Bodrum Gündem

Bodrumlu Yazar Neşe Kaya Zümrüt Meleği Adlı Kitabını İmzaladı

Neşe Kaya’nın Yıllar önce 1998 yılında yazdığı Zümrüt Meleği adlı kitabı okurları ile buluştu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrumlu yazar Neşe Kaya’nın Yıllar önce yazdığı Zümrüt Meleği adlı kitabı okurları ile buluştu. Bodrum Adliye Sokak’ta faaliyetini sürdüren Güneş Kitabevi’nde gerçekleştirilen imza gününde okurları ile bir araya gelen Bodrumlu Yazar Neşe Kaya, hem kitaplarını imzaladı, hem de okurlarıyla sohbet etti.

Neşe Kaya’nın Zümrüt Meleği kitabının arka sayfasında “Bir hayat düşünün ki, başlangıcı ve sonu arasındaki bütün yollar tırmanması güç bir yamaç gibi zorlu olsun. Bir yaşam düşünün ki, sürmesi uğruna verilen mücadelenin tek karşılığı fedakârlık olsun.  Bir melek düşünün ki, saflığın ancak cesaret ve akılla birlikte var olabileceğinin sembolü olsun. Bütün bunların üstüne “Sırlarla Dolu” bir hayatın, mucizelere nasıl dönüştüğüne şahit olun…” cümleleri ile bu roman ile ilgili minicik ipuçları veriyor.

Bodrumlu yazarların kitaplarını ücretsiz olarak yayınlamayı taahhüt eden Gece Kitaplığı Yayınevi tarafından basılan Zümrüt Meleği adlı kitap, 418 sayfa.

“Zümrüt Meleği” Kitabının Yazarı Neşe Kaya Kimdir?

Aslen memleketi Sinop olan yazarımız, 25 Temmuz 1976 yılında İstanbul Zeynep Kamil Hastanesi’nde doğdu. Bağlarbaşı İlkokulunda 1. ve 2. sınıfları okudu.  12 yaşında memur babasının tayini üzerine Adapazarı’na yerleşti. Mehmet Nuri İlkokulu ve Erenler Ortaokulunda eğitimine devam etti. Sonrasında da 1990 senesinde ailesiyle birlikte Bodrum’a taşınıp Bodrum Lisesinden mezun oldu. Üniversiteyi 2004 yılında AÖF Halkla ilişkiler bölümünden mezun olarak bitirdi. En büyük hayali olan Stilistlik konusunda; İstanbul Erart Güzel Sanatlar Akademisinden “Moda Tasarım / Stilistlik” sertifikası aldı. 1996 yılından bu yana Grafik / Tasarımcı olarak matbaa ve ajans sektörlerinde, tanınan bir Grafiker olarak Bodrum’da çalışmaktadır.

Neşe Kaya memur bir babanın ve dikiş nakış hocası bir annenin ortanca çocuğu olarak, büyük bir sevgiyle büyüdü. Ailesinin sanata ve edebiyata olan sevgisi sayesinde, çocukluğundan bu yana “Resim yapmak ve Kitap okumak” hayal gücünü geliştirme konusunda büyük bir etken oldu. Çok erken yaşlarda okuma fırsatı bulduğu “101 Dalmaçyalı ve Lassie” kitaplarının etkisiyle Klasik Yazarların eserlerine ilgi duydu.

Ortaokulda Türkçe Öğretmenimin teşvikiyle okul piyeslerini yazdı. Ayrıca yine ortaokul döneminde yazdığı “Lena Corbayt” adıyla dedektif konulu sürükleyici kısa bir hikâyesi de var. Çeşitli yazı denemelerini ve şiirlerini paylaştığı bir Blog’u da mevcuttur. 1998 senesinde yazmaya başladığı ve ancak yayınlama imkânı bulduğu romanı “Zümrüt Meleği” ile de raflarda yerini aldı. Çocuklara ve özellikle yeğenine anlattığı “Neşe’li Hikâyeler” adı altında masalları da bulunmaktadır. Şu anda da ilk kitabı “Zümrüt Meleği” nin ismine ilham olan, 2. kitabı “Savaşın Melekleri”ni yazmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.