Bodrum Gündem

Bodrum’a Hizmet İçin Onlarda Kollarını Sıvadılar…

CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi için aday olan on kadın, yorgunluk nedir bilmeden, Bodrum’a hizmet vermek için sokak, sokak, ev ev dolaşıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Meclis Üyesi için on kadın aday gece gündüz çalışıyor. CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın etrafında tek yürek, tek yumruk olan CHP’li kadınlar, “Şimdi Bodrum zamanı, şimdi çalışma zamanı, Borum’a hizmet vermek için bizde kollarımızı sıvadık…” dedi.

Bodrum’un ilk kadın Belediye Başkan Adayı Sabiha Öncel (Ebe Sabiha) ve Kamuran Öncel’i ziyaret eden CHP’nin Kadın Meclis Üyeleri “Ebe Sabiha ve Kamuran Hemşire birer semboldür. Bodrumlu kadınlarında önderidir. Onların aydınlık yüzleri, çağdaş Türkiye’mizin geleceğine ışık olmaya devam ediyor hala…” dediler.

Bodrum’un ilk Belediye Başkan Adayı olan Ebe Sabiha Öncel ise CHP’li kadınların ziyaretinden çok mutlu olduğunu ifade ederek “Ahmet Aras’ın çok başarılı olacağına inanıyorum. Sizlerin de Bodrum’a hizmet vermek için elinizi taşın altına koyma cesaretinizden dolayı da tebrik ediyorum…” dedi.

Sabriye ve Kamuran Öncel ile bir süre sohbet eden CHP Meclis Üyesi Adayı olan kadınlar daha sonra da Türkkuyusu Mahallesinde Hacı Anne diye bilinen 100 yaşında ki Mediha Dumanlı’yı da ziyaret ettiler.

CHP’li kadınlar 100 yaşındaki Mediha Dumanlı ile Bodrum’un geçmişine dair sohbet ettiler. Bodrum Belediye Başkanı nasıl olmalı? Diye sorduğumuz 100 yaşındaki Mediha Dumanlı “Önce belediyenin, devletin malını yemeyecek, yedirmeyecek. 15 günde bir mahallerin ileri gelenleri ile bir araya gelip hal hatır sormalı ve mahallenin, insanların dertlerini dinleyip derman olmalı. Pazara gitmeli. Pazarcılarla konuşmalı. Bir de Bodrum’un koylarını kimseye kaptırmamalı. Devletin malını kimseye satmamalı…” dedi.

CHP’nin Bodrum Belediye Meclis Üyeliği için aday olan ve kazanmak için kollarını sıvayan on kadının, neden aday olduklarını sorduk. Banu ÖZBERK (CHP Kontenjan 2. Sıra Meclis Üyesi Adayı), İlknur ÜLKÜM SEFEROĞLU (CHP 3. Sıra Meclis Üyesi Adayı), Emel ÇAKALOĞLU (CHP 6. Sıra Meclis Üyesi Adayı), Ayşenaz GÜLTEKİN ÖNCEL (CHP 16. Sıra Meclis Üyesi Adayı), Adalet AĞAN (CHP 18. Sıra Meclis Üyesi Adayı), Perihan TİRİÇ (CHP 19. Sıra Meclis Üyesi Adayı), Semra YILDIRIM (CHP 20. Sıra Meclis Üyesi Adayı), S.Samuray Çelik (CHP 22. Sıra Meclis Üyesi Adayı), Özlem ÇÖMEZ (CHP 24. Sıra Meclis Üyesi Adayı), İlkay KULAVUZ (CHP 27. Sıra Meclis Üyesi Adayı)…

Adaylar kısaca kendilerini tanıtarak, neden aday olduklarını şu şekilde anlattılar;

Banu ÖZBERK (CHP Kontenjan 2. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

1977 doğumluyum. İzmirliyim. Orta ve lise öğrenimimi İzmir Özel Saint Joseph Fransız Kolejinde, lisans eğitimimi Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde, yüksek lisans eğitimimi ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Tasarım Bölümünde tamamladım. Yüksek Şehir Plancısıyım. Planlama ve Çevre Yönetimi konularında hizmet veren bir şirketim var. İyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyorum. 15 yıldır Bodrum’da yaşıyor, çalışıyor ve üretiyorum.

12 yıl TMMOB Şehir Plancıları Odası Bodrum Temsilciliği ve Muğla Şubesi yönetim kurullarında görev aldım. Bu süreçte özellikle meslek alanıma giren konularda Bodrum’un, ardı arkası kesilmeyen bir baskı altında olduğunu yaşayarak öğrendim ve bu baskıya karşı akıl ile, bilim ile, bilgi ile mücadele etmeye çalıştım.

Merkezi idarelerle yerel idareler arasında Bodrum’un kimliğine ilişkin bir konsensüs, bir uzlaşma yok… Yetki çatışması, Bodrum’un freni patlamış bir kamyon gibi bayır aşağı doğal kaynaklarını ve marka değerlerini tüketerek ilerletmesine neden oluyor. Geldiğimiz noktada, kendimizi mahsulü ekonomiye kazandıramadığımız tarlaları ve bağları; plan kararları, sit ilanları ve yasaklarla koruma çalışırken bulduk… Denize nazır uyanmak adına; Mavi Tur rotalarındaki koylarımızı yok etme, geleneksel ahşap yat imalat atölyelerimizi Bodrum’un dışına taşıma tartışmalarında bulduk…

Binlerce yıllık geçmişe sahip, dünyanın 7 harikasından birinin ev sahibi olan Bodrum’un coğrafi ve kültürel mirasının korunması ve geliştirilmesi adına Bodrum Halkının verdiği mücadelede daha da verimli olabilmek için 2019 mahalli seçimlerinde üyesi olduğum CHP çatısı altında katkı koymak istedim. Kontenjan 2. sıradan aday gösterildim. Partimizin Bodrum için ilk kadın kontenjan meclis üyesi adayıyım.

Bu seçim döneminde, meclis üyesi adaylarımızın 10’u kadın. Tüm meclis üyesi adaylarımız kendi alanlarında başarılı ve yetkin kişiler. Bodrum için çalışma hevesiyle dolu genç ve dinamik yapımızla, kısa sürede uyumlu bir ekip ruhu oluşturduk. Ahmet Aras Başkanımızla birlikte hepimiz cumhuriyetin aydınlık yüzleri olarak CHP’nin ilkeleri doğrultusunda Bodrum’a ve Bodrumlulara yorulmadan, dirayetle hizmet için kolları sıvadık.

İlknur ÜLKÜM SEFEROĞLU (CHP 3. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

1976 İzmir doğumluyum. Aslen Bodrum Gümüşlük’lüyüm. Anne ve babamın devlet memuru olması nedeniyle eğitim hayatım Bodrum dışında geçti. 1994 yılında Nazilli Anadolu Lisesi’ni, 2002 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Yaklaşık 14 yıldır Bodrum’da serbest avukatlık yapmaktayım. Gümüşlük’te yaşıyorum, evliyim, Ilgaz isminde 7 yaşında ve Güneş isminde 4 yaşında iki kız evladım var. Meclis Üyesi Adayı olmadan önce Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen Bodrum  İlçe Seçim Kurulu Üyesi idim.

Kadına her zaman değer veren, önem veren, ön saflarda yer almasını sağlayan, mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, Bodrum Belediye Meclisi için 3. sıra meclis üyesi adayı gösterilmiş bulunmaktayım. Belki de halkımızın destekleriyle, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk kadın meclis üyesi olacağım, bu da her zaman ilklere imzasına atan Bodrum’dan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden çıkıyor, partime çok teşekkür ediyorum.

Biz kadınlar toplumun yarısıyız, üretimin temel taşıyız, diğer meclis üyesi arkadaşlarımla beraber kadın dostu bir kent olan Bodrum için kolları sıvadık. Şunu da önemle belirtmek istiyorum, biz her şeyden önce insanız ve bireyiz, kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz. Ben kızlarım için her zaman rol model olmaya çalışıyorum ve onları da kendine güvenen, toplumda söz sahibi ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyorum…

Her yerde dile getiriyorum siyasetçi değilim, bir hukukçu olarak Bodrum’a, ülkeme nasıl katkıda bulunabilirim, nasıl hizmet edebilirim sorusu benim çıkış noktam oldu. Bizler o kadar şanslıyız ki, insanların kavuşmayı hayal ettiği bir coğrafyada yaşıyoruz, işte bize emanet edilen bu coğrafyaya sahip çıkmamız lazım… Bodrum için çok güzel projelerimiz var. Genç, dinamik, yeni ekibimiz ve yine genç, dinamik ve çalışkan Ahmet ARAS başkanımız ile bunu başaracağımızdan emin olabilirsiniz. İşte ben bu duygularla yola çıktım….

Emel ÇAKALOĞLU (CHP 6. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

1965 İzmir  doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler mezunuyum. 28 yıl Maliye Bakanlığı’nda görev yaptım ve Muhasebe Şefliğinden emekli oldum. Evliyim, 2 erkek çocuk annesiyim. İki dönemdir CHP Kadın Kolları Başkanlığı yapıyorum. Bodrum’un ve kadınlarımızın sorunlarını çok iyi biliyorum. Onlar için aday oldum. İşine geleni yapana erkek, kafasına koyduğunu başarana kadın denir. Ben Ata’mızın kurduğu Cumhuriyetin bekçisi ve savunucusu bir kadın olarak savaşacağım.

Ayşenaz GÜLTEKİN ÖNCEL (CHP 16. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

1990 Milas doğumluyum ve Bodrumlu bir ailenin çocuğuyum. İlköğrenimden üniversite öğrenimime kadar eğitim hayatımı Bodrum’da tamamladıktan sonrasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2012 yılında mezun oldum. Bu tarihten itibaren de Bodrum da kendime ait işyerimde avukatlık yapmaktayım. Evliyim.

CHP’ne 2013 yılında üye olduktan sonrasında yaklaşık olarak 2 senedir Gençlik Kolları Sekreterliği görevini yürütmekteyim.

Bodrum’da yaşayan genç arkadaşlarımızın bu dönem temsilcisi olmak adına meclis üyeliğine aday oldum. Onların sosyal alanlarını genişletmek, haklarını korumak ve Bodrum’un geleceği için onların sesini Bodrum Belediye Meclisine taşımak için bu yola çıktım. Gençler, Kadınlar ve en önemlisi Bodrum’un güzel günleri için Ahmet Aras başkanımız ile beraber çok çalışarak Bodrum’u hakkettiği noktaya taşıyacağız.

Adalet AĞAN (CHP 18. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

1969 doğumluyum, Bodrumluyum. 25 ve 18 yaşlarında iki erkek evlat annesiyim. Tekstil işiyle uğraşan iş kadınıyım. Boğaziçi Üniversitesi’nde Kadın Girişimci eğitimlerine katıldım. TOBB Kadın Girişimci üyesiyim. Cumhuriyet Halk Evleri, BESİAD, Karya Çiçekleri Folklor Araştırma Derneği yönetimlerinde görev aldım. Bodrumspor Yelken Kulübü’ne gönüllü olarak katkı veriyorum.

Atatürk ilkelerine bağlı, sosyal bir belediyecilik anlayışının daha fazla gelişmesine katkı koymak için meclis üyesi adayı oldum.

Bodrumun bir evladı olarak, kadınlarımızın sesi olarak diyorum ki; Mecliste Kadın Temsilde ADALET.

Perihan TİRİÇ (CHP 19. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

1962 Muğla doğumluyum. Evliyim, 2 çocuk annesiyim. Ortaokul ve liseyi Aydın Ortaklar Öğretmen Lisesi’ nde, üniversiteyi Gazi Üniversitesi Bolu Eğitim Yüksek Okulu’nda okudum.

Mesleğim olan öğretmenliği 33 yıl sürdürdüm. 29 yılını Yalıkavak’ ta yaptım ve bir yıl önce de emekli oldum.

Yalıkavak’ ta öğretmenlik yaparken aynı zamanda; Yalıkavak Folklör Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanlığı ve Antrenörlüğü (7 yıl), Yalıkavak Sürücü Kursu’ nda trafik öğretmenliği (3 yıl) yaptım. Hala Muğla Yöresi Halk Oyunları Öğretmenliği (16 yıl) ve Bodrum Yörük Obası Spor Kulübü Derneği Başkanlığı ile Antrenörlüğü (4 yıl) görevimi sürdürmekteyim. Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresi’ ni Koruma Derneği’ nin de üyesiyim.

33 yıllık mesleğimin içinde her zaman eğitici, yönlendirici, çevreci, insan odaklı çalışmaların içinde severek yer alıp,  öncülüğünü yaptım. Yöneten, yönlendiren sosyal yaklaşımımla, her bir öğrencimle birlikte, en az bir ağaç dikerek,  minicik ellerine eldivenleri taktırıp çevre temizliği yaparak, çevreyi sahiplenen, çevreye duyarlı bireyler yetişmesini  sağladım. Yaşadığımız yerin kültürünü ve oyunlarını araştırıp öğrenip, öğrettim (Halk Oyunları’ nda Türkiye 3.’ lüğü alınmıştır) Tiyatro eğitimi alarak oyunculuk yaptım. Bu konuda kendimi geliştirerek, öğrencilerimin piyesin yanında tiyatroda da yetişmelerini sağladım; çünkü mesleğimi çok sevdim, şekillendireceğim hamurun farkındaydım. Onlara verdiğim değerle mutlu, umutlu, araştırmacı, sorgulayan, okuyan,  sorumluluk sahibi, Atatürkçü, vatanına ve milletine sahip çıkan, hedeflediğim gençliği  yetiştirdim.

Partimizin ideolojisi, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, çok severek yaşadığım Bodrum’umuzda, Bodrum’ umuzun insanına ve doğasına hizmet etmek için, meclis üyesi adayı oldum.

Semra YILDIRIM (CHP 20. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

Amasya Merzifonda doğdum, büyüdüm. Emekli bankacıyım. 2010 senesinde çok doğru bir karar vererek Bodrumlu oldum. Emekçi bir kadın olarak, bu güzel coğrafyanın bütün fertlerinin haklarını korumak ve sorunlarını çözmek üzere siyasete girdim. 2010 senesinde Bodrum’da Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kollarında aktif görev almaya başladım. Şimdiye kadar aldığım görevlerden sonra İlçe Belediye Meclisi çatısı altında yürütmek ve ilçemiz halkına hizmet etmek istiyorum. Bu bağlamda başta partim olmak üzere kendime edindiğim bu misyonu yerine getirebilmem adına bütün Bodrumlu dostlarımızın sandıkta desteklerini bekliyorum.

S.Samuray Çelik (CHP 22. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

Ankara da doğdum çocukluğum Bodrum Yalıkavak ve Didim’de geçti. Siyaset yaşantım ilkokul 2. sınıfta 1 günlük başbakan koltuğuna oturarak başladı. O gün hedefi belirleyip siyasetçi olmaya karar verdim.

Türkiye de eksik şeyler nedir, ne okumam gerekirdi diyerek, üreten bir Türkiye hayali ile en kıymetli şeyin ziraat olduğunu anladım ve Ziraat mühendisi oldum. Hayvancılık ile ilgili birikimimi geliştirmek için Zootekni üzerine uzmanlığımı yaptım, suni tohumlama ve genetik üzerine tez hazırladım. İşçi ölümlerinin önlenmesine katkı sağlamak amacıyla, A sınıfı iş güvenliği uzmanı oldum ve su anda bu mesleği icra ediyorum.

Meclis üyesi olunca sadece kadın ve çocuklar için değil tarım ve hayvancılığı da geliştirerek üreten bir Bodrum için çalışacağım. Güzel uyumlu genç bir kadromuz var, hizmete hazır bir ekip. Çok güzel projeler ile hazırız geliyoruz.

Özlem ÇÖMEZ (CHP 24. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

1981 doğumluyum, Bodrumluyum. İlk, orta, lise öğrenimimi Bodrum’da tamamladıktan sonra Muğla Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Bölümü’nü bitirdim. Kentimizin geçim kaynağı turizm 90’lı yıllarda en gözde meslekler arasındaydı, fakat her geçen yıl turizm potansiyelinin azalmasından dolayı şu anda mesleğimi yapmıyorum.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vakıflarda görev yapmaktayım.

Doğduğum, büyüdüğüm, doyduğum bu cennet kente hizmet etmek için CHP’den meclis üyesi adayı oldum. Bir kadın, bir anne kimliğimle Bodrum’u ileride çocuklarımıza, bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir kent olarak miras bırakmak en büyük hedefim. Bunun için çok çalışmalıyız. Özellikle kadınlara burada çok görev düşüyor. Doğayı, denizi korumalıyız. Bodrum için hep beraber el ele vermeliyiz. Bodrum’u hep birlikte güzel günlere taşımak zorundayız.

Bizim Bodrum’dan başka Bodrumumuz yok. Her şey Bodrum için.

İlkay KULAVUZ (CHP 27. Sıra Meclis Üyesi Adayı)

Bodrumda ve siyaset dünyasında yaşanan olumsuzluklar karşısında sessiz kalamadım. Bodrumluyum. Öğretmenim. Doğduğum, yaşadığım topraklara ve yetiştirdiğim gençlerin yarınlarına olan sorumluluklarımın henüz bitmediğini gördüm. “Bende varım” diyerek kollarımı ben de sıvadım…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.