Bodrum Gündem

Bodrum’lu Turizmciler Karadeniz’e Açıldı

Bodrum’lu Turizmciler Karadeniz’e Açıldı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), iç turizm pazarını hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak ve kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla, seyahat acentalarına iş geliştirme ve yeni iş imkanlarının oluşturulması için keşif gezileri düzenlemeye devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

TÜRSAB’ın iç turizm pazarını hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak ve kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı keşif gezilerinin 5. ayağı olan Karadeniz Turu kapsamında,  Adana, Bodrum, Hatay, Kuşadası, Marmaris, Mersin ve Pamukkale Bölge Temsil Kurullarından seyahat acentesi temsilcileri, Karadeniz İnfo gezisinde buluştu. İç pazarı hareketlendirme ve yeni destinasyonların keşfinde önemli rol oynayan geziye TURSAB Bodrum BTK’dan toplam 37 acente temsilcisi katıldı.

Organizasyona TÜRSAB Bodrum BTK’yı temsilen katılan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Barbaros Yachting’in sahibi Barbaros Güneş, yaptıkları gezi hakkında şunları söyledi;

“TÜRSAB Orta Karadeniz BTK ve Trabzon BTK’nın davetlisi olarak Bodrum’dan 37 acentenin temsilcileri ile birlikte “Kardeniz İnfo” olarak adlandırılan bu tanıtım turuna katıldık. Geçtiğimiz yılsonundan bu yana yaşanan döviz dalgalanmalarıyla birlikte, yaşanan yurtdışı turlarındaki iptaller ve satışlarının düşmesi ile birlikte, acentelerin yaşadıkları sorunlara çözüm olması ve iç turizme canlılık getirmesi amacıyla TÜRSAB tarafından düzenlenen bölgesel tanıtım gezilerinden biri olan ve 3 gün süren bu geziye Bodrum’u temsilen katıldık.

Safranbolu’dan başlayan ve Trabzon’da sona eren gezimiz süresince, yurdumuzun en güzel köşelerini hızlı bir turla tekrardan hatırladık. Birkaç sene öncesine kadar oldukça revaçta olan yurtdışı turları, dövizdeki artışlardan dolayı gün geçtikçe düşerken, yurtiçinde yapılan turların da artmasını sağladı. Buradan yola çıkarak TÜRSAB’ın liderliğinde turizmdeki çeşitliliği arttırmak, yurtiçi turizmi canlandırmak için bu organizasyonlar gerçekleştirilmeye başlandı.

Bizler TÜRSAB Batı Karadeniz BTK’nın başkanı Ercan Güner, TÜRSAB Orta Karadeniz BTK Başkanı Yılmaz Uzunlar ve TÜRSAB Doğu Karadeniz BTK Başkanı Hasan Volkan Kantarcı’nın ev sahipliğinde karadeniz bölgesinin büyük bir kısmını dolaşarak, buradaki yapılan turlar hakkında bilgi sahibi olduk. Önümüzdeki aylarda Bodrum’u da kapsayan bir İNFO gezisine de TÜRSAB Bodrum BTK olarak biz ev sahipliği yapacağız.”

Gezinin birinci gününde katılımcılar Kristal Cam Teras, Safranbolu Arasta Çarşısı, Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Evi, Yörük Köyü, Sipahioğlu Konağı, 350 yıllık Çamaşırhane; ikinci gününde Kastamonu Şerife Bacı Anıtı, Nasrullah Meydanı, Sinop Tarihi Cezaevi ve Sinop Kalesi, üçüncü gün Uzungöl, Vatan Çay Fabrikası, Manzara Tepesi, Trabzon Atatürk Köşkü, Ordu’da Yason Burnu ve Yason Kilisesi gezdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.