Bodrum Gündem

Jak Kohen Bodrum’da Yahudi İnancına Uygun Bir Dini Törenle Toprağa Verildi

Açık Radyo kurucusu ve yöneticisi, fotoğraf sanatçısı ve Bodrum sevdalısı Jak Kohen Yahudi inançlarına uygun bir dini törenle Yalıkavak Sandıma Mezarlığında toprağa verildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden Jak Kohen inancına uygun olarak gerçekleştirilen bir dini tören ile Yalıkavak Sandıma Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yahudi inancına mensup Türk Yurttaşı olarak Bodrum’da yaşamını sürdüren Jak Kohen, 28 Nisan 1951 tarihinde İstanbul’da doğan Jak Kohen, 1974’te Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar özel sektörde yöneticilik yapıp emekli olduktan sonra 2004 – 2010 yılları arasında Açık Radyo’nun Yayın Sorumluluğu görevini üstlenmişti.

Heredot 3.Yaş Akademisi Kurucu Başkanı Selçuk Şahin, Ömer Madra, Musevi cemaatinin önde gelen isimleri ve Bodrumlu dostları katıldığı cenaze töreninde taziyeleri eşi Vivian Kohen ile birlikte kızı Roksan Kohen kabul etti.

Heredot 3.Yaş Akademisi Kurucu Başkanı Selçuk Şahin; “Bodrum öyle bir yer ki Müslümana, Hristiyan, Yahudi ya da Ateist olsun, yaşarken de öldüğünde de yer var. Burada hoşgörü ve evrensellik var. Burada barış ve tolerans var. Bodrum o nedenle dünya kentidir…” dedi.

Jak Kohen Yahudi din adamı Natan Siliki öncülüğünde dualar yapılarak toprağa verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.