Bodrum Gündem

CHP Adayı Aras, “Önemli olan bugünü kurtarmak değil, ufkun ötesini görebilmektir…

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde proje lansmanı düzenleyerek Bodrum için hazırladığı insan ve çözüm odaklı projeleri tanıttı, Bodrum’u hangi ilkeler doğrultusunda ve nasıl bir anlayışla yöneteceklerini anlattı.

Bodrum Gündem Haber

Program CHP Belediye Meclis üyesi adaylarından Emre Köroğlu’nun, “Bodrum Manifestosu”nu okumasıyla başladı. Bodrum’un rant ekonomisi tarafından pervasızca talan edilmesine rağmen hala değerlerini koruyabilecek durumda olduğunu belirten Köroğlu, “Bunun için ‘Nasıl bir Bodrum?’, ‘Nasıl bir Turizm?’ sorusuna yanıt vermek gerektiğini kaydederek “Önemli olan bugünü kurtarmak değil, ufkun ötesini görebilmektir…” dedi. Köroğlu, Bodrum’da katılımcı, şeffaf, kaynak yaratan, inovatif ve yerinden yönetimi esas alan bir belediyecilik anlayışıyla birlikte “değişim” vadettiklerini belirterek “Biz bu amaç için hazırız. Sizlerin de buna hazır olduğunuzu bilmek en değerli güç kaynağımızdır…” diye konuştu.

Kamu Denetimine Açık Belediyecilik…

Açış konuşmasının ardından, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum için hayata geçirmeyi planladıkları projeleri bir sunum eşliğinde tanıttı. Kamu denetimine açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışının sözünü veren CHP Adayı Aras, bu anlamda yapacakları ilk icraatlardan birinin, muhalif bir Meclis üyesinin başkanlığında oluşturulacak “Şeffaflık Komisyonu” olduğunu belirterek “Bunu çok önemsiyoruz. Bizler, eleştiriye her zaman açık olacağız. Hiçbir zaman mazeret üretmeyeceğiz. Yanlışlarımızı kabul edeceğiz ki doğru çözümünü bulalım…” diye konuştu. Yönetimler arası uyumun önemine de dikkat çeken Aras, “Büyükşehir ve merkezi hükümetle ilişkilerimiz sağlam bir şekilde devam edecek. Biz çözüm neredeyse oraya gideceğiz…” ifadelerini kullandı.

Bodrum’un barışçıl iklimini koruyacak tek yönetim anlayışının CHP’li bir belediye tarafından hayata geçirilebileceğini belirten Ahmet Aras, “Biz bu barış iklimini her zaman korumak niyetindeyiz. Sosyal ya da ekonomik tüm projelerimiz, bu iklimin temelini oluşturacak. Bodrum’da, her dilden, dinden, renkten, ırktan insanın huzur ve güven içinde yaşamanın en büyük teminatı CHP’dir. Ve biz bundan asla vazgeçmeyeceğiz…” vurgusu yaptı.

İnsana,  Doğaya Odaklı Belediye…

“Muhalefeti Bodrum’dan başlatacağız…” diyen Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim başarı ölçeğimiz muhalefet için büyük kıvılcım olacak. Bodrum herkesin tercih ettiği bir destinasyondur. Dolayısıyla bizler ne kadar iyi hizmet yapar ve başarılı olursak, Türkiye’ye ve dünyaya imajımızı çok güzel yansıtırız ve muhalefeti de Bodrum’dan başlatmış oluruz. Kimseye bir gebeliğimiz olmadığından, her konuda söyleyecek sözümüz olacak. Özellikle çevre konusunda. Kentte yaşayan tüm paydaşlar, ekolojik sistemde ne varsa hepsi korumamız altında olacak. Sokak hayvanlarımız, engelsiz, engelli, dezavantajlı, dar gelirli, bütün insanlara dokunmak zorundayız. Bodrum’da şu anda çok ciddi bir gelir adaletsizliği var. Hiç hizmet alamayan çok dar gelirli grupların, çok çocuklu ailelerin de yaşadığı bölgeler var. Oraları toparlayıp Bodrum’un yaşam seviyesine çıkarmak zorundayız. Belediye olarak genel yönetim anlayışımız bu olacak…”

Daha sonra, refah ve bilgi toplumu hedefine yönelik eğitim, sağlık, kültür ve sanat, gençlik, kadın-aile-çocuk, yaşlılar ve emekliler, dezavantajlı gruplar, spor, ekonomi, turizm ve çevre konularında hayata geçirecekleri projeleri tek tek sıralayan Ahmet Aras, yönetsel düzenleme ile ilgili hedeflerini anlattı, Bodrum Belediyesi’nin insan ve çözüm odaklı yol haritasını çizdi.

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, doğadan yana ve insan hayatını kolaylaştıracak projelerini şöyle sıraladı;

  1. Belediye Sosyal Hayata Dokunacak…
  2. Bodrum Bir Kadın Kentidir…
  3. Yaşlılar Ve Emekliler…
  4. Bodrum’u Engelsiz Kent Yapacağız…
  5. Altyapı Sorunları 5 Yıl İçinde Bitecek…
  6. Ekonomik Envanter Çıkaracağız…
  7. Turizm Çeşitlendirilecek, Bodrum Kazanacak…
  8. Eğitim Önceliğimiz…
  9. Kültür Ve Sanatın Başkenti Bodrum…
  10. Kentsel Tasarım Komisyonu Kuracağız…
  11. Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Kent…
  12. Dost Patiler…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.