Bodrum Gündem

BAL Öğrencilerinden Barış Manço’ya Ahd-e Vefa…

Bodrum Anadolu Lisesi, Türkiye’ye mal olmuş sanatçıları günümüz gençliğine tanıtmak ve ahd-e vefalarını göstermek adına ilk konserlerinde Barış Manço için bir araya geldiler.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde yapılan konsere İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Ak Parti ilçe Başkanı Ömer Özmen ve belediye başkan adayı Dr. Tahir Ateş, MHP İlçe Başkanı Ömer Varan, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Anadolu Lisesi okul Müdürü Bilal Turgut yaptığı açılış konuşmasında bu yıldan başlamak üzere her yıl ülkemize mal olmuş bir sanatçıyı anmak, ona ahd-e vefamızı göstermek ve günümüz gençliğine tanıtmak amacıyla konserler düzenlemeyi planladıklarını kaydetti. Turgut ilk olarak da “7’den 77’ye” “Adam olacak Çocuk”lar ve “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” gibi sözler, yani; ülkemizin eşsiz kıymeti, sanatın nezaketini ve inceliğini hiç olmadığı kadar üzerinde taşıyan, duayen bir üstat ustalığı ile eserlerinde sanatla eğitimi bütünleştiren,  21. Yüzyılın en çok ihtiyaç duyacağı sevgi ve barışın sembolü; gülen yüzünü özlediğimiz Barış Manço’yu çocuklarımıza unutturmayalım diye düşündüklerini kaydetti.

Eğitim-öğretim yılı başında hazırlıklarımıza başladıkları konser esnasında Bakanlığın tüm okullarda vefatının 20. Yılında Barış Manço’yu anma etkinlikleri düzenlenmesine yönelik talimatname gönderdiğine değinen Bilal Turgut sözlerine şöyle devam etti “ Benim de içinde bulunduğum yaş kuşağı için Barış Manço bir sanatçı olmasının dışında farklı anlamlar taşır. O, her pazar sabahı 7’den 77’ye programını beklediğimiz Barış Abimizdi. Onunla sevdik biz ıspanağı, pırasayı ve kerevizi; onunla öğrendik yeni şarkıları. Yarışmasında 10, 10,10 toplamda 100 puan alırdı her çocuk, şimdiki yarışmalardaki gibi birbirinin kuyusunu kazma, birbirine sataşmalar olmaz herkes birbirini alkışlardı. Cesaretlenirdik onunla; hayata karşı daha cesur davranmayı onunla öğrenirdik.”

Barış Manço’yu anma gecesine sanatçının arkadaşları İzzet Öz, Tamer Şahin, Cem Sayar, Mine Mucur, Eser Taşkıran, Afak Algan, Nebi Birgi, Şelale Şevval Şam ve Baran Yıldırım hiçbir ücret talebinde bulunmadan katılarak canlı performans canlı performans sergilediler.

Konserde Barış Manço’nun unutulmaz eserleri; okulun müzik öğretmeni Can Aydemir yönetiminde okul öğrencileri tarafından seslendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.