Bodrum Gündem

Başkan Gürün 5 Yılı Değerlendirdi ve Vatandaşları Sandığa Davet Etti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da 5 yılda yapılanları değerlendirdi ve 31 Mart’ta tüm vatandaşları sandığa giderek demokratik haklarını kullanmaya davet etti.

BODRUM Gündem Haber

2014 yılında Büyükşehir olan 14 ilden biri olan Muğla’nın 5 yılda büyük mesafe kat ettiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün temeller attıklarını, vatandaşları güvenli yollarla birbirlerine bağladıklarını önümüzdeki dönemde de açılışlar yapacaklarını, alt ve üst yapısıyla örnek bir şehir yaratacaklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Muğlamızı sağlam temeller üzerinde geleceğe taşıyoruz”

Millet İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü ile İstanbul’un yaklaşık üç katı büyüklüğüne, 1480 kilometre kıyı şeridi ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip bir il. 2018 nüfus sayımına göre Muğlamızın nüfusu 967 bin 487. Birbirinden değerli 13 ilçesi olan Muğlamızın yazlık nüfusu ise 3-4 milyonu bulmaktadır. Büyükşehir yasasının amacı yaşadığımız şehirler için alınacak kararlarda ve hizmetlerde bütünlük olmasıydı. Yeni kurulan bir belediye olarak çalışmalara bir yıl öncesinden başlamanın da avantajı ile ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi meclisimizde oy birliği ile 1/25.000 nazım imar planını geçirdik. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızın geleceğini planladık. Yüzde 68 orman varlığına, doğal güzelliklere sahip şehrimizi korumak için Katı Atık Tesisleri, tıbbi atık merkezi, hafriyat alanlarına ve kıyılardan teknelerle atık alımına hizmetlerine önem verdik. Bodrum dışında Katı Atık düzenli depolama tesislerimizi tamamladık. Türkiye’de ilk olan hizmetimiz kıyılardan atık alım teknelerimizle Göcek ve Gökova koylarından atık topluyoruz. Muğla genelinde ulaşımda dönüşüm hizmetini başlatarak yüzde 96 seviyesine ulaştık. Artık vatandaşlarımız modern, engelli rampalı, kameralı araçlarla il genelinde seyahat edebiliyor. Tarımdan sağlığa, alt yapıdan yollara, spordan kültüre Muğla 5 yılda büyük ilerleme kaydetti. İlk dönemimizde temelleri attık, açılışlar yaptık. Muğlamızı sağlam temeller üzerinde geleceğe taşıyoruz…” dedi.

2019-2024 döneminde Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak Muğla’da başlattıkları projeleri devam ettireceklerini ve yeni projelerle vatandaşların yanında olacaklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı adayı Dr.Osman Gürün Teknoköy, Bodrum Katı Atık Tesisi, alt yapıya yatırım, Eren Dağı, Yatağan Bağyaka Termal Tesisleri, tarımda kooperatiflere destek ve Muğla markalarının oluşturulması gibi projelerle değerli Muğla’ya değer katacaklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda hemşehrilerimiz hizmetlerin en iyisini hak ediyor”

Başkan Gürün; “Muğla’mızın değişiminden ziyade bu özel coğrafyanın gelişiminden ve korunmasından yana olmaya devam edeceğiz. Yeşilinden, mavisine, eşsiz koylarından, bereketli topraklarına kadar Muğlamızda katı atık düzenli depolama tesisleri, kıyılardan teknelerle atık toplama hizmetimiz, geri dönüşüm tesislerimiz, vahşi depolama alanları rehabilite, çöpten elektrik üretimi, güneş enerjisinden yararlanan tesislerimiz, hafriyat alanları hizmetlerimiz ile Muğlamızı geleceğe taşıyacağız. Muğlamızın teknolojik gelişmelerin, teknolojinin üssü olması için TeknoKöy’ü kuracağız. Tarımsal üretimin artması kırsalda üretilenlerin kıyısal Muğla’da tüketilmesi için kooperatiflerimizle büyük bir güç olacağız. Muğla başat ürünleri ile kendi markalarını üretecek, Muğla kalkınacak, Türkiye kazanacak. Kültür merkezleri, otogarlar ve en önemlisi çocuklarımız için kreşleri hayata geçireceğiz. Alt yapısı, yolları ile örnek, verimli toprakları ile üreten, turizm çeşitliliğinde doğal güzellikleri, tarihi yerleri, spor, sağlık, kültür turizmiyle söz sahibi, tarih ve kültürün kentine yakışır merkezleri ile etkileyici bir Muğla yaratacağız. Eren dağı kayak merkezi, Bağyaka Jeotermal tesisi, İçmeler Denizcilik ve Yelken Eğitim Merkezi, marinaların modernizasyonu, üretkent projelerini hayata geçireceğiz. Yerel yöneticiler doğup büyüdükleri, yaşadıkları şehirlere hizmet ettikleri için her zaman halkın içinde, onlarla iç içedir. Hemşehrileri ile aralarındaki en önemli bağ karşılıklı güven duygusudur. Sokağa çıktığında hemşehrilerinin gözünün içine bakabilen, onlara bakarız, hallederiz demeyen, her zaman doğruyu söyleyen bir yerel yönetici eleştirilse de her zaman kendisine güven duyulur. Muğla doğal, tarihi güzellikleri ile eşsiz, Cumhuriyet ve Atatürk sevdası ile örnek, en önemlisi de sevgiyi, hoşgörüyü benimsemiş insan zenginliği ile yaşanılacak bir şehirdir. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda hemşehrilerimiz hizmetlerin en iyisini hak ediyor.” dedi.

Başkan Gürün; “Martın Sonu Bahar”

31 Mart Yerel seçimlerinin ülkemiz ve Muğla açısından öneminin vatandaşlar tarafından bilindiğini söyleyen Millet İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün tüm vatandaşları demokratik haklarını kullanmak için sandığa davet etti. Başkan Gürün; “Muğlamızda yerel seçimlere her zamanki gibi demokratik ortamda hazırlandık. Tüm adaylar propaganda sürecini sevgi, hoşgörü ve güleryüzün hakim olduğu Muğlamızda birlik ve beraberlik içerisinde götürdü. Muğlamıza yakışan ve Türkiye’ye örnek olan bu süreçten sonra tüm vatandaşlarımızı sandığa giderek demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum. Baharın habercisi bu günlerde tüm vatandaşlarımızın ülkemiz ve Muğlamızın geleceği için demokrasiye, sandığa sahip çıkacaklarına ve martın sonunun bahar olacağına yürekten inanıyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.