünde beklemediğini, kimseye de yalvarmadığını belirterek, “Yapacaksan yaparsın, hesap kitap ortada, aldığımız oy ortada. Benden daha fazla oy alacak aday olduğuna inanıyorsan, onu aday gösterirsiniz. Bizim gibi insanlara da teşekkür edersin ama sen bana ısrarla Bodrum diyeceksin, sonra da kahpelik yapacaksın! Bunun adı kahpeliktir, başka bir şey değil! Ondan sonra biz aslanlar gibi meydanlara çıkınca da hakkımızda yorumlar yapıyorlar. Ben aday bile olmamışım ki Bodrum’a, sen beni yapmışsın aday, kendin yapmışsın. Ben hiçbir yere gidip de Bodrum Belediye Başkanı adayıyım demedim ama tanrım beni ne kadar çok seviyor… İşte hep iki buçuk yıldır peşinde koştuğum hedefime, bir genel başkanın yaptığı yanlış ile tekrar geri döndüm. Demek ki bu büyükşehri Allah bana nasip edecek. Bu da bunun göstergesi. Bütün seçime girecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Allah yollarını açık etsin ama artık dalavereyle bu işler olmuyor. Parti koridorlarında seçim kazandıklarını zannediyorlar. Muğla halkı bu sefer yapılan alicengiz oyunlarının, seç beni seçtireyim seni mantığının hepsine son verecek. Bu seçimde Muğla’da büyük bir değişim olacak ve birçok ilçelerde de bu değişim olacak. Ben bir yerel yöneticiyim, geneli bilmem ve yerelde müthiş bir değişim olacağını görebiliyorum. Bir kişi mutlu olsun diye şu yaşadığımız sıkıntılara, halkın yaşadığı şu sıkıntılara bir bakın. Bir de ittifak diyorlar! Hangi ittifaktan bahsediyorsunuz?” şeklinde konuştu.

“BEN HİÇ KİMSEYİ SUÇLAMADIM ÇÜNKÜ BÜYÜK İNSANLAR KÜÇÜK LAF ETMEZLER”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum’da yaşanan sel baskınlarına ilişkin gelen soruya da, “Bodrum’da arka arkaya sel felaketleri yaşadık. İnanın bir kere dahi geçmiş olsun telefonu açmadı, Bodrum’a gelme ihtiyacını bile hissetmedi kendisi. Niye hissetmedi? Çünkü orada her zaman ona sahip çıkan ve onun sorumluk alanında olduğu halde kendi sorumluluk alanıymış gibi suçu üstüne alan bir belediye başkanı var arkadaşlar, Mehmet Kocadon var. Bu büyükşehir sürecinde dere yataklarının benimle herhangi bir ilgisi kalmadı. 2014 yılından itibaren hepsi DSİ ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundadır. Ancak dikkat ettiyseniz, ben hiç kimseyi suçlamadım çünkü büyük insanlar küçük laf etmezler. Ortada bir sıkıntı bir dert varsa, su baskını varsa, biz bir an önce onlara çare üretmek zorundayız. Vatandaşımızın mağduriyetini gidermek zorundayız. Televizyonlarda günlerce bas bas bağırılan Bodrum afetinde, iki buçuk saatte hayatı normale döndüren bir belediyeyiz biz. Televizyonda haberleri izleyip de uçakla Bodrum’a gelenler, nerede sel olmuş diye şok yaşadılar ama bazıları maalesef bir geçmiş olsun demeye bile gelemedi. Onun için birilerini suçlamaya gerek yok, gelirler gelmezler. Demek ki kendine göre bir bildikleri var ama şimdi seçim atmosferine girince herkes Bodrum’da. Kendi de gelmiyor, genel merkezden takviye güç getirttiriyor. Doğruları kendileri bildiği için yalan söyleyemedikleri için de onlara söyletiyorlar. Onlar konuşuveriyorlar” cevabını verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.