Bodrum Gündem

Emekli Albay Hakan Demirörs Suçsuz Bulundu

Emekli Albay Hakan Demirörs Suçsuz Bulundu

BURSA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Albay Hakan Demirörs’ün yargılanması karara bağlandı. Demirörs’ün Avukatı Erdinç Bayhan Bu gün yapılan yargılama sonucu Emekli Albay Hakan Demirörs mahkeme heyetince, suçu işlemekte kaçınılmaz hataya düştükleri anlaşıldığından cezalandırılmalarına yer olmadığına karar verilerek tahliyesine karar verdi…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da görev yaptıktan sonra Albay rütbesi il Bursa’ya tayini çıkan Hakan Demirörs FETÖ/PDY Örgüt üyeliği suçlaması ile 8 ay tutuklu kalmıştı. Daha sonra yargılandıkları mahkeme tarafından hakkında kovuşturmaya gerek kalmadığı yönünde karar alınmış ve tahliye edilmişti. Ancak hakkında “Anayasal düzeni silah zoru ile ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemi ile yeniden dava açılmış ve 14 aydır tutuklu bulunuyordu.

Hakan Demirörs’ün Avukatı Erdinç Bayhan; “Bu gün yapılan yargılama sonucu Emekli Albay Hakan Demirörs mahkeme heyetince, suçu işlemekte kaçınılmaz hataya düştükleri anlaşıldığından cezalandırılmalarına yer olmadığına karar verilerek tahliyesine karar verdi…” dedi.

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kendisini sözde ‘sıkıyönetim komutanı’ olarak gösteren ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alan Bursa İl Jandarma eski Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un yerine 15 gün vekalet eden Emekli Albay Hakan Demirörs’ün Bursa 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar ile avukatı Erdin Bayhan, eşi Nuray Demirörs katıldı.

Daha önce açılan başka davada da tanık olarak dinlenen Hakan Demirörs ise nizamiyeye döndükten sonra, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alan darbeci komutan Yurdakul Akkuş’un kapattırdığı 156 hattını kendisinin tekrar açtırdığını söyleyerek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği yönündeki eski savunmasını tekrarlayarak, beraatini ve tahliyesini istedi.
Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra yaklaşık 14 aydır tutuklu bulunan Hakan Demirörs hakkında,  her ne kadar anayasal düzeni bozmaya teşebbüs  suçundan dava açılmışsa da, sanıkların suçu işlemekte kaçınılmaz hataya düştükleri anlaşıldığından, cezalandırılmasına yer olmadığını karar vererek tahliye etti.

Emekli Albay Hakan Demirörs’ün avukatı Erdinç Bayhan konu ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı; “Bizler müvekkilimizin suçsuz olduğuna inanıyorduk. 14 ay süren yargılama sonucu Türk Adaleti kararı verdi. Çok mutluyuz. Bodrumluların da sevdiği Hakan tertemiz bir şekilde artık evine dönüyor…” dedi. Hakan Demirörs’ün eşi Öğretmen Nuray Demirörs ise sosyal medya hesabından mutluluğunu şu cümleler ile ifade etti; Çok şükür bin şükür. ait olduğun yere, evimize hoşgeldin canım babamız…”

Yorumlar

  1. Mehmet dedi ki:

    1 yıl içerde yatmış ohhhh ohhhh keşke 25 yıl yataydi