Bodrum Gündem

İdil Biret’le Doyumsuz Saatler Yaşandı…

Dünyaca ünlü Devlet Sanatçımız Piyanist İdil Biret’in Bodrum’da verdiği konserde sergilediği performansı ayakta alkışlandı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum belediyesinin destekleriyle Herodot Kültür Merkezinde Pekdemir Kültür Sanat tarafından organize edilen geceye Bodrumlu sanatseverlerin yoğun ilgisi nedeniyle yer kalmayınca bazı konukları için sahne kenarlarına sandalye konuldu.

Konserin açılış konuşmasını Pekdemir Kültür Sanat yöneticisi Numan Pekdemir yaptı. Pekdemir 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “Bodrum’u deve güreşleri değil kültür şehri olmak kurtaracak” dedi. Pekdemir konuşmasına şöyle devam etti “ Şahsi olarak tüm belediye başkan adaylarımızın etkinliklerine elimden geldiğince katılmaya ve Bodrum’un sanat şehri olması adına dilek ve taleplerimizi iletmeye gayret ettim.  Tüm adayları tebrik ediyorum, çünkü Bodrum’a yakışan bir üslupla seçim çalışmalarına devam ediyorlar. Bodrum’un en az bin 500 kişilik kapalı konser alanına ve on bin kişilik açık tiyatro alanına ihtiyacı var. Umarım en kısa zamanda bu alanlara kavuşuruz. “ dedi. Pekdemir yaz ayı etkinliklerine de hız kesmeden devam ettiklerini kaydederek “Beğeneceğiniz bir haberim var. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nden geçtiğimiz günlerde beni aradılar ve önümüzdeki 5-15 Haziran arasında Bodrum Antik Tiyatro’da 5 etkinlik düzenleneceğini söylediler” dedi.
Numan Pekdemir’in konuşmasının ardından İdil Biret alkışlar arasında sahneye geldi. İki bölümden oluşan konserde İdil Biret, Bach, Schumann, Debussy ve Prokofiev’den eserler seslendirirken performansı büyük beğeni kazandı.

Sanatçı konukların konser bitiminde yoğun alkışlarını karşılıksız bırakmayarak bir defa bis yaptı. İdil Biret konser sonrası kitabını imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.