Bodrum Gündem

Mehmet Tosun Siyasete Devam Edecek ( Görüntülü ve HABERLİ-yorum )

31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den Bodrum Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Tosun, seçim sürecini değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mehmet Tosun “Siyasete devam edeceğim…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında siyaseti bırakmayacağını ifade ederek “Siyaset uzun soluklu bir iş. Mücadelemiz devam edecek. Çünkü bizim partimiz yeni. Biriktirdiğimiz sorunlarımız yok. Ciddi bir yeni yapılanma içerisindeyiz. Yapılanmamız halen devam ediyor…” dedi. Mehmet Tosun seçim sürecinde emek veren tüm gazetecilere de teşekkür ederek “Seçim sürecinde de bütün partilere, adaylara saygılı barış ve hoşgörü dilinden uzaklaşmayan bir kampanya izledik. Basın mensupları ile ilişkilerimiz gayet güzeldi. Hiçbir basın mensubu arkadaşımızla bir problemimiz olmadı…” dedi.

İttifak çatısı altında yapılan birçok haksızlıklar oldu…

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, seçilmiş Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldığı toplantıda oldukça dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Muğla Büyükşehir Adayları Osman Gürün, Mehmet Kocadon ve Behçet Saatçi ile ilgili görüşlerini de gazeteciler ile paylaşan Mehmet Tosun “Yapılan ittifakın da Bodrum özelinde bize zarar verdiğini, olumsuz yansımaları olduğunu buradan gönül rahatlığı ile söylüyorum. Seçim sürecinde birçok şeyi dillendirmedik. İttifak çatısı altında yapılan birçok haksızlıklar oldu. Büyükşehir’de adayınız bir partinin adayını destekliyorsunuz, ilçede de aynı partinin adayı ile yarışıyorsunuz. Bunların siyasi etikle, ahlakla izah edilebilir bir yanı yok ama bütün bunları göğüslememizin sebebi, başında da açıkladım, büyük metropollerin bu ittifakla kazanılabileceği inancım vardı, kazanıldı. Ülkenin gidişatından rahatsız olmamızdan dolayı, ittifaka olan inancımızdan dolayı mümkün olduğu kadar sesimizi çıkartmadık. Ama kazanan arkadaşlarımızın da ciddi anlamda kendilerini sorgulamaları lazım…” dedi.

Değişik Dünya Görüşü Olanların Oyunu Aldık…

Bodrum’da yaşayan her 3 seçmenden 1’inin oyunu aldıklarını ifade eden Tosun, “Yüzde 35 civarında bir oy, 35 bine yakın başkanlıkta, 28 bine yakın da mecliste oy aldığımız ortaya çıkıyor. Biz milletin iradesine saygılı bir partiyiz. Şahıs olarak da ekip olarak da buna diyeceğimiz bir şey yok. Sandıktan çıkan iradeye saygı duymamız lazım. Özellikle ben başkanlıkta ve meclis üyeliğinde bize oy veren, destek veren değişik Dünya görüşünden, değişik partilerden tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü kolay değil. Bizim yüzde 13 civarında bir oyumuz vardı, yüzde 35 civarında oy aldık…” şeklinde konuştu.

Mecliste Yapıcı Muhalefete Devam Edeceğiz…

İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki görevinin devam ettiğini de kaydeden Mehmet Tosun; “İlk aldığım sonuçlara göre Büyükşehir’de iki meclis üyesi ile Bodrum Belediye Meclisinde de sekiz meclis üyesi ile temsil edileceğiz. Bundan sonra Bodrum yararına olan her projenin, her kararın arkasında olacağız. Yapıcı muhalefet anlayışımızla devam edeceğiz…” ifadelerini kullandı.

Kürt Yurttaşların Tercihi Konusunda Hayal Kırıklığı…

“Bodrum’un demokrasisine, Bodrum’daki siyasi kültüre, ahlaka çok şey kattığımızı düşünüyorum…” diyerek konuşmasını sürdüren Mehmet Tosun; “Seçim sonuçlarına baktığını zaman bir siyasi partinin tamamen başka bir siyasi partiye angaje olduğu durumu ortaya çıkıyor. Bunu rahatlıkla değerlendirebiliriz. Hâlbuki biz o kesimle ilgili çok ciddi söylemlerimiz ve projelerimiz olmasına rağmen demek ki ikna edemedik. Ya da inandırıcı bulmadılar. Gerekçelerini bilemiyorum. Burada bazı siyasi partilerin adaylarının çekilmesiyle birlikte, bizim kamuoyu araştırmalarımıza yansımayan, karasız olarak görülen kitlenin CHP’nin adayını desteklediği gözüküyor. Bunu da açık yüreklilikle söylüyorum. Böyle bir tespitim var. Saygı duymak lazım. Biz yaşanan bu siyasi sonuçları ve sandık tercihlerini ciddi anlamda yorumlayacağız…” şeklinde konuşan Mehmet Tosun, “Kendi payımıza düşen dersi çıkarıp yolumuza devam edeceğiz…” dedi.

Notlar:

-Çok ılımlı bir havada ve kendinden çok emin bir şekilde konuşan Mehmet Tosun’un gelecek dönemde Bodrum, Muğla ve Türkiye siyasetinde önemli roller almak için de motivasyonunun yüksek olduğu görüldü.

-Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir hayalinin olup olmadığı yönündeki soruma Mehmet Tosun “Henüz bazı şeyleri söylemek için çok erken. Genel Merkezde görevimiz devam ediyor. Bundan sonra da yerel ve genel siyasetin içinde olacağım…” derken, Mehmet Onur Şahbaz ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili çok daha net bir mesaj vererek “Erken olabilir, ama kulağa hoş geliyor…” dedi.

-Mehmet Tosun “Özellikle sahada çok ilginç şeyler gördük. Beni CHP’nin adayı zannedip, CHP’ye oy verenler oldu. İttifak bir türlü oturmadı. Muğla Büyükşehir’de ittifak, Bodrum’da rakip olmadı. İnsanların kafası karıştı. İnsanlar belediyeciliğe oy verseydi şimdi kazanırdık. Bu kadar basit…” şeklinde ki değerlendirmesi de oldukça dikkat çekiciydi.

-İttifak olmasına karşın İYİ Parti tabanının Behçet Saatçi’ye oy vereceği yönündeki algının kendisine zarar verip vermediği konusundaki soruya da “Biz Osman Gürün’e ne kadar yakınsak, Behçet Saatçi’ye de o kadar yakındık. Sayın Kocadon’a da yakındık. Gerekli açıklamalarımız yaptık. Sonuçta Behçet Saatçi iyi ve güçlü bir adaydı. Ancak biz gereken tüm açıklamaları yaptık…” şeklinde biraz politik bir yanıt verdi.

-Yaşar Anter’in erken seçim olur mu? şeklindeki sorusuna da yanıt veren Mehmet Tosun ülkede ekonomik bir sıkıntı olduğuna da dikkat çekerek; “Bu tamamen iktidarın yerel seçimlere bakış açısına bağlıdır. Eğer çıkan bu sonuçları iyi değerlendirip bir ders çıkartırlarsa erken seçim olmaz. Ancak gergin siyaset anlayışına ve kutuplaşma şeklinde bir anlayışı öne sürer ve uygularlarsa o zaman erken seçim olabilir…” dedi. Bu değerlendirmenin ardından da eğer erken seçim şimdiden konuşulmaya başlanmışsa o zaman erken seçim olasılığının yüksek olduğu ortak görüş olarak ifade edildi.

-Mehmet Tosun her sorunu buradaki ittifakın üzerine yükleyemeyeceklerini ifade ederek, kendilerini de ciddi bir şekilde sorgulayarak, eksiklerini tamamlayacaklarını söyledi. Bodrum’da kaybetmiş olmasına karşın, Türkiye’de yapılan ittifakın çok başarılı olduğuna vurgu yapan Mehmet Tosun “İstanbul, Ankara, Adana, Mersin gibi birçok ilde İYİ parti olmasaydı, CHP’nin tek başına kazanması pek mümkün değildi. O nedenle ittifak Türkiye’de başarılı olmuştur…” dedi.

-Milletvekili olmayı düşünüyor musunuz? Şeklindeki soruma ise Mehmet Tosun; “Çok erken. Şu anda ilk düşündüğüm bir hafta tatil yapmak…” yanıtını verdi.

-Mehmet Kocadon’un aldığı oy ile ilgili düşünceleri sorulduğunda ise Mehmet Tosun; “Bunu Mehmet Kocadon’a sormak gerekir. Ben bu konuda bir şey diyemem. Ben kimseyi aldığı oy oranına göre değerlendirmem. Mehmet Kocadon 20 yıl Belediye Başkanlığı yapmış bir isimdir. Şahsım adına söylüyorum; nasıl Tuğrul Acar, Cevat Bilgiç, Mazlum Ağan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, saygı gösteriyorsak, Mehmet Kocadon başkanımıza da aynı şekilde teşekkür edip, saygı göstereceğiz. Asla Bodrum’a hizmet vermiş tüm başkanlarımıza karşı rencide edici bir yorum yapmayız, buna da müsaade etmeyiz…” demesi ise bir ahde vefa örneği ve siyasi nezaket olarak değerlendirilebilir.

Yorumlar

  1. Emin Ersen dedi ki:

    Çok iyi bir imaj göstermiş iyi bir algı uyandırmıştı; anlaşılan yanılmışız! Siyaseti meslek olarak seçmiş olduğu anlaşılıyor!